Bu durumda hattın tekrar açılıp açılmayacağı merak edilmektedir. Bu durumda hatlar tekrar açılabilir. Ancak bunun için bir açma ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır.
Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır. Bu nedenle ödenmemiş faturanız ile birlikte bu ücreti de yatırmanız gerekmektedir.
İptal ettirdiğim hattımı nasıl geri alabilirim? Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.
184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz. 92 gün sonunda ise hattınız tamamen kapatılır ve söz konusu hatta ilişkin Abonelik Sözleşmeniz iptal edilir.
Evet kesin. 3-6 ay süreyle operatörler tarafından belirlenmiş süre ile aranır.
İlgili 24 soru bulundu
180 günün sonunda herhangi bir yükleme gerçekleşmediyse aktif kullanım süresi sona erer ve 90 günlük bekleme süresi başlar. Bu süre içerisinde kullanıcı arama ve SMS alabilir ama herhangi bir arama yapamaz ya da SMS gönderemez.
Faturaya gelen fatura son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödenmediğinde giden aramalara, 1 hafta daha ödeme yapılmazsa 3. günün sonunda tüm aramalara kapanır. Borç ödendikten sonra otomatik olarak 1 saat içerisinde hat aktif hale gelir.
Hat iptal talebini Turkcell, Avea veya Vodafone operatörlerinin Müşteri Hizmetlerine başvurarak iletmeniz gerekmektedir. İptal edilen hattın numarası üzerindeki haklarınız, operatör tarafından belirlenen süre sonrasında geçersiz olur. Bu süre aşımından sonra aynı numarayı alabilmeniz garanti edilemez.
Numara taşıma işlemi sonrasında eski hat kapanır mı? sorusunun yanıtı “Evet”. Numara taşıma işlemi sonrasında eski hattınız tamamen kapanır ve artık kullanılmaz hale gelir. Yeni operatörünüz size tamamen yeni bir numara tahsis eder ve bu numarayı kullanmaya başlarsınız.
Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir. Hattını iptal ettirmek isteyen kişiler ayrıca yazılı dilekçesini e-devlet veya faks yoluyla GSM operatörlerine ileterek başvuruda bulunabilir.
İptal olan faturasız hatlar, hat iptal tarihinden itibaren 1 yıl boyunca hat sahibi tarafından yeniden alınabilmektedir. Hattın 1 yıllık süre içinde yeniden alınabilmesi için, hat sahibinin abonelik sözleşmesi doldurması ve gerekli belgeleri iletmesi yeterlidir.
Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kredi kartını bir daha kullanmamak üzere kapatmak için ilk yapılması gereken tüm kart borcunu ödemektir.
Sözlü beyan ya da dilekçe ile kredi kartı iptal işlemi gerçekleştirildiyse yine aynı şekilde bir talep ile kart kullanıma açılabilir.
Listenizden çıkarılmış, abonelik iptalinde bulunmuş ya da henüz aboneliği onaylanmamış abonelerdir.
1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek. Kanun, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Konuşma esnasında kullanıcının lira bakiyesi biterse, konuşma kesilir ve her iki taraf da (arayan ve aranan) anons ile uyarılır. Bekleme süresi, Aktif Kullanım Süresi'nin bitmesiyle başlayan 90 günlük süredir. Bu süre ile birlikte arama ve kısa mesaj gönderme kısıtlaması başlar.
Numara taşıma işlemi, mevcut operatör hattının kapanması ve yeni operatörün sim kartı aktif hale getirmesi ile gerçekleşir. Abonenin eski sim kartını çıkararak yeni sim kartı takması gerekmektedir. Geçiş işlemi sırasında kısa bir süre (yaklaşık 15 dakika)iletişim kesintisi yaşanabilir.
Dahil olduğunuz hiçbir grup sohbetinden de ayrılmazsınız. Hesabınızı 30 gün içinde etkinleştirmezseniz hesabınız tamamen silinir.
Sahiplik bilgileri tutuluyor operatör tarafında sadece. Geri kalan bilgiler silinir.
Sim kartımı kaybettim, nasıl yeni bir sim kart alabilirim? Yedek sim kart hizmeti, faturalı ve Hazır Kart'lılar için KDV dahil 82,84 TL'dir. Kurye hizmeti ücretsiz olup 81 ilde verilmektedir.
Bireysel Faturalı Hatlar İçin Ücret; Hatta İşlem Gerekçesi “Abone İsteği” ile Kendi İsteği ile kısıtlama - kapama verildiğinde ücret yansımaz, kısıtlama - kapama kaldırma yapıldığında 84,51 TL açma ücreti yansır.
Türk Telekom kapanan hattı açmak elbette mümkün. Bunun için Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayabilir ya da herhangi bir Türk Telekom bayisinden yardım isteyebilirsin. Tamamen kapalı hattı açtırmak için 24 TL gibi bir ücret ödemen gerekiyor bunu belirteyim.
Sorgulamayı nasıl yapabilirsiniz? Mobil Hat Sorgulama Hizmetine, https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ adresi üzerinden, BTK internet ana sayfasından ulaşılabilir.
Kullanıma devam edebilmek için her 185 günde bir en az 10 TL, paket yüklemeniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almanız gerekir. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri