Sümer mitolojisinden esinlenerek Tevrat yazıldı, Paganlık'tan esinlenerek Hristiyanlık oluşturuldu, Tevrat'tan kopyala yapıştır yapılarak Kur'an oluşturuldu.
Hemen hemen bütün Kuran çevirilerinde: Kuran hakkında “Tevrat'ı ve İncili tasdik eden” diye çevrildiği görülmektedir. Gerçek de Kuran'da birçok ayette Tevrat ve İncil için musaddıken kelimesi kullanılmıştır. Yani Kuran İncil ve Tevrat için musaddık tır. Tasdik edenidir.
“Allah'ın sözlerinde/ayetlerinde asla bir değişiklik yoktur,” ayetini genel olarak anlasak bile, bu mana İncil ve Tevrat'ın bozulmadığına delalet etmez.
Mûsâ'yı ve ona gönderilmiş olan Tevrat'ı tasdik edici olarak gelmiştir. Bu durum tefsiri yapılan âyette bildirildiği gibi İncil'de de bildirilmiştir (Matta, 5/17-18). Kur'an-ı Kerîm de kendisinden önce gelmiş olan bütün peygamberleri ve kitapları tasdik edici olarak gelmiş (bk.
Daha önceki peygamberler, belli kavimlere ve belli bir süre için gönderilmişlerdir. Onların kitapları da sadece o kavimler ve belli bir süre için geçerlidir. Onun için Allah onları koruma altına almamıştır.
İlgili 32 soru bulundu
Tevrat, İncil ve Zebur tahrif edildiği için, bu kitaplarla amel etmek caiz değildir. Müslümanlar Kur'an-ı Kerim ile amel ederler.
Bize düşen de bu habere iman etmektir. İlk üç semavi kitap olan Tevrat, Zebur ve İncil, Kur'an-ı Kerim gibi lafzî ve nazım olarak mu'cize olmamasından, zamanla art niyetli ve dessas adamların eli ile tahrife uğramıştır. Bu yüzden hükümleri, Kur'an'ın gelmesi ile iptal edilmiştir.
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Sonuç olarak, İncil güvenilir ve bozulmamış bir belgedir. El yazmalarının bolluğu, metin eleştirisinin sonuçları ve metinlerin tarihsel doğruluğu, İncil'in tarih boyunca aktarıldığı özeni gösterir.
Milyonlarca hafızların ezberinde de vardır. Tahrifat daha çok, dışarıda fazla nüshaları olmayan ve matbuat dünyasında yer almayan eserler için mümkündür. Tevrat ve İncil'in tahrifi de bu şekilde olmuştur.
İslam inancına göre değiştirilmiş 3 kitap vardır. Tevrat (Yahudilik tarafından değiştirilmiştir), Zebur (Yahudilik tarafından değiştirilmiştir), İncil (Hristiyanlık tarafından değiştirilmiştir). Değiştirilmeyen tek kitap ise Kur'an'dır.
Yüce Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'dir.
Kuran'ın, hadislerin ve İslâm tarihinin dikkatli şekilde incelenmesi halinde, şeklen tahrif edilmemekle birlikte bilerek veya bilmeyerekyapılan zihnî ve amelî faaliyetler sonucunda Kutsal Kitabımızın tesirinin Müslümanların hayatında en aza indirildiği anlaşılacaktır.
Zira Peygamber Efendimiz (asm), müjdelenen zatın vazifesini hakkıyla eda etmiştir. Tevrat'ın bu cümlesi de Efendimiz (asm)'den haber vermektedir. Zira Efendimiz (asm), Hz. İbrahim (as)'ın oğlu, İsmail (as)'ın oğlu Kedar'ın soyundan olan bir toplumun üyesiydi.
Binlerce yıl geçmiş olmasına rağmen günümüzde Hristiyanların da inandığı Tevrat ve Zebur'u Yahudilerin elindeki Tevrat ve Zebur ile karşılaştırdığımızda aynıdır. Noktasına ve virgülüne kadar aynıdır, hiçbir değişiklik yoktur.
Tevrat ve İncil'deki bazı ayetlerin, şimdiki nüshalarda bulunmaması tahrif edilmesindendir. Ama Risale-i Nur'daki ayetler, sahih rivayetler ve İslam alimlerinin tahriçleri ile sabittir.
İçkinin haramlığı meselesine gelince, Tevrat'ta şarap (içki) haram değildir, şarap İncillerde de yasak değildir. İslam'ın ilk dönemlerinde şara- bın haram olmadığı bilinir, hatta şarapta çok zararın yanı sıra, faydanın da olduğunu açıkça ifade eden ayet vardır. (Bakara, 2/219.)
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.
“Barnabas İncili”nin İslami kaynakları
“Gerçek incil” olduğu iddia edilen bu kitaptaki bazı “ayet”ler, yazarının beslendiği kaynakları ele vermektedir.
İsa, Hz. Musa, Hz. İbrahim gibi) sadece Hz. Muhammed'in resmi yok.
YHVH. Tanrı'nın Tanah'ta en yaygın kullanılan adı Tetragramaton'dur (יהוה) ve genellikle YHVH olarak yazılır. İbrani alfabesi ebcettir ve ünlü harfleri yoktur. Bundan dolayı genellikle YHVH Yahveh olarak genişletilmektedir.
İsveç Kiliseler Birliği (Svenska Kyrkan) Teologu Jakob Wiren, Hz. Muhammed'i Hristiyanların da peygamber olarak kabul edebileceğini ifade etti.
Mezmurlar Kitabı (İbranice: תְּהִלִּים, romanize: Tehillim, lit. "övgüler"), popüler ismiyle Zebur, Tanah'ın üçüncü bölümü, Ketuvim'in ("Yazılar") ise ilk kitabı olan Yahudi kutsal kitabıdır.
Zebur kutsal kitaplar içerisinde en küçük olandır. Bu kitap diğer kutsal kitaplar gibi dini hükümler getirmemiştir. Günümüze kadar gelmiş olan Zebur nüshalarında ilahiler ile lirik söyleşiler vardır. Bunun yanında Allah'a övgüler ilahi sözler ve nasihatler da bulunmaktadır.
Hz. İsa peygambere indirilen bu kitap, tarihi net olarak bilinmese de en eski İncil'in M.S. 50. Yıllarda yazıldığı bilgisi bulunuyor. İncil Allah'ın gönderdiği şekli ile yazıya geçirilmediği için Hristiyanların resmen kabul ettiği 4 farklı İncil bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri