iCloud hesabına giriş yapınız. “Hesabını Yönet” butonuna tıkladıktan sonra Apple kimliği sayfası üzerinden “Veri ve Gizlilik” kısmına basınız. “Gizliliği Yönet” daha sonra “Hesabı Sil” butonuna tıklanmalıdır. “Hesabı Sil” butonundan sonra iCloud hesabı kalıcı olarak silinmiş olacak.
Apple hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız onu kolay bir şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz. Silme işlemi, Apple'ın Veriler ve Gizlilik sayfasından yapılabiliyor. Ayrıca bu sayfadan isterseniz Apple'ın sizin hakkınızda elde ettiği dataları da talep edebilirsiniz.
iOS 10.2 veya önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > iCloud > Çıkış Yap'a dokunun. Çıkış Yap'a tekrar dokunun, ardından [Aygıtımdan] Sil'e dokunup Apple Kimliği parolanızı girin. Ardından Ayarlar > iTunes ve App Store > Apple Kimliği > Çıkış Yap'a gidin.
Bir uygulama için iCloud'u açtığınızda uygulamayla ilişkili bilgiler iCloud'da güvenle saklanır ve aygıtlarınız arasında otomatik olarak eşzamanlı tutulur. iCloud'u kapattığınızda uygulama artık iCloud'a bağlanamaz ve verileriniz yalnızca kullanmakta olduğunuz aygıtta saklanır.
Apple Kimliği'ni, ardından iCloud'u tıklayın. Yönet'i tıklayın ve Yedeklemeler'i seçin. Aygıt yedeklemelerinden birini seçin ve - simgesini tıklayarak silin. Yedeklemeyi kapatmak ve bu aygıta ait tüm yedeklemeleri iCloud'dan kaldırmak istiyorsanız, onaylamanız istendiğinde Sil'i seçin.
İlgili 31 soru bulundu
Bu durumda fotoğraf, dosya, not ve daha fazlasına diğer Apple cihazlarından kolayca erişmenize olanak sağlar. Ancak iCloud şifresinin unutulması halinde cihaz kilitlenebilir ve cihaza erişim yaşanır. Bu durumda iCloud şifre değiştirme veya sıfırlama işlemi yapılmalıdır.
Bunlara ek olarak iCloud'a yedekleme yaptığınız zaman ve bu hesabı sildiğiniz zaman FaceTime, Messenger, App Play, iBooks ve App Store uygulamalarına erişim engeliniz bulunacak. Her zaman Android ya da iPhone kullananlar, mutlaka bilgileri, belgeleri ve fotoğrafları yedeklemeli.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Decapat. Evet, eğer iCloud eşlemesi açıksa, bir fotoğraf veya videoyu uygulama içerisinden sildiğin zaman, tüm cihazlarından silinir. Bunun olmasını istemiyorsan, fotoğrafın bir yedeğini Dosyalarım klasöründe saklayabilirsin.
Apple Kimliği hesabınız iCloud ve diğer Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız hesaptır. Apple Kimliğinizi kullanarak bir aygıta giriş yaptığınızda iCloud'da sakladığınız tüm fotoğraflara, dosyalara ve diğer verilere erişirsiniz.
iCloud'u tamamen kapatma
iOS aygıtınızda (iOS 10.3 veya sonraki sürümleri): Ayarlar > [adınız] bölümüne, ardından ekranın alt kısmına gidin ve Çıkış Yap'a dokunun. iOS aygıtınızda (iOS 10.2 veya önceki sürümleri): Ayarlar > iCloud'a, ardından ekranın alt kısmına gidin ve Çıkış Yap'a dokunun.
Parola sıfırlama ve hesap kurtarma
Bir Apple kimliği hesap parolası unutulursa kullanıcı onu güvenilir bir aygıtta sıfırlayabilir. Güvenilir bir aygıt yoksa ama parola biliniyorsa kullanıcı SMS doğrulama yoluyla kimlik doğrulamak için güvenilir bir telefon numarasını kullanabilir.
Hesap kurtarma nedir? Hesap kurtarma, parolanızı sıfırlamak için elinizde yeterli bilgi olmadığında Apple Kimliği hesabınıza yeniden erişebilmenizi sağlamak amacıyla tasarlanmış bir işlemdir. Güvenlik nedenleriyle, hesabınızı tekrar kullanabilmeniz için en az birkaç gün geçmesi gerekebilir.
Apple kimliğinizi bulmanıza yardımcı olması için Apple Kimliği hesabı web sitesine de gidebilirsiniz. Apple kimliği hesabı web sitesine gidin, Giriş Yap'ı tıklayın, “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” seçeneğini tıklayın. sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.
Not: Bir aygıtta iCloud Yedekleme'yi kapatırsanız iCloud'da saklanan yedekler 180 gün muhafaza edildikten sonra silinir.
iCloud Fotoğrafları'nı iCloud'da ve tüm aygıtlarınızda kapatma. iCloud Fotoğrafları'nı kapatmadan önce fotoğraflarınızın ve videolarınızın kopyasını oluşturduğunuzdan emin olun. iCloud'da saklanan fotoğraflar ve videolar, siz servisi kullanmayı bıraktıktan 30 gün sonra silinir.
Bu sayede iCloud depolama alanına sahip olan kullanıcılar, uygulama verilerini, fotoğraf, video gibi telefonlarında yer kaplayan verileri iCloud'a yedekleyerek telefonlarında yer açabiliyorlar.
Kalıcı olarak silinen fotoğraf ve videolar geri yüklenemez.
Birisinin Apple kimliği ile Apple cihazınıza girmesine izin verir vermez, cihazınızın mülkiyetini kaybetmiş olursunuz. Bu kişi bir siber suçluysa kolayca kurtulmanıza izin vermeyecektir: Kurbanı tuzağa düşürdükten sonra, iCloud'da “iPhone'umu Bul” özelliğini kullanarak cihazı engelleyecektir.
Parolayı sıfırlama
Arka arkaya altı kez yanlış parola girerseniz aygıtınıza giriş yapamazsınız ve iPhone'un etkisizleştirildiğini belirten bir mesaj alırsınız.
Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
Ayarlar > Genel > iPhone'u Aktar veya Sıfırla > Başla'ya gidin, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin. iCloud'dan ve iTunes ve App Store'dan çıkış yapın. Ayarlar > [Adınız] seçeneğine gidin, aşağıya kaydırın, Çıkış Yap'a dokunun, Apple kimliği parolanızı girin ve ardından Kapat'a dokunun.
Bir yedeklemedeki içerikleri, ayarları ve uygulamaları yeni veya yeni silinmiş bir iPhone'a geri yükleyebilirsiniz. Önemli: Önce iPhone'unuzun bir yedeklemesini yaratmanız gerekir. iPhone'u yedekleme konusuna bakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri