Sosyalleşme ve Grup Çalışma Bilinci Gelişir. Öğrenci kulüpleri faaliyet alanlarına göre birlikte grup çalışmaları yapmaktadır. Öğrencinin birlikte hareket etme bilinci kazanacağı ve bu süreçte hem sosyalleşme hem de grup çalışmalarına yatkınlığı artar. Bu deneyim öğrencinin derslerine ve iletişimine katkı sağlar.
Kulüp çalışmaları başkaları ile iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme becerisini kazanırlar. Grupla yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına yardımcı olur.
Okul Kulüpleri öğrencilerinin amacı sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetler ile bireysel gelişimlerini desteklemenin dışında toplum bilincinin oluşmasını sağlar. Ayrıca boş zamanlarını değerlendirmelerini, dinlenmelerini sağlamak ve akademik gelişimlerine katkı sağlamaktır.
OKUL KULÜPLERİ
Bu etkinlikler bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda, öğrencilerin özgüvenini ve sorumluluklarını geliştirmek, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmak amacıyla uygulanır.
Öğrenci Kulüpleri öğrencilerinin sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kişilik gelişimlerini desteklemek, toplum bilincinin oluşmasını, boş zamanlarını değerlendirmelerini, dinlenmelerini sağlamak, akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlar.
İlgili 37 soru bulundu
Ders programlarının yanında öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin tümüdür.
b) Okulun eğitim-öğretime açılışının 3 üncü haftasında öğrenci kulüp ve toplum hizmeti çalışmalarını başlatır.
Ders programlarının yanında öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirir. Yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yöneliktir. Bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin tümüdür.
Öğrenci derneği veya öğrenci kulübü, ilköğretim, lise ve üniversitelerde öğrencilerin ortak ilgi alanı çerçevesinde etkinlik yürüttükleri gruplardır. Konuyla ilgili ve gerekli, araç-gereç ve çeşitli materyaller genellikle okul yönetimi tarafından sağlanır.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
İlkokullarda yapılan sosyal etkinliklerin amacı, derslerin yanı sıra öğrencilerde güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak ve beceriler kazandırmaktır. Bu amaca yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulüpleri, belirlenmiş sosyal etkinlikleri yürütür.
En yaygın türleri anime kulübü, kitap kulübü, satranç kulübü, balıkçılık kulübü, oyun kulübü, centilmenler kulübü, avcılık kulüpleri, askeri kulüpleri, siyaset kulüpleri, bilim kulüpleri, üniversite kulüpleridir.
Kelime olarak spor kulübü kavramı; "belirli spor branşları üzerinde çalışma ve organizasyonlar yapan, katılanların malzeme ve tesis gibi ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel ya da gönüllü başkan ve üyelerin yönetiminde faaliyetlerini sürdüren örgütler"(2) anlamı taşımaktadır.
1) Karar Defteri: Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır. 2) Üye Kayıt Defteri: Spor kulübüne üye olanların kimlik bilgileri, üyeliğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir.
j) Sosyal Etkinlikler Kurulu: Sosyal etkinlikler kapsamındaki öğrenci kulübü ve toplum hizmeti faaliyetlerini koordine etmek amacıyla oluşturulan kurulu ifade eder.
Branş öğretmeninin sınıfı varsa veya sosyal kulübü varsa 2 saat ek ders alır. Branş öğretmeni toplamda 19 saate kadar (DYK dahil) derse giriyorsa1; 29 saate kadar (DYK dahil) derse giriyorsa 2; 30 ve fazla saat derse giriyorsa (DYK dahil) toplamda 3 saat planlamadan dolayı ek ders alır.
b) Öğrenci Kulüp Tanımlama
☞ Öğrencilerin kulübe eklendiği ekrandır. ☞ İşlem Sınıf Öğretmeni tarafından yapılır.
Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
Okullarda eğitim programları içerisinde yer alan sosyal kulüp faaliyetleri, ilkokul ve ortaokullarda yeterince uygulanamamaktadır.
MADDE 11 - (1) Kulüpler, yönerge şartlarına uygun olarak hazırlanmış belgeler ile kurucu en az 10 öğrenci tarafından ÖFB'ye yapılan başvuru üzerine ÖKKK'nın önerisi ve Rektörlük onayı ile kurulur. Aynı ismi taşıyan veya amacı aynı olan birden fazla kulüp kurulamaz.
Başkan (Öğrenci kulübü temsilcisi)
Kulüp çalışmalarıyla ilgili yazışmaları yapar, karar defterini tutar ve kulüp kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili dokümanların dosyalanmasını sağlar. Kulübüyle ilgili yayınlar çıkarılması durumunda Eser İnceleme ve Seçme Kurulu üyeliğini yürütür.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri