Egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına iyi geliyor Cildin temizlenmesine ve bakterilerden arındırılmasına destek olması sebebiyle kükürt sabunu egzama ve sedef rahatsızlığı gibi yaygın olarak görülen cilt sorunlarına da iyi gelebiliyor.
Doğal mineral kükürt bazen çok çeşitli tıbbi durumların tedavi edilmesine yardımcı olmak için oral(ağızdan) alınır veya bölgesel (topikal) olarak kullanılır. Sivilce, egzama veya sedef hastalığı gibi bir sorununuz varsa kükürtlü merhem veya kremlerin uygulanması fayda sağlayabilir.
Egzama ve sedef hastalarına tavsiye edilen bıttım sabunu, hastalık sonucu ortaya çıkan yaraların geçmesinde etkilidir. Deri hastalıklarının en yaygın belirtilerinden biri olan kaşıntıyı geçirmek için de düzenli aralıklarla bıttım sabunu kullanılabilir.
Yağlı ve akneli bir cilt yapısına sahip olanlara pürüzsüz bir cilt kazandıran kükürtlü sabun, cildi fazlaca kurutma özelliğinden dolayı, kuru cilt sahiplerinin kullanmaması gereken bir sabundur.
İlgili 41 soru bulundu
Kükürt sabunu yağlı ciltli yüzlerde günde bir defa kullanılması önerilir. Yağlı ciltlerde düzenli olarak her gün kullanılan kükürt sabunu sivilce oluşumunu önler. Kış aylarında ellerde meydana gelen çatlakların kapanmasında faydalı olan kükürt sabunu her gün akşam saatlerinde kullanılması önerilir.
Cilt için her sabah uyanıldığında yüzü yıkamak ve aynı şekilde gece uyumadan önce de yine yüzü yıkamak, saç için ise haftada üç ya da dört kez kullanılması idealdir. Saçlar kükürtlü sabunla iyice köpürtülür ve saç diplerine masaj yapılır.
Cildin dökülmesi ve kaşıntıyla kendisini gösteren egzama probleminizi kükürt sabunu ile yenebilirsiniz. Antibakteriyel bir özelliği olmasından dolayı doğal yöntemlerle egzamanın geçmesine yardımcı olacaktır. Günümüzde eskisi kadar sık karşılaşılmasa da geçmiş yıllarda uyuz vakaları oldukça fazlaydı.
47,00 TL Havale ile 0,94TL daha az ödeyin. Yağlı ciltler için uygundur.
Kükürt, egzamayı hafifletebilecek bazı özelliklere sahip olabilir. Antimikrobiyal ve keratolitik özellikleriyle kuru cildi yumuşatıp nemlendirebileceği öne sürülmektedir. Madde ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahip olabilir ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.
Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır, bu nedenle bütünüyle tedavisi yoktur.
Deniz tuzu, sedef hastalığını gideren ve tedavi eden bir özelliğe de sahiptir. Sedef hastalığının sebep olduğu, kaşıntı ve pullanma ile mücadele eden deniz tuzu, çamur ya da sülfür banyosuna eklendiğinde sedef hastalığı semptomlarını gidermeye yardımcı olur.
Meryemana dikeni, buğday ruşeymi yağı, hidrastis canadensis çayı, kadın tuzluğu, hodan yağı, aloe vera, keten tohumu yağı, dulavratotu sedef hastalığına iyi gelen bitkilerdir.
Sedef hastalığı teşhisi konan kişilerin özel bir diyet izlemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerin reddedilmesini içerir. Narenciye, çikolata, bal, yumurta, tam yağlı sütün yanı sıra kırmızı sebze ve meyveleri diyetten çıkarmanız önerilir.
Sedef hastalığına ne iyi gelir besinler konusunda nasıl davranmalı sorusu da İbrahim Saraçoğlu tarafından cevaplanmıştır. Saraçoğlu sedef gibi deri hastalıkları olanları çiğ ya da pişmiş sarımsak, karabiber, acı biber, portakal, greyfurt tüketiminde dikkatli olmaları konusunda da uyarmaktadır.
Düzenli kükürt sabunu kullanımı sayesinde ciltteki yağ salgısı da azalacaktır. Bunun yanı sıra kükürt sabunu egzama, sedef ve mantar gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de önemli rol oynar. Aynı zamanda bu sabun kaşıntı ve uyuz sorunlarını da ortadan kaldırır.
Bim marketlerinde birçok doğal sabun ve kükürtlü sabun mevcut, satılıyor.
Egzama tedavisinde egzama sabunlarından da yardım alınabilir. Egzama sabunu olarak bilinen çok sayıda sabun vardır. Özellikle bıttım sabunu, papatya sabunu, zeytinyağı sabunu, kefir sabunu ve kakao sabunu en çok kullanılan sabun çeşitlerindendir.
Kükürt sabunu yağlı ciltleri kuruttuğu için, sonrasında nemlendirici krem sürmemiz gerekiyormuş.
Peru balsamı içeren formüller kükürt içeren formüllerden daha az iritan ve sekonder enfeksiyonlara karşı daha aktif olup, 6 veya 7 gün üst üste tüm vücuda hafifçe ovmak suretiyle kolayca tatbik edilir. Her sabah banyo yapılır veya vücut sabunlu bir losyonla yıkanır.
Kükürt sabununun düzenli kullanılması durumunda faydaları şöyledir: Sivilce ve akne tedavisinde sıkça kullanılan kükürt sabunu sivilcelerin kurumasına yardımcı olmaktadır. Gün sonunda kullanıldığında gün içinde maruz kalınan kötü hava ve kirliliği temizlemektedir.
Ayrıca kükürt sabununun belirgin özelliklerin den biri de yapısı ve içeriği bakımından nemli bir sabun olmamasıdır. Bu yüzden kullanım sonrası ciltte kuruluğa sebep olabilecektir. Bu durumda sabundan sonra nemlendirici krem kullanımı uzmanlarca önerilmektedir.
Bu sabunun en temel özelliğini, diğer sabunlara nazaran daha az köpürmesi oluşturuyor. Bunun yanında kükürt sabununun bilinen diğer özellikleri ise şöyle; Sabun olarak hem cilt hem de saç için kullanılabiliyor. Suda köpürtülüp direkt yüze masaj yapılarak kullanıldığında peeling özelliği kazanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri