633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi ve Kuran kurslarına katılımdaki yaş sınırı kaldırıldı
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir.
a) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Okul Öncesi Din Eğitimi projesinde görev alacak kişilerden 296 saatlik "4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri" sertifikası istenmektedir.
Milletimizi yüce Kitab'ımızın hayat veren ilke ve değerleriyle buluşturduğumuz Kur'an Kurslarımızın 4-6 yaş programları 11 Eylül Pazartesi günü başlamış, diğer programlar ise 18 Eylül Pazartesi günü itibarıyla 2023-2024 eğitim öğretim dönemine başlayacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
Kurslarda eğitim alan çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak öğreniyor.
Çocuk aşına 572 TL ödeme. Diyanet'in 4-6 yaş Kuran kursları için 2023'ün ilk yarısında çocuk başına 572 TL ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, “Anaokulu Destek Programı” için 2022 yılında çocuk başına yaptığı ödeme ise 489 TL'de kaldı.
(2) Yönetici ve öğreticiler, haftada 40 saat olmak üzere Kur'an kurslarında ve/veya diğer görevlendirildiği kurs dışı etkinliklerde bulunmak zorundadır. (3) Kurslarda eğitim-öğretim programları; çevre şartları da dikkate alınarak, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına göre 07.00 ile 23.00 saatleri arasında uygulanabilir.
Vakfa bağlı camilerde görev yapan veya yapmak isteyen gönüllü öğreticilere Kur'an-ı Kerim'i okuma, dini bilgi ve uygulama becerilerini geliştirme ve aynı zamanda bu bilgilerin öğretilmesi konusunda pedagojik rehberlik sağlamaktır.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne (DHBT) şu kişiler girebilir: İmam hatip liselerinden mezun olan kişiler. İmam hatip liselerinde son sınıfta okuyan öğrenciler. Açık öğretim imam hatip lisesi mezunu olan kişiler.
1. 4-6 yaş grubu sınıflara 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.
Burada amaçlanan, Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmesi değil, Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur'an kurslarını tercih eden velilerin çocuklarının da zorunlu olarak düşünülen okul öncesi eğitimi almış kabul edilmeleridir."
Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında yeni döneme ilişkin uygulama esaslarını belirledi. Başkanlık tarafından 81 il müftülüğüne gönderilen "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları" başlıklı yazıda, eğitim-öğretim döneminin 18 Eylül'de başlayacağı belirtildi.
Kur'an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu)'na 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılabilecektir.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 4-6 Yaş Grubu için 11 Eylül 2023 Pazartesi, Yetişkinler için 18 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.
Okul öncesi yaş grubundaki çocukların katılması için açtıkları 4-6 yaş Kuran kurslarının sayısı ise MEB'in anaokulu sayısını katlamış durumda. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen 11 Ağustos'ta katıldığı bir televizyon programında 4-6 yaş Kuran kurslarını “okul öncesi bir nevi kreş” olarak nitelendirdi.
Diyanet'in 4-6 yaş Kuran kursları için 2023'ün ilk yarısında çocuk başına 572 TL ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, “Anaokulu Destek Programı” için 2022 yılında çocuk başına yaptığı ödeme ise 489 TL'de kaldı.
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.
Anaokulu, kreş ya da çocuk bakımevlerinde öğretici / öğretici yardımcısı olarak çalışabilirler. Diğer yandan bu sertifika Avrupa Birliği Destekli SGK Çalışan Anne Desteği projesinden faydalanmak için kullanılabilmektedir. SGK tarafından geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri