Kumpir içerisine koyulan garnitürler mısır, turşu, zeytin, zeytin ezmesi, havuç rendesi ve mor lahanadır.
Fırınlanmış patates olarak da bilinen kumpir, patates ortadan ikiye ayrılmasıyla hazırlanır. İç tarafta kalan patatesler ezilerek püre haline getirilir. İsteğe göre zeytin, salam, sosis, bezelye, mısır, havuç gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Ana malzemeleri tereyağı, patates ve kaşar peyniridir.
Rendelenmiş çedar peyniri, küp doğradığınız sucuk, kokteyl sosis, mısır ve dilimlenmiş siyah zeytini bir kasede karıştırın. Patateslerin içine sırasıyla Amerikan salatası, karıştırdığınız malzemeler ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Sıcak servis yapın.
Püre haline gelen patatese tereyağı, karabiber, tuz ve 1/2 yemek kaşığı kaşar ilave edilir. Üzeri için bir kapta bezelye ve havuç haşlanır ve üzerine dökülür. Daha sonra sucuk, sosis vs eklenir. En son olarak kaşar üzerine serpiştirilir.
Yugoslavya'da alüminyum folyoda pişirilen, içine salata konulan patatese "krumpir" denilmektedir. İngilizlerin içine sos koyarak yediği patates, 1991 yılında ülkemize getirildiğinde bize has zengin mezelerle doldurularak yepyeni bir ürün olmuştur. Öncelikle ülkemizde hızla yayılmış, sonra diğer ülkeleri fethetmiştir.
İlgili 16 soru bulundu
En yaygın servis biçiminde patatese rendelenmiş kaşar peyniri de karıştırılır, haşlanmış sosis patatesin içine doğranır ve üzerine rus salatası koyulur. Bunların dışında mısır, zeytin, bezelye, mantar veya çeşitli mezelerle veya ağız tadına göre çeşitli malzemelerle de yapılabilir. Ketçap ve mayonez ile de yenilebilir.
mısır, sosis, mayonez, mantar ve kaşarlı.. mükemmel lezzet.. bir arnavut yiyeceği, üstelik arnavutça patates demek olan sözcük. icine sosis disindaki et cesitlerinden konulmamasi gereken * * * mubarek yiyecek.
Patates, havuç, turşu, mısır, zeytin, kaşar peyniri ve tereyağı gibi malzemelerle hazırlanan kumpir tarifini oldukça kolay. Kumpir, fırında pişirilmiş patatesin içerisine çeşitli malzemelerin eklenmesiyle hazırlanmaktadır.
Kumpir diyette yenir mi sorusunun cevabı maalesef ve açıkça hayır. Tuz, yağ ve şeker oranı yüksek zeytin, sosis, kornişon turşu, Rus salatası, kısır gibi eklemelerle özünde çok doyurucu fakat farklı kalori kaynaklarından beslenen bu yemeğin diyette tüketilmesi çok tehlikeli.
kabuk kapladığı püreden kat kat daha lezzetlidir ki her kumpircideki patatesin kabuğu yenmemelidir. esas olan kumpir olacak patatesin fırına atılmadan önce kabuklarının yıkanmasıdır . böyle bir temizleme gerçekleşmişse kabuklar afiyetle yenebilir.
Mantarlı Kumpirin Hazırlanması :
kaşar peyniri dışında bütün malzemeler normal kalınlıkta kesilerek dizilecek. Sucuk ve mantar piştikten sonra elimizde kalan kaşar peyniri üzerine serpiştirelim ve eridikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun.
hazırlanışı: Öncelikle kumpir yapmak için kullanacağınız patatesleri güzelce yıkayın ve düdüklü tencereye alıp yarısına kadar su koyarak kapağını kapatın ve kaynadıktan sonra 4 dakika pişirip kapatın. Patatesler tam pişmemiş olmakla birlikte,çok sert olmamalı ki fırında kısa sürede pişsin.
Her bir patatesi önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıyoruz. Patatesleri mangaldaki köz haline gelmiş ateşin içine, tamamen kapanacak şekilde gömüyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra, bir bıçak yardımıyla patateslerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. (Pişme süresi büyüklüklerine göre değişir.)
Patatesleri yıkayın. Fırın tepsisine yağılı kağıt serin üzerine patatesleri dizin. 200 derece fırında 40-50 dk pişirin. Afiyet olsun.
Haşlama değil de közlenmiş patatesle kumpir yapmak istiyorsanız bunun için fırın poşetini kullanabilirsiniz. Kolay bir şekilde yapabileceğiniz fırın poşetinde kumpir tarifini de beğeneceğinizi düşünüyorum.
Patatesleri iyice yıkayıp suyu süzüldükten sonra fırın tepsisine dizelim. 180 derecede 15- 20 dk pişirelim.
1 tane lahmacun kaç dilim ekmek? Sağlıklı diyet listelerinde lahmacun sık karşılaşılabilen gıdalar arasında yer almaz. 1 lahmacun, 2 dilim ekmek, 1 et ve 1 yağ değişimine denk gelmektedir.
Lahmacun, porsiyon kontrolü yapıldığı müddetçe kilo aldırmaz ve diyetten yenen yiyeceklerden biridir.
Kumpir yemek kilo aldırır mı? Kumpir diyette yenir mi sorusunun cevabı maalesef ve açıkça hayır. Tuz, yağ ve şeker oranı yüksek zeytin, sosis, kornişon turşu, Rus salatası, kısır gibi eklemelerle özünde çok doyurucu fakat farklı kalori kaynaklarından beslenen bu yemeğin diyette tüketilmesi çok tehlikeli.
Üzerine kaşar peyniri serpilir ve beş dakika fırında üzeri kızartılır. - Garnitür isteğe göre tercih edilebilir. - Kumpire baharat olarak yalnızca karabiber ve tuz kullanılmalı. - Kumpirin lezzetli olması için kaşar peyniri sıcak patatesin içine bol miktarda kullanılmalıdır.
Üzerine dilimlenmiş sotelenmiş sosisler konulur. Sonra sırasıyla kısır, rus salatası, kornişon turşu, zeytinler, mısır eklenir ve üzerine kalan kasar peyniri eklenip peynir eriyene kadar 200 derece fırında bekletilir. Çıkarınca ketçap mayonez eklenip servis edilir. Afiyet olsun.
Önceden 200 derece ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
Rivayete göre, kumpirin ülkemize gelmesi Bulgaristan göçmenleri tarafından gerçekleşmiştir. Ülkemize has zengin mezelerle doldurularak yepyeni bir ürün olmuştur. Şekli benzediği için adını krumpir'den almıştır. Ancak fırında pişirilmesi ve kendine has içeriği ile kumpir Türk mutfağının bir ürünü haline gelmiştir.
Patatesler yıkanarak bol suda haşlanır. Pişip pişmedikleri çatal batırılarak anlaşılabilir. Daha sonra ocaktan alınarak suyu süzülür ve el yakmayacak kadar soğuduklarında kabukları soyularak geniş bir kaseye alınır. Tuz, kaşar peyniri ve tereyağı eklenerek çatalla veya patates ezici ile patatesler ezilir.
Fırın kabına yaydığınız patateslerin üstüne sosisleri serpiştirin. Ardından doğranmış zeytinleri, turşuyu, mısırı, bezelyeyi ve havuçları da serpiştirin. En üste kalan kaşarları da serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alın ve dilimleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri