Genelde belediyelerin bu tarz eşyaları aldıkları birimleri bulunur. Bu birimleri arayarak eşyaların sayısı ve büyüklüğünü belirterek almalarını isteyebilirsiniz.Pek çok şehirde faaliyet gösteren yardım derneklerinin iletişim bilgilerine internetten ulaşarak da bağışlarınızı elden veya kargo ile ulaştırabilirsiniz.
Belediyeler Mi, İkinci El Eşya Alan Yerler Mi? Öncelikle şunu belirtelim ki belediyeler eşyalarınızın değerli olup olmadığına bakmaz, ücretsiz alır.
Eski veya kullanılmayan eşyaları bağışlamak
Eğer kullanılmayan eşyalarınızdan herhangi bir gelir elde etmek gibi bir amacınız yoksa, bunları bağışlayarak, tekrar kullanılmalarını ve ihtiyaç sahiplerine devredilmelerini sağlayabilirsiniz. Genelde belediyelerin bu tarz eşyaları aldıkları birimleri bulunur.
Nakdi ve Ayni Bağışlarınız için Genel Merkez ve Türk Kızılay'a bağlı Şubelerimizden bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Şube adres ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Ayni bağış, yardımların; eşya, hizmet ve bedelsiz kullandırma gibi seçenekler üzerinden gerçekleştirilmesidir.
İlgili 45 soru bulundu
İkametgâhınızın bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek ihtiyacınıza uygun yardım türleri kapsamında başvuruda bulunabilirsiniz.
Eşya yardım parasına başvurmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilirler. Bu başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya kaymakamlıklara bizzat giderek yapılabilir.
KAYIP EŞYALAR E-DEVLET'TEN SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay ile durak ve istasyonlarda unutulan eşyalar, görevliler tarafından kayıt altına alınıyor ve Karaköy'deki İETT Tünel binasındaki kayıp bürosuna götürülüyor. Eşyalar buradan sahiplerine teslim ediliyor.
Bir yerden bir yere taşınma esnasında eşyalar doğru paketlenmezse zarar görebilir, kırılabilir ve büyük masraflara yol açabilir. Hasarsız ve sorunsuz bir taşınma süreci için en doğru paketleme yöntemleri uygulanmadığı takdirde ise yeni evinize vardığınızda kötü sürprizler yaşamanız ne yazık ki olası.
Taşınır – Taşınmaz Eşya
Aslî niteliklerinde herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaksızın bir yerden başka bir yere götürülebilen eşya taşınır, götürülemeyen ise taşınmaz olarak nitelendirilir.
Buna göre kullanılmayan eski elektronik ürünler Vestel Yetkili Servisleri tarafından tüketicinin evinden randevu ile teslim alınarak uygun koşullarda hurdaya dönüştürülmekte ve elde edilen gelir doğal yaşamı koruma projelerinde kullanılmak üzere bir sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmaktadır.
Konak Belediyesi'nin Gönderisi. ihtiyaç duydukları ev eşyalarına ücretsiz kavuşuyor. eşyalarının yanı sıra sıfır eşyalar da bağışlayabiliyor.
Alışveriş yapılan yerlere, nakit para veya kupon yerine elektronik kontörle yapılan ödemeler “Sosyal Destek İstanbulkart” ile ödenmeye başlanmıştı. İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje bundan sonra, ihtiyaç sahibi ailelerine eşya yardımı için de kullanılabilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın başvuruları yalnızca ALO 153 üzerinden alınmaktaydı. Artık başvurularınızı, her an her yerden cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarınızı kullanarak gerçekleştirebilir, ayrıca başvuru takibinizi yapabilirsiniz.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ev eşyası yardımını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sağlar. Yani vatandaşlar ev eşyası yardımı başvurularını buralardan yapacaklar.
Eşya yardım parasına başvurmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilirler. Bu başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya kaymakamlıklara bizzat giderek yapılabilir.
Aslında fark etmeseniz de, yüzlerde hatta binlerce mobilya, geri dönüştürülmüş paletlerden elde edilmektedir. Kahve masaları, divan ya da sedir gibi mobilyalar, kanepeler, banklar, şarap rafları ve dolaplar… Tüm bu mobilyaların yapım süreçlerinden en az birinde paletler üretime dahil olmaktadır.
Özel atık, elektrik atığı, büyük atıklar ve eski kıyafetler ev çöp kutularına atılmamalıdır. Özel atık ve elektrik atıkları özellikle doğaya ve sağlığa ciddi zarar verebildiğinden ev çöplerinden ayrı olarak atılmalıdır. Çoğu belediyede, bu tür atıklar geri dönüşüm depolarında atılır.
``Vatandaşlarımızdan, Çankaya Belediyesi`ni 458 89 03 numaralı telefondan arayarak, tadilat atıklarını yasal alanlara dökmeyenlere ilişkin ihbarda bulunmasını bekliyoruz. Çöpe atacağınız eşyaları ise, 458 89 00 numaralı telefonu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bildirmeniz yeterli olacak.
Ayrıca kız tarafı beyaz eşyayı da almaktan sorumludur. Ancak bazı yörelerde erkek tarafının aldığı da görülür. Bu noktada büyüklerinize danışarak hareket etmenizde fayda var. Bornoz, nevresim takımı, halı, perde, havlu, yatak örtüsü gibi ev tekstili ürünleri de kız tarafına aittir.
Arızalı Beyaz Eşya Alanlar
Arızalı yani hurda beyaz eşya alan yerler genelde tamirciler veya hurdacılardır. Arçelik, Bosch, Siemens, Beko, Vestel gibi markaların yetkili servisleri değil de şahısların işlettikleri özel servislerle irtibata geçerek bu tarz ürünlerinizi satabilirsiniz.
Yönetmelik sayesinde evlerde ve iş yerlerinde bulunan buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, cep telefonu ve bilgisayar gibi eski ve kullanılmayan elektrikli ve elektronik aletler para değeri taşıyacak.
Bunun için en ideal olan kapaklı çöp kovalarının, lavabo altlarını değerlendirecek şekilde, mutfak dolabı içerisine monte edilmesidir. Ayrıca mutfak çöplerinizin mümkün olduğunca, yiyecek, içeceklerinizi hazırladığınız alanlardan uzakta olması da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri