Yılanın yavrusu nedir tüm detayları ile derledik. Yılan yavrusuna Carin adı verilir ve Carin denmesi doğru olur.
Antarktika ve birtakım adalar dışında her coğrafyada yaşayabilen yılanlar 15 familya altında toplanmış 456 ayrı cins ve 2900 farklı türe ayrılmaktadır. Sayıları bu denli yüksek olan yılan ırkları zehirli ve zehirsiz yılanlar olarak iki ayrı grupta incelenebilmektedir.
Yılanlar Antarktika ve çoğu ada dışında dünyanın her yerinde bulunur. 520 cins ve 3900'ün üzerinde türü kapsayan tanımlanmış on beş familyası bulunmaktadır.
Yavru yılanlarda ağız kısmı küçük olduğu için koyun, ceylan, keçi gibi büyük hayvanları yenmesi beklenemez. Bu nedenle yenilen hayvanlar kendi boyutlarına uygun olur. Yavru yılanlar genellikle kemirgenlerle ve böceklerle beslenerek yaşamalarına devam ederler.
Dünyadaki en uzun boylu yılanlara örnek olarak Anakonda'yı verebliriz (Bilimsel adı: Eunectes murinus) yaklaşık 10 metre, en küçük yılan ise Madagaskarda yaşayan Typhlops reuteri dir ve boyu 10 cm kadardır. Türkiye'de bulunan en uzun yılanın boyu ise en fazla 2 m - 2.3 m dir.
İlgili 15 soru bulundu
Ok yılanı ya da İnce yılan (Platyceps najadum), Colubridae familyasının Platyceps cinsinde buluan zehirsiz bir yılan türüdür.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
En az yaşayan yılanlar su yılanlarıdır. Bunların ömrü de ortalama 7 yıldır. En çok yaşayan yılan türü ise anakonda olup ortalama ömrü 30 yıldır. Kral kobra olarak isimlendirilen zehirli yılan ise 15-20 yıl arasında yaşar.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Dünyanın en zehirli yılanı Kara Mamba yılanıdır. Görme yetisi gelişmiş olan kara mambaların en önemli özelliklerinden biri hem gündüz hem de gece avlanabilmesidir. Avına sinsice yaklaşan bu yılan türünün zehri bir fili bile birkaç dakika içerisinde öldürecek kadar güçlüdür.
Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin sakin kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok önemli. Zehirsiz oldukları için insanlara zarar vermeleri mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle öldürmeyin.
Özellikleri. Kral kobra iri ve güçlü bir yılandır, ortalama olarak 3.6 ile 4 m arası uzunluğa ve yaklaşık 6 kg ağırlığa ulaşır.
Türkiye'de yaklaşık 56 tür yılan yaşamaktadır ve bu 56 tür yılan 6 familya altında toplanmaktadır.
Zehir vücut içinde 2 yoldan yayılır.
Bunlar kan dolaşımı ve lenf yolu (dokular arası sıvı)'dur. Zehir dişinin kan damarına isabet etmesi, zehrin çabuk yayılmasına neden olur, etkisi çok kuvvetli ise birkaç dakikada ölümle sonuçlanabilir.
Yılan derisi dayanıklı ve esnek olmayan bir dış yüzey ile esnek bir iç tabakadan oluşmuştur. Yılanlar yılda birkaç kez stratum corneum olarak bilinen dış katmanı bütün halinde değiştirirler. Yılan gömleği olarak da bilinen bu tabaka folklorik tıpta, kozmetikte ve farmakolojik çalışmalarda kullanılmaktadır.
Eğer yılanın kafası, zehir bezlerinin, ısırmada ve zehri salgılamada işlev alan kaslarının olmadığı bir bölgeden sonra koparılmışsa, yılanın tehlikesi çok uzun bir süre devam eder.
Birçok klibe, filme ve tanıtım destinasyonuna da konu olan evlerin mavi boyaları akrepleri, yılanları evlerden uzaklaştırırken turistleri ise bu renkleri ile cezbediyor. Mavi pencereli beyaz evlerin vazgeçilmezi ise bahçesine dikilen begonvilleri, fesleğeni ve kapı önüne gömülen nazar boncuğu oluyor.
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır. Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.
Bu tür ülkemizde ağırlıklı olarak Ege, Trakya, Marmara, Akdeniz kıyı şeridi, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu bölgelerinde olmak üzere, yurt genelinde yaşam sürmektedir. Bu türün vücut boyu ortalama 140-150 cm aralığında olup çok istisnai olarak daha büyüklerine de rastlanabilir.
Coğrafi dağılım. Çöl kobrası genel olarak Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan Şanlıurfa ili, Irak'ın büyük çoğunluğu, batı İran (Huzistan Eyaleti ve Fars Eyaleti) ve Arap Yarımadası (Kuveyt ve Suudi Arabistan) yayılım gösterir. Suriye'den varlığı kaydedilmiştir.
Çoğu yılan türü Haziran ayında çiftleşir. Üreme dönemine gelindiğinde erkek ve dişi yılanlar birbirine sarılır ve hızlı hareketlerle sürtünürler. Bu sürtünme esnasında erkek yılandan gelen sperm, dişi yılanın yumurtasını döller. Yılanlar yumurtladıktan sonra ise kuluçka dönemi 2-3 aydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri