Yuvarlak ekmeğin adı nedir? Bazlama, dairesel ve düzgün bir şekle sahip olan mayalı bir ekmek çeşididir. Özellikle Çukurova Bölgesi'nde popüler bir ekmek olan bazlama, farklı yörelerde ise farklı isimlerle anılabiliyor.
Ekmek çeşitlerinden ön plana çıkanları; Türk ekmeği, buğday ekmeği, kepek ekmeği, yulaf ekmeği vb. olarak sıralanabilir.
Lavaş Ekmeği
Lavaş ekmeğinin ince ve düşük kalorili olmasından dolayı, pek çok ana yemek yanında sunulması yaygındır.
İlgili 26 soru bulundu
Brioche (briyoş diye okunuyor) ya da benim tabirimle Briohhşşş, yüksek miktarda yumurta ve tereyağı içeren bir Fransız ekmeği. Tarifteki miktarlarda tereyağı ve yumurta içeren her şeyin olacağı gibi baş döndürücü bir lezzete sahip.
En meşhur Fransız ekmeği hiç kuşkusuz bagettir. Baget, genelde 250 gr ağırlığında olan uzun ince bir ekmek.
Somun ekmeği, bir çeşit tava ekmeğidir. Altı düz, üstü kabarıktır. Tam daire şeklinde olduğu gibi, çoğunlukla söğüt yaprağı biçiminde dar ve uzun şekillidir.
Tam buğday ekmeği, adını tam taneli tahıllardan alır. Tam buğdaylar veya diğer adıyla tam taneli tahıllar doğada bulunan mevcut doğal formunu korumuşlardır. Beyaz ekmek ise işlenmiş buğday olan undan yapılır.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Honça, son dönemlerde ''ıskarta ekmeğe'' olan talebin de arttığını belirterek, ''Şekli bozuk olan, tavaya yapışan ya da bayat ekmekleri ıskarta olarak tanımlıyoruz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ekmek ucuna ne denir? Bu kısma ekmeğin kulağı denir. Ekmeğe ekstra çıtırlık kazandıran kulak için ucu kıvrık bir bıçak 30 derecelik açıyla tutularak hamurun üstünde bir yarık açmak gerekir.
Daha sonra Ramazan ayının vazgeçilmesi olan pidemize dönüşmüştür. Osmanlı sarayında ise saray ekmeği has ekmek diye anılır ve has fırın adı verilen fırınlarda pişirilirdi. Halkın kullandığı ekmeğe ise harcı denirdi.
Buğday ekmeği, tahıl ekmeği, yulaf ekmeği, sarı buğday ekmeği, köy ekmeği, çavdar ekmeği, kepek ekmeği, standart beyaz (Türk) ekmeği, ay çekirdekli ekmek, ruşeymli ekmek, haşhaşlı ekmek, zeytinli ekmek, cevizli ekmek, mısır ekmeği, tuzsuz ekmek, tandır ekmeği, francala ekmek, baget ekmek, lavaş ekmeği, susamlı ekmek, ...
Ciabatta, maya ve buğday unu ile yapılan İtalyan tipi bir beyaz ekmektir. İç kısımda çok sayıda hava boşlukları ve gevrek bir kabuk ile karakterizedir. İlk ciabatta, 1982 yılında Veronese değirmenci ve fırıncı Arnaldo Cavallari tarafından yapıldı.
Yüzyıllardır insanlığın temel besini olma özelliğini koruyan ekmeğin Türkiye'de tam 1000 çeşidi üretiliyor.
Buğdayın her bir kısmının kullanılarak hazırlandığı tam buğday ekmeği, beyaz ekmekle kıyaslandığında sağlık dostu ekmek olarak ilgileri üzerine toplar. Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor.
Somun kelimesi Rumca kökenlidir.
Çavdar ekmeği, kilo aldırmaz. Ancak karbonhidrat oranı yüksek olmasından dolayı makarna ve pilav gibi yiyeceklerle tüketilmemelidir. Ayrıca çavdar ekmeği temel makro ve mikro besinleri de içerir.
[1] Olgun kişi olmak için çok tecrübe sahibi olmak gerektiği, yeteneksiz kişiler için olgunlaşma zamanının uzun sürdüğü anlamı çıkarılır.
Türkçe: Eski Türkçe: epmek (otk) (epmek), ötmek (otk) (ötmek) Osmanlı Türkçesi: اكمك (ota)
Oylama sonucunda, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.
Kırım'ın ekşi mayalı Tatar köy ekmeği ile Balkan Türklerinin somunu, oradan göç edenlerle birlikte Adana'ya taşındı. İki farklı coğrafyadan göçmenler tarafından getirilmesinden dolayı 2 ekmek çeşidinin birleşmesiyle oluşan yeni formdaki ekmeğe, yöre halkının tabiriyle "muhacir somunu" adı verildi.
Rus mutfağından dünyaya yayılmış çok bilinen bir ekmek olan Borodinsky, yoğun çavdar aroması ve ekşi mayası ile sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir ekmektir de aynı zamanda. İçerisinde ayrıca kavrulmuş halde çavdar(solot), kimyon, pekmez ve kişniş de bulunmaktadır.
Trabzon ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği. Buğday ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği adı verilen ekşi mayalı hamurdan yapılan kiloluk buğday unu ekmeği Karadenizli fırıncılar sayesinde günümüzde ülke çapında ünlenmiştir. Bu ekmeğin lezzetini de ekşi mayalı hamur kullanılmasının yanısıra özel yapım taş fırınların da payı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri