Bebek bezinizi, pedi ile birlikte çamaşır makinasında 60°C'de yıkayabilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayınız. Ayrıca yumuşatıcı da kullanmayınız, çünkü yumuşatıcı ipliğe yapışır ve emiciliği engeller.
Külot bez kullanımı özellikle yürümeye ve ayakta durmaya başlayan çocuklarda kolaylık sağlasa da, yenidoğandan itibaren tercih edilebiliyor.
Kolay yırtılan yan bantlar: Prima® külot bezin atılmasına yardımcı olan yapışkan bir banttır. Külot beze yapışmasını sağlayan polipropilenden ve yapıştırıcıdan oluşur.
Günümüzde bebek bakımında annelerin işini kolaylaştıracak yıkanabilir bebek bezi mevcut. Nefes alabilen, alerji yapmayan, bakteri barındırmayan bu bezlerin bebeklerin cildini korurken tuvalet alışkanlığını da daha çabuk edinmelerini sağladıkları belirtiliyor. Ayrıca atık haline dönüşmediği için dünyayı da koruyor.
Emici külotların, tek kullanımlık seçeneği olduğu gibi yıkanabilir emici külot modelleri de mevcuttur. Bu özellikteki ürünü 30°'de yıkayarak defalarca kullanabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Külot ve şort gibi iç çamaşırları, kumaş türüne göre 40-90 derece aralığında yıkanır. Genital bölgeye temas eden külotlar, her türlü akıntı ve terleme sebebiyle bakteri üretmeye başlar. Bakterilerin mantar ve çeşitli enfeksiyonlara dönüşmemesi için yüksek sıcaklıkta temizlik yapılmalıdır.
Bu ürünler, bakım işlevini gerçekleştirirken doğum anından belirli bir yaşa gelene kadar, çeşit değiştirerek ihtiyaçları karşılar. Bu anlamda özellikle bebeklerin 2 yaş sendromu döneminden itibaren ihtiyaç duyulan alıştırma külot bez çeşitleri kullanılır.
Bu da her idrar yaptığında bezin değiştirilmesi gerektiği anlamına ortaya çıkarmaz. Eğer bebeğiniz her idrar yaptığında bezini değiştirirseniz bez masrafı ve gereğinden fazla bez kullanımına sebep olursunuz. Bu sebeple de gün içerisinde özellikle ilk aylarda 7-12 adet arasında bez değiştirilmelidir.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Hasta bezi uzunlamasına açılmalıdır ve en uç kısmı hafif kıvrılmalıdır. Yetişkin bezinin bantsız kısmı önde bantlı kısmı hastanın altında olacak şekilde ayarlanmalıdır. Bezin ıslaklık göstergesinin sırta paralel olarak üst kısma geldiğinden emin olunmalıdır.
Külot bezin arkasındaki bant nedir Külot bez nasıl katlanır ürünü yeni kullanmaya başlayanların genellikle bilmediği bir durum. Aslında bu işlem çok basit. Bezin arkasında bulunan bant bezi kullandıktan sonra rulo yapıp çöpe attığınızda daha az yer kaplaması ve açılmaması için bantlamak için kullanılır.
Regl destek külodu ile günlük veya normal pedlerle kullanılabilir. Regl destek külodu, regl döneminde akıntıyı emmek ve sızıntıları önlemek için tasarlanmış bir iç çamaşırdır. Pedler ise regl döneminde ekstra koruma sağlamak amacıyla kullanılan ürünlerdir.
SGK, 1 aylık olarak 120 adet ve 2 aylık olarak 240 adet hasta bezi için ödeme yapar.
Nem ve sıcaklık arttıkça bebeğinizin cildi tahriş olur ve pişik olma riski artar. Bu sebeple bebek bezi alırken hava aldırma özelliği olmasına dikkat edilmelidir. İncelik: Bebeklerin rahat hareket etmesi onların daha mutlu olmasını sağlar. Bu sebeple bebek bezi seçiminiz ince olan bezlerden yana olmalıdır.
Bu bezler genellikle bebeğin ağırlığına ve yaşına göre değişik modellere ve boyutlara sahiptir. Külot bezler 3, 4, 5 veya 6 beden olabilir. 3 beden 6-11 kg, 4 beden 9-15 kg, 5 beden 12-17 kg arası ve 6 beden 15 kg üzeri bebekler için uygundur.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir. Ne yazık ki günümüzde sokaklarda, parklarda, yerlerde, yol kenarındaki çöp kutularında kullanılmış tek kullanımlık bebek bezlerine rastlamaktayız.
Emzirme sonrası karnı iyice doyan yenidoğan bebek çoğunlukla anne memesinde uyuklamaya başlar. Yatağına yatırıldığında bir süre kesintisiz uyur. Rahat uyuması karnının iyi doyduğunun göstergesidir. Eğer uyutulduktan 5-10 dk sonra bebek uyanıyor ve huysuzlanıyor ise doymamış ve o nedenle uyuyamıyor olabilir.
Bebeğinizin kıyafetlerinin en iç kısmına giydirdiğimiz, farklı seçeneklerdeki atlet, külot ve boxer gibi giysiler bebek iç giyim ürünleridir. Bu ürünleri dilerseniz bebeğinizin doğduğu ilk günden itibaren kullanabilirsiniz.
Bu ürün yalnızca a101.com.tr'de koli ile satılmaktadır.
GENİTAL BÖLGEYİ KORUYOR
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Bu yüzden de olabildiğince elde yıkayıp temizlemeniz önerilir. Ancak çamaşırda dantel ya da işleme yoksa sıktırmadan 30 derecede makinede de yıkayabilirsiniz. Sentetik kumaşlar iç çamaşırı dezenfeksiyonu açısından en kolay türdür. Solma riski bulunmayan ürünleri kolaylıkla 90 derece seçeneğinde yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri