O süre dolana kadar hattı başkasına satamaz. o kısmı hattın eski sahibi ve operatörü bağlar...
İptal ettiğiniz numaranın 3 ay sizin adınıza yeniden açılabilmek için satılmaz ve bu süre zarfında eğer açtırmazsanız , hat 6 ay sonra boşa çıkarak yeni bir numara olarak kullanılır.
Söz konusu hattınızı adınıza yeniden tahsis ettirip kullanabilmeniz için, hattın kapatılmasını takip eden 24 ay içerisinde bir TT Mobil İletişim Merkezine (AİM) giderek yeni bir abonelik sözleşmesi imzalamanız ve abonelik ile ilgili belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.
Kendi adıma olmayan bir numarayı taşıyabilir miyim? Sadece kendi adınıza kayıtlı veya faturası adınıza kesilen hatlar için numara taşıma talebinde bulunabilirsiniz. Hat adınıza kayıtlı değilse, hat sahibinin numara taşıma talebinde bulunması gerekmektedir.
İptal ettirdiğim hattımı nasıl geri alabilirim? Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.
İlgili 40 soru bulundu
Bu nedenle kullanılmayan faturalı hat ne zaman kapanır diye soranlar için, faturalı hatların bir operatöre kayıtlı olduğu sürece açık kalmaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Ancak ödenmemiş fatura olması durumunda GSM operatörü tarafından hattın kullanımı kısıtlanabilir.
184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz. 92 gün sonunda ise hattınız tamamen kapatılır ve söz konusu hatta ilişkin Abonelik Sözleşmeniz iptal edilir.
Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir. Eğer Hazır Kart almak isterseniz; Hazır Kart muvafakatname formu ve anne veya babanızın kimliği gerekmektedir.
Kayıtlı Hattı Başkasına Devretmek İçin Ne Yapılır? Devir işlemi yapılan kişiyle birlikte abone olunan operatörün mağazalarına giderek kimlik vermek yeterli olacaktır. İki tarafında devir formunu imzalaması gerekir. Devralacak kişinin yeni abonelik işleminde istenen belgeleri hazırlamış olması beklenir.
Bir şey yapılamaz. Gelip imza atmadan devir işlemi yapmıyorlar. Mecbur hat alacaksiniz.
Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir. Hattını iptal ettirmek isteyen kişiler ayrıca yazılı dilekçesini e-devlet veya faks yoluyla GSM operatörlerine ileterek başvuruda bulunabilir.
Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır. Faturalı hattın kapanması halinde borcun ödenmesi durumunda hat tekrar açılır ve hizmet almaya devam edebilirsiniz.
Hat iptal talebini Turkcell, Avea veya Vodafone operatörlerinin Müşteri Hizmetlerine başvurarak iletmeniz gerekmektedir. İptal edilen hattın numarası üzerindeki haklarınız, operatör tarafından belirlenen süre sonrasında geçersiz olur. Bu süre aşımından sonra aynı numarayı alabilmeniz garanti edilemez.
Numara taşıma işlemi sırasında, eski hat mevcut operatör tarafından kullanıma kapatılır ve numara yeni operatörde kullanıma açılır. Eski operatördeki bilgiler, mesajlar ve kullanılan hizmetler kaybolur.
Sahiplik bilgileri tutuluyor operatör tarafında sadece. Geri kalan bilgiler silinir.
Üzerinize almak istediğiniz numaraya ait firmanın bayisine giderek hat devri istediğinizi belirttiğinizde işlemlere başlanılmaktadır. Başkasının üzerine olan hattı kendi üzerinize almak için hat sahibi ile beraber vereceğiniz dilekçe yeterli olacaktır.
Hat Devir İşlemi
Devir için işlem ücreti alınmaz, devir alan müşteri yeni abonelik yapmış sayıldığı için hattı devir alan müşteriden ilk abonelik vergileri devlet adına tahsil edilir.
Açıklanan kararlara göre Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörleri için yapılacak olan abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evde/işte internet Hat Dondurma, Nakil, Devir ve Hat Kapama ücretlerimizde düzenleme yapılacaktır. Hat Dondurma, Nakil ve Devir Hizmetleri 42 TL, Hat Kapama Ücreti ise 34,9 TL olarak güncellenecektir.
Numara taşıma işlemi kaç gün sürer? Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.
Açık hat satmak ve kullanmak kanunlarla kesinlikle yasaklanmış bir eylem.
- "KIM" yazıp boşluk bırakıp 10 haneli GSM numarası' nı yazarak 7048' e sms gönderebilirsiniz. * 11842 yoluyla dilerseniz isim - soyad bilgilerinden dilerseniz telefon numarasından sorgulama yapabilirsiniz. 7048' den sms yoluyla ise sadece GSM numarasının kimin adına kayıtlı olduğu sorgulanabilir.
Sorgulamayı nasıl yapabilirsiniz? Mobil Hat Sorgulama Hizmetine, https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ adresi üzerinden, BTK internet ana sayfasından ulaşılabilir.
Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır. Bu nedenle ödenmemiş faturanız ile birlikte bu ücreti de yatırmanız gerekmektedir.
İlk olarak T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz şifre ile E-Devlet üzerinden kimliğinizi doğrulayın. Kimlik doğrulama işleminden sonra açılan sayfada arama çubuğuna kullanmakta olduğunuz operatörün adını yazarak “Abonelik Sorgula” seçeneğine tıklamalı, ardından “Abonelik Fesih Başvurusu” yapmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri