Dinî, ahlâkî ve bedenî hastalıkların tedavisi ve ilâcı anlamında bir Kur'an terimi. Allah'a güvenip dayanma anlamında terim.
Kuran'da bulunan şifa ayetlerinden bir başkası ise Yunus suresinin 57. Ayeti olan “… Gönüllerdeki dertlere şifâdır...” ayetidir. Son olarak ise Tevbe suresinin 14. Ayeti olan “Allah, mümin bir topluluğun kalplerine şifa versin/gönüllerini ferahlatsın!” ayeti bir şifa ayetidir.
Bunun yanında Kur'ân'ın bereketiyle Allah Teâlâ dilediği zaman maddî hastalıklara da şifâlar ihsan etmektedir. Bu sebeple Kur'ân insanın kalbî, aklî, rûhî ve bedenî bütün hastalıklarına şifâdır.
Şifa Ayeti - İsra Suresi 82. Ayet (dinleyenlere şifa olsun inşallah) - YouTube. İsra Suresi 82. Ayeti Arapça Okunuş: Ve nunezzilu minel kur'âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu'minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ. Türkçe Meali: Biz Kur'ân'ı müminlere şifa ve rahmet olarak indiririz.
Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir. Ya Şafi esmasını Cuma namazından sonra zikretmek, kişiyi maddi ve manevi hastalıklara karşı korur. Kulların kalbi Allah'ın nuruyla dolar ve umutsuzluktan arınır.
İlgili 16 soru bulundu
Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Her hastalığın bir devası vardır. Hastalığın ilacına rastlanırsa, Allah Teâlâ'nın izniyle hastalıktan şifa bulur."
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Buna göre Kur'an'da şifa vardır; yani o, iman, amel ve ahlâka ilişkin mânevî hastalıkları iyileştirir, müminleri bunlardan korur; kalplerden cahillik örtüsünü kaldırır, Allah'ın varlığı ve birliği konusunda kuşkuları ve tereddütleri giderir.
7 Ayet Şunlardır: Tevbe Sûresinin 51. âyeti Yûnus Sûresinin 107. âyeti Hûd Sûresinin 6. âyeti Hûd Sûresinin 56.âyeti Ankebût Sûresinin 60. âyeti Fâtır Sûresinin 2. âyeti Zümer Sûresinin 38. âyeti 7 Ayetler Okunuşu 7 Ayet Arapça ve Türkçe Okunuşu ve Anlamı ﴿٥١﴾ Kul len yusîbenâ illâ mâ keteballâhu lenâ, huve mevlânâ, ve ...
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Allah Teâlâ, Hazret-i Îsâ'ya şifâ verdi.
57: Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt, gönüllerdeki dertlere şifa, mü'minlere doğru yolu gösteren bir rehber ve tam bir rahmet olan Kur'an geldi.
Nitekim Peygamberimiz (sas) sahabeyi “Allah, hiçbir hastalık vermemiş ki onun şifasını da vermemiş olsun.” (Buhârî, Tıb, 1) buyurarak tedavi için teşvik etmiş, kendisi de günün imkânları içinde tedavi olmuştur. Peygamber Efendimiz (sas) bizlere şifayı Allah'ın vereceğini öğretmiştir.
7 AYET OKUMANIN FAZİLETİ
Bu ayetleri taşıyan kimseyi her gören sever, onu taltif eder ve taleplerini de severek yerine getirir. Üzerinde bulunan dünya ve ahrete ait her çeşit üzüntü gam ve kederleri yok olur. Kimse ona zarar veremeyeceği gibi bu ayetlerin bereketiyle bütün düşmanlarına galip gelir.
Hastalıktan ve dertlerden kurtulmak için İsrâ suresi 82. ayetin okunması gerektiği söylenir. Bu ayeti okuyanların sıkıntılardan uzaklaşacağı, ferahlığa kavuşacağı söylenir. Depresyon gibi ruhsal hastalıkları ortadan kaldırmak için İsrâ suresi 82. ayet okunmalıdır.
Türkçe Okunuşu:
«Es'elullâhel azîm, Rabbel arşil azîm en yeşfiyeke.»
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
82. ayet şöyle diyor: “O söz, tepelerine indiğinde, yerden onlar için bir dabbe çıkarırız da o onlara, insanların bizim ayetlerimize gereğince inanmadıklarını söyler.”
Türkçe Okunuşu: Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Kur'an-ı Kerim'i evde muhafaza etmek konusunda en çok merak edilen konulardan biri de hangi noktaların bunun için uygun olduğudur. Kutsal kitabımızın genel itibarıyla sessiz, yemek yemek, sohbet etmek ve televizyon izlemek gibi günlük aktivitelerin yapılmadığı yerlerde saklanması tavsiye edilir.
"Ey Allah'ım, ey insanların Rabbi, hastaya şifa ver, şifa veren sensin, şifadan başka şifa yoktur, senin şifan şifa verici bir şifadır, hastayı iyileştir ve onu bütün hastalıklardan kurtar."
«Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke.» Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Rabbena âtina duası nerelerde okunur? Peygamber efendimizin en çok okuduğu dua, Rabbena âtina duasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri