Tuzun nemlenmesini önlemek için en bilinen yöntem tuzluğun içerisine pirinç koymaktır. Pirinç tuzluk içerisindeki fazla nemi içinde biriktirir ve böylece tuzun topaklaşmasını ve tuzluktan akmayacak şekilde oluşan yapışmaları önler.
Tuzun nemlenmemesi için, tuzluğun içine 3-4 adet pirinç hatta 3-4 adet kavrulmuş pirinç koymanız tuzun nemini alacağından tuzun kuru kalmasını ve topaklanmasını önler.
Genelde pirinci telefonlarımız suya maruz kalınca nemi çeksin diye kullanırız. Bu yöntemi bilmeyen yoktur. İçerisinde bulunan nişasta nemi doğal bir şekilde çeker ve telefonunuzu eski haline döndürmeyi başarır.
Tuz çok iyi bir nem çekicidir. Mutfakta kullandığımız tuzun bir süre sonra nemlenmesinin sebebi budur. Tuzun nem çekme özelliğine rağmen, tuz lambası içerisindeki lamba sayesinde odada bulunan fazla nemi dengeler. Odanızdaki nem miktarı olması gerekenden fazla ise gönül rahatlığıyla tuz lambası kullanabilirsiniz.
Bir sprey şişe içinde yaklaşık bir yemek kaşığı boraks ve 1 litre suyu çalkalayın. Daha sonra rutubetten şikayetçi olduğunuz alanlara bu karışımı püskürtün. Ortalama 30 dakika bekledikten sonra bulaşık süngeri ile lekeli bölgeleri temizleyin ve küflerden kurtulun.
İlgili 17 soru bulundu
Pirincin nemi çekme özelliği bulunuyor. Büyük bir kase içerisine pirinç koyarak içine telefonunuzu yerleştirin. Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin. 48 saatin sonunda iç yüzeyde nemlenme fark ederseniz telefonu tekrar pirince koyun.
Eğer telefonunuzu pirince yatırıp kurtarmayı başardıysanız bu pirincin etkisinden dolayı değil de suyun verdiği hasarın minimum olmasından ve oksitlenen bileşenlerin kritik parçalar olmamasından kaynaklıyor.
Pirinci kapaklı ve cam kavanozlarda da muhafaza edebilirsiniz. Ancak böceklenme ihtimalini düşürmek için, kavanozun içerisine bir miktar tuz serpebilirsiniz.
Pirinçleri ilk aşamada ıslatırken kırılmamaları için içine tuz ilave edebilirsiniz. Pilavınızın tane tane olması için pirinçleri bolca kavurabilirsiniz.
Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.
Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Küflü taneler atılsa bile, diğer pirinçlere bulaşmış olma ihtimali yüksektir. Bu yüzden böcek, kurt ve küf görülen pirinçlerin tüketilmesi önerilmez.
Islanan telefon çalışır mı? Telefonunuzu açmaya çalışmayın. Su ile temas ettikten sonra cihazı açmaya çalışmayın. Su hasarının devam etmesinden sonra telefonunuzu açmak, kısa devreye neden olur ve dahili parçaların korozyonu hızlanır.
Buradaki en önemli püf noktası; kaya tuzunun suyla temas etmemesidir. Bu yöntem, evinizdeki fazla nemi büyük oranda çekerek daha nemsiz ve ortalama bir hava düzeyi oluşturmanıza yardımcı olur. Özellikle banyo, tuvalet, bodrum gibi nemli ve havalandırılmayan alanlarda ortaya çıkan küf, kısa zamanda büyüyebilir.
Karbonat ve tuz karışımı
Karbonat ve tuz da iyi nem çekicidirler. Belirtilen yerlere tuz veya karbonat konursa hem nemi hem de nem kokusunu yok edecektir.
Tıpkı karbonat gibi kedi kumu da nemi içine hapsetme özelliğine sahip. Bu nedenle evinizde sık sık rutubet oluşan yerlere bir kase ya da hava geçirgenliği olan bez bir torba içinde kedi kumu da bırakabilirsiniz.
Pirinç taneleri sertleşene kadar kavurun. Pirinçleri kavururken birkaç damla limonun suyunu sıkmanız pirinçlerin parlamasına yararken, pirinçleri iyice karıştırmanız da pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz. Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
Pilavın suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca başlayınca limon suyu, şeker ve tuz konulur bir iki tur erimesi için karıştırılır. Bundan sonra karıştırma yapılmayacak. ✍ Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor. ✍ Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor.
Pirince yatırma yöntemi ne yazık ki pek işe yaramıyor. İşe yaramamakla birlikte telefonunuza daha da fazla zarar veriyor. Daha önce yapılan bir araştırmada pirince yatırılmış bir telefonun 2 günlük bir sürenin sonunda suyun sadece çok küçük bir kısmının telefondan çıktığı görülmüştür.
A) Telefonu pirincin içine koyun
Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Pirinçli yemeklerde risk daha fazladır. Çünkü pirinç Bacillus cereus adlı bakterinin çoğalması için uygun bir ortam oluşturur. Bu bakterinin ürettiği toksinler ishal ve kusmaya yol açar. Pirinci gerektiği şekilde ısıtsanız bile bu bakteriler ölür ama toksinler zarar vermeye devam eder ve gıda zehirlenmesi baş gösterir.
Bulgurun nem oranının düşük olması da bu aşamalar sonunda dayanıklı bir yapısının oluşmasını sağlar. Ve böylece bulgur en dayanıklı tam tahıl ürünü olarak mutfağımızda yerini alır. Radyasyon emmez, sıcak ve rutubetli ortamlarda saklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri