Kunduz, kunduzgiller (Castoridae) familyasından Castor cinsini oluşturan ağaçları kemirerek beslenen, su kıyılarında yaşayan kemiricilerin ortak adıdır. Yaşayan iki türü vardır: Eski Dünya kunduzu (C. fiber) ile Yeni Dünya kunduzu (C. canadensis).
Kunduzlar yuvalarını yaptıkları barajın içine inşa eder. Yuva su seviyesinin üzerinde olmasına rağmen girişi su altındadır. Böylece kendileri için tehlike oluşturan hayvanlardan korunabilirler. Kunduzların barajın içine açtıkları tüneller yuva ile çıkış arasındaki bağlantıyı sağlar.
Daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sulak alanlarda yaşayan kunduzlar, günümüzde az sayıda olmakla birlikte görülmektedir.
Bir anda saldıran geçen kunduz, balıkçının bacağını ısırdı ve atardamarını kopardı. Birçok yerinden ısırılan balıkçı, arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen aşırı kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, bu olayın çok nadir bir vaka olduğunu ancak kunduz saldırılarının geçmişte de yaşandığını belirtiyor.
Kunduz kelimesi uyanık olan kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Kunduzlar ve tilkiler özellikleri bakımından benzerlik göstermektedir. Bir kişinin kişilik özellikleri hakkında betimleme yapmak istendiği zaman kunduz kelimesi kullanılmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Geniş ve yassı kuyrukları 40 santimetre uzunluğunda olup, pullu bir deriyle kaplıdır. Bu kuyrukları yüzerken dümen vazifesi görür. Kuyruklarını, bent ve yuva yaparken çamur ve toprağı sıkıştırmak ve düzlemek için duvarcı malası gibi kullanırlar. Genelde gece faaliyet gösteren hayvanlardır.
KOSGEB ve Boğaziçi Üniversitesi desteğiyle yola çıkan Kunduz'un kurucularından Başar Başaran'la projelerini ve geleceğe dair planlarını konuştuk.
Genelde besin maddeleri ağaç dallarıdır. Kunduzlar bu ağaç dallarını kemiriyorlar. Midelerindeki bezler bir çeşit salgı salgılıyor ve lifli besinleri parçalamalarını sağlıyor. Kunduzlar sonbahara doğru ev yapmak zorundalar.
Kunduz (Peştuca: کندز; Darice: قندوز; Farsça: کُهَندِژ) Afganistan'ın kuzeyinde, aynı isimli Kunduz Vilayeti'nin merkezi olan şehir.
Daha çok kayın, kavak ve kızılağaç gibi yumuşak oduna sahip ağaçların bulunduğu suların civarında yaşar, suyun sakin ve yavaş aktığı yerleri tercih ederler.
Suda yaşayan kemirgenlerden kunduzlar, Kuzey Amerika ve Avrasya kökenlidir. Ancak, Güney Amerika gibi diğer bölgelere de taşındılar. Bu canlılar, hayvanlar alemindeki çalışkan türlerin en iyi örneğidir.
Kunduzlar, kendilerine ev yapmak için nehir yataklarını odunlar ve büyük taşlarla kapatarak barajlar inşa ederler.
ağaçları dişleriyle kemirip devirerek ve dalları çamurla. sıvayarak yaparlar.
Sucul kemirgen olan kunduzlar, sivri ve keskin ön dişleri sayesinde ağaçları devirerek çamur ve taşlarla sabitliyor.
Öğrenmeyi kolaylaştırırken sınava hazırlık maliyetlerini düşüren platform, 2016 Ocak ayında üç Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kuruldu.
Baraj Nedir ? Barajlar, genellikle dağların arasına, nehir sularının yolunu keserek arkasında göl oluşturmak amacıyla inşa edilirler. Barajlar nehir sularını kontrol için yapılırlar. Barajlar toprak dolgu, kaya dolgu veya beton olabilirler.
Ortalama 70 cm boyunda ve 30 kg ağırlığına sahip olan kunduzlar, kemirici memelilerdir. Topluluk halinde yaşayan bu canlılar, kemirerek devirdikleri ağaçlardan göl veya nehir üzerinde kendilerine yuvalar yaparak yaşarlar.
NESLİ tükenen hayvanlar arasında Asya fili, yabani sığır, yabaneşeği, aslan, çita, kunduz bulunuyor. Nesli tükenmek üzere olanlar arasında ise Anadolu parsı, Dorcas ceylanı, kaplan, Akdeniz foku, alageyik, yabankoyunu, ceylan, karaca, çizgili sırtlan ve kirpi fare...
Eski Dünya Kunduzu
Eskiden Avrupa'nın tamamından Orta Asya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada bulunurken Türkiye'de herhangi bir önlem alınmamasından dolayı soyunun tükendiği düşünülmektedir.
Bokmål: bever (no) e.
Kunduz Kurucu Ortağı Melih Şener: “Kunduz'u globale taşımak için doğru zaman”
Eski Dünya kunduzu (Castor fiber) 170 yıl aradan sonra Bulgaristan ormanlarına döndü Birkaç gün önce, bilim dünyası, bir buçuk yüzyılın ardından Latincesi Castor fiber olan Eski Dünya kunduzunun ilk defa gözlemlendiğini duyurdu.
Kunduz: Almanya'da yaşayan kunduz sayısı günümüzde 25.000'e ulaştı.
Buzul çağın sonlarına doğru, iklim aşırı sıcak ve kuru bir hale geldi. Yaşamak için sulak alanlara ihtiyacı olan dev kunduzlarsa bu ortama uyum sağlayamadı ve nesilleri tükendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri