En küçük valizlerden olan bu en küçük boy valiz boyutları nelerdir diyorsanız bu valizlerin boyu körükle birlikte ortalama olarak 50 ile 60 santim arasında değişmektedir. Bu kabin boy valizlere ise 15 kilograma kadar eşya sığdırabilirsiniz.
Kabin Boy Valiz Boyutları
Kabin boy valiz ölçüleri havayolları arasında farklılık gösterse de, kabul edilen boyutlar genellikle 55x40x20 cm ve ağırlık da 6 kg - 10 kg arasındadır. Boyutlar bavulun tekerleklerini ve sapını da kapsar. Kabul edilen ağırlıklar havayolları arasında bilet türüne göre de değişiklik gösterir.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Genellikle yolcular, 55 cm x 40 cm x 20 cm boyutlarındaki valizlerini kabin bagajı olarak yanlarında götürür. Öte yandan küçük bir el çantası veya dizüstü bilgisayar çantası da kabine alınır.
El bagaj hakkı olarak 8 kilogramı aşmayan, 20x40x55 cm ölçülerde eşyalarınızı yanınıza alabilmektesiniz. Kişisel eşyalarınıza ek olarak bu sınırlamada şunu da belirtmekte fayda var: Kişisel eşyalarınızın da bir taneyle sınırlı olduğunu bilmelisiniz. Bir adet dizüstü çanta gibi taşıma hakkınız bulunmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
En küçük valizlerden olan bu en küçük boy valiz boyutları nelerdir diyorsanız bu valizlerin boyu körükle birlikte ortalama olarak 50 ile 60 santim arasında değişmektedir. Bu kabin boy valizlere ise 15 kilograma kadar eşya sığdırabilirsiniz.
Kabin Boy: Yüksekliği 55 cm. / 40-45 litre / 8-12 kg. kapasite olarak düşünebiliriz. Bu kapasiteleri fazlaca aşmamız durumunda bavulumuzun sağlamlığı tehlikeye girecektir. Yükleme ve indirme sırasında bavulumuz atıldığında daha kolay kırılacaktır.
İç hat uçuşlarında bagaj hakkı 15 - 25 kg'dır. Dış hat uçuşlarında 20 – 40 kg arasında değişmektedir. Bagaj ile seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Her bir bagajınızın en, boy ve yükseklik toplamı en fazla 158 cm olabilir. Business Class kabininde uçarken parça başı en fazla 32 kg, Economy Class kabinindeyse parça başı en fazla 23 kg bagaj götürebilirsiniz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Üretimi yapılan orta ebatlı valizlere baktığımızda neredeyse 70 lt hacme sahip olduklarını görürüz. 70 litrelik bir hacim ise 15 kiloya kadar eşya taşıyabilir. 15 kg civarındaki bir yük orta boyuttaki seyahatler için oldukça idealdir.
Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır. Kişisel Eşya ise yolcunun kendi sorumluluğunda olan ve yolcu kabininde kabin bagajı hakkı doğrultusunda ücretsiz taşınan eşyadır.
Economy Class uçuşlarınızda kabine alabileceğiniz tek parça bagajın maksimum boyutu 23x40x55 cm, maksimum ağırlığı 8 kg'dır. Business Class uçuşlarınızda her biri maksimum 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak alabilirsiniz.
Tüm uçuşlarda Business Class'ta uçuyorsanız 32 kg'a kadar ücretsiz bagaj hakkınız bulunurken ekonomide ise 23 kg bagaj taşıyabilirsiniz.Tüm uçuşlarda bebekli yolcular 115 cm'yi geçmeyen puset taşıma hakları bulunuyor.
İç hat uçuşlarında kargo bagaj hakları; standart paket bagaj limiti 20 kg, premium fleks paket 25 kg olacak şekildedir. Dış hat uçuşlarında kargo bagaj hakları ise; standart paket bagaj hakkı 25 kg, premium fleks paket bagaj hakkı 30 kg'dır. Bebek yolcuların bagaj hakkı 10 kilogramdır.
Bavul ve valiz aynı amaç için kullanılsa da anlam olarak farklı çağrışımlara sebep oluyor. Bavul kelimesi daha uzun mesafeli yolculuklarda tercih edilen büyük çantaları hatırlatıyor. Valizler ise daha ziyade kısa süreli gidip gelinen yerler için ihtiyaçların doldurulduğu küçük çantalar olarak biliniyor.
Kabin boy valiz, genellikle uçak yolculukları için tasarlanmış küçük boyutlu valiz olarak ifade edilebilir. Boyutları genellikle havayolu şirketlerinin kabin bagajı için belirlediği ölçülerle uyumludur. Bu ölçülere göre kabin boy valizleri genellikle 55x40x20 cm boyutlarını geçemez.
Hafta sonu kaçamakları gibi tatiller veya kısa süreli seyahatler için Y55 x G40x D23 cm / 37 litrelik ölçüler, evrensel olmayan fakat genel olarak tercih edilen kabin boy bavul ölçüleri olarak tanımlanır.
Ağırlık değil ebat sınırı vardır. Eğer yolcu bagajınız 15-20 kg'yi geçiyorsa kalanları ilave ücret ödememek için kabin bagajınız ile taşıyabilirsiniz. Ya da yanınıza alacağınız eşyalar fazla değilse sadece kabin bagajı ile seyahat edebilirsiniz.
Maksimum ölçüler 23x40x55 cm ve ağırlık 8 KG'dır. Uygun fiyatlı bir firma olarak dikkat çeken Pegasus, yolcuların kabin içerisinde belirli ölçülere sahip 1 valiz ve 1 el çantası veya dizüstü bilgisayar taşımasına imkan verir. Maksimum adet 1, ölçüler 20x40x55 cm ve ağırlık 8 KG olarak belirlenmiştir.
Yurt içi uçuşlarında kabin bagajı ve uçak altı bagaj haklarında bir değişiklik yoktur. Mevcut kurallarımız uygulanmaya devam edecektir. Uçak içine yalnızca 1 adet en fazla 55*40*20 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında kabin bagajı getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri