Telefonunda virüs olup olmadığını tespit etmek için cihazınızı güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir.
Pil sorunları, aşırı ısınma ve hatalı güncellemeler dahil olmak üzere telefonunuzun otomatik olarak kapanmasının birçok nedeni vardır. Telefonunuz aynı şekilde tekrar tekrar kilitleniyorsa, virüs kapmış olması mümkündür. Android'de Güvenli Mod, tüm üçüncü taraf uygulamaların çalışmasını durdurur.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
İlk olarak Google Play Store'dan Mobile Security & Antivirus uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Yüklemeyi tamamladıktan sonra uygulamayı çalıştırın. Kullanıcı sözleşmesini kabul ettikten sonra program arayüzüne ulaşacaksınız. İlk olarak taramayı yapmak için "Scan this device" bölümüne dokunun.
İlgili 38 soru bulundu
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Pek çok antivirüs şirketi uygulama mağazasını sık sık tarar ve çeşitli zararlı yazılımları bularak Android'in virüs dolu bir işletim sistemi olduğu imajını tazeler.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok. %100 olmasa da %95-98 oranında sizi bu durumdan koruyacak şey bir Antivirüs yazılımı değil, bir İnternet Security yazılımıdır.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Dr. Şevki Işıklı, şarj cihazlarının da virüs aktarabileceğini belirtti ve herkesin şarj aletininin kullanılmaması konusunda uyardı.
3) Simkart a virus bulaşmaz, üzerinde işletim sistemi yoktur, amacı baz istasyonu ile iletişimi sağlayacak kodları depolamaktır + rehber tabiki eğer hala kullanan var ise.
Solunum yoluyla gerçekleşen yayılım, korona bulaşma yolları arasında en temel olandır. Virüs ile yüklü damlacıkların çeşitli yüzey ve nesnelerin üzerine yerleşmesiyle de virüs yayılabilir. Kontamine olmuş yüzeye temas eden kişinin; ellerini ağzına, burnuna, gözüne götümesi ile virüs bulaşı olabilir.
Evet, düşük bir ihtimal de olsa güncel olmayan Android telefonlara virüs bulaşabiliyor. Web sitelerinde yer alması muhtemel kötü amaçlı JavaScript kodları sayesinde güvenlik güncellemesi almayan cihazda mevcut bir güvenlik açığından yararlanılabilir. Dolayısıyla zararlı yazılımlar da bilgisayarınıza bulaşabilir.
Virüs programları size mutlaka sahip olmanız gereken uygulamalar olarak yansıtılıyor olabilir ancak bu programların telefonunuzda çözdüğü kadar yarattığı sorunlar da var. Bilinen virüs programları bile telefonunuzu yavaşlatarak sizden habersiz arka plan işleri yapabiliyor.
Cep telefonundaki virüsten kurtulma
Cep telefonunda virüs olduğundan şüphelenildiğinde, bir antivirüs uygulaması kullanılabilir. Örnek olarak ESET NOD32 Mobile Security, Avast, 360 Security ve AVG gibi antivirüs uygulamaları telefondaki virüs aktivitelerinin durdurulması ve silinmesi konusunda yardımcı olacaktır.
Telefonumda virüs var mı sorusunu sormaya başladıysanız ilk olarak telefonunuza güvenilir bir virüs tarama programı indirin. Google Play'da çok sayıda virüs tarama programı mevcut. Virüs tarama programını çalıştırıp kolaylıkla cihazınızda casus yazılım olup olmadığını tespit etmeniz mümkündür.
Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz. Ancak cihazlarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, virüs taraması gerçekleştirmeniz, hesabınızın güvenliği açısından da önemlidir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Formatla diski biçimlendirdiğin için herşeyi siler virüs felan kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri