MADDE 4 – (1) Bu Karar çerçevesinde kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak Kur'an kursu öğreticileri için haftalık çalışma süresi, gündüzlü Kur'an kurslarında bir öğretim gününden az, beş öğretim gününden fazla olamaz. Yatılı Kur'an kurslarında ise, bir öğretim gününden az, altı öğretim gününden fazla olamaz.
(2) Yönetici ve öğreticiler, haftada 40 saat olmak üzere Kur'an kurslarında ve/veya diğer görevlendirildiği kurs dışı etkinliklerde bulunmak zorundadır. (3) Kurslarda eğitim-öğretim programları; çevre şartları da dikkate alınarak, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına göre 07.00 ile 23.00 saatleri arasında uygulanabilir.
d) Yüksekokul mezunu Kur'an kursu öğreticilerine 9 saati zorunlu olmak üzere haftada 20 saate, e) Yüksekokul mezunu olmayan Kur'an kursu öğreticilerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 17 saate, kadar ek ders görevi verilebilir.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
Fakat Diyanet İşleri Başkanlığında Eğitim ve öğretim görevini gerçekleştiren Kuran Kursu öğreticileri Milli Eğitimdeki meslektaşlarından daha çok çalışmalarına ve daha çok yorulmalarına rağmen isimleri öğretmen olmadığı için yaz tatilinde çalıştırılmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Program, cumartesi ve pazar günleri haftada dört saat olmak üzere her biri 12 hafta ve 48 saat sürecek; iki dönemde toplam 24 hafta boyunca devam edecek. “Camilerde Kur'an Öğretimi” kursları kapsamında hazırlanan program, “Din Hizmetleri Sınıfı”nda görev yapan personel tarafından yürütülecek.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir. Diyanet Kur'an kursu hocası alımı 2020 yılında 1500 idi.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
Fahri Kur'an Kursu öğreticileri için açılmış sınavda başarılı olanlara Vakıf tarafından Fahri Kur'an Kursu Öğretici belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar uygun görülmesi halinde gönüllü olarak Vakfa bağlı camilerde görev yapabilecektir.
633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi ve Kuran kurslarına katılımdaki yaş sınırı kaldırıldı
Yeni düzenlemeye göre, Haftada ful ek ders alan bir ücretli Kuran Kursu öğreticisi; 5 saat ilave ek dersden, 6 saat de destek görevi karşılığında olmak üzere, haftalık bazda 11 saat, aylık ise 44 saat daha fazla ek ders ücreti alacaktır.
2023 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR? Ek ders ücreti 2023 yılının Ocak-Haziran döneminden geçerli olmak üzere %30 zamla brüt 60,72 liraya yükseldi.
Geçen sen 2022 temmuz ayında haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmişti. Ek ders ücreti, öğretmenin sorumlu bulunduğu derslerin dışında gireceği dersler için alacağı ücrete denmektedir.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
a) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin atanmalarına dair Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ise, 1 yıl (365 gün) çalışmış olma şartının bir eğitim dönemi (8 ay) a indirilmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Bu çabalarımız sonucu bir yıl çalışma şartı 8 aya indirildi.
Baraj puan 50'dir. Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
Sınava başvurmak isteyen adaylar 11 – 17 Ocak tarihleri arasında Başvururularını aşağıdaki bağlantıdan yapabileceklerdir.
Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
Belirli düzeyde dini eğitim almış kişilerin Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi olarak yetiştirilmesi amacı ile Vakfımızca ilk defa 2020 yılında bir eğitim programı başlatılmıştır. Bu sene ikincisi düzenlenecek program için başvurular 05 Haziran-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacaktır.
2022 KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan alma şartı aranacak adayların, 26 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.
Sayıları 20 bini bulan Kur'an kursu öğreticilerine müjde. Diyanet bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli, vekil ve geçici öğreticiler yasal düzenlemeyle resmen 'öğretmen' olacak.
a) A grubu Kur'an kursları: Yatılı öğrenci sayısı 80 ve üzeri olan, en az üç sınıfta hafızlık eğitimi verilen kurslardır. b) B grubu Kur'an kursları: Yatılı öğrenci sayısı 24 ve üzeri olan, en az bir sınıfı hafızlık eğitimi olmak üzere asgari iki sınıf olarak eğitim verilen kurslardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri