Hayvan Yemi Olarak Solucan Unu Geniş kapsamlı vitamin içeriğini barındırır. Niyasince zengindir. B12 vitamini bakımından sıradışı bir kaynaktır ve değerli bir hayvan yemidir. Linoleik ve linolenik asitler hayvanlar için değerli bir besin içeriğidir ve solucan ununda mevcuttur.
BalıkYemlerinde Hayvansal Protein Kaynağı Olarak Solucan Ununun Kullanımı hayvansal protein kaynağıdır. Esansiyel amino asit bakımından önemli olan solucan ununun balık yetiştiriciliğinde kullanımı kayda değerdir.
Bu üretimde son ürün olarak ortaya çıkan toprak solucanı önemli bir hayvansal protein kaynağıdır.
Köpek, kurt gibi azı dişleriyle parçalayan hayvanların yenmesinin de Peygamber'in sünneti olduğunu bildiren üye, solucan, çekirge, bit, sinek gibi börtü böcek ile yılan, kurbağa, salyangoz, ıstakoz, midye, istiridye gibi hayvanların yenmemesi ile ilgili kesin bir yasağın bulunmadığını ifade etti.
Solucanların beslenme alışkanlıklarını en çok yağmurlar belirmektedir. Yağmurasın artması ile birlikte solucanlar yüzeye çıkara ve beslenmeye başlarlar. Su alımı gibi diğer temel ihtiyaçlarını da bu iş ile gerçekleşmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Sürüngenler, amfibiler, karidesler, balıklar ve diğer evcil hayvanlar için yem olarak tercih edilebilir. Solucan unu karidesler için balık ununa mükemmel bir alternatiftir. kanatlı hayvan yemlerinde sınırlı kullanılmalıdır, ancak sazanların diyetinde balık ununun yerine tamamen kullanılabilir.
Solucan, bâzı omurgasız hayvan türlerinin adı. Solucanın vücudu, her birinde hemen aynı organların bulunduğu bir bölümlerden ve halkaların dizisinden oluşur. İçinde ve dışında hiçbir sert parçası yoktur.
Uyuz, kaşıntı, çürükler, yaralar, burkulmalar, şişme, çiller, iltihaplanma, vajinal akıntı, güneş yanığı, diş ağrısı ve tümör gibi durumlarda doğrudan uygulanarak fayda sağlar. Ayrıca cilde sürüldüğünde böcek kovucu olarak etki yapar.
Bağırsak solucanı şeklinde bilinen canlı çeşidi; acarididae ailesinden bir parazit olarak belirtilebilir. Bağırsak solucanı, omurgasız bir canlı olup yerleşmiş olduğu yerde asalak şekilde yaşar. Bununla beraber yerleştiği kişide mide bulantısı, ishal, karın ağrısı, yorgunluk gibi belirtiler ile kendini gösterir.
Tuzlu ve asitli yiyecekler verilmez. Domates ya da patates verilmez. Et ve süt ürünleri tamamen ayrıştırılmadan önce çok kötü koktukları için kullanmamanız gereken yiyeceklerdendir.
Bağırsak solucanı; bağırsaklarda yaşayan, tüketilen gıdalar ile beslenen parazitlerden oluşmaktadır. Bağırsak parazitleri bağırsaklardaki sindirim sisteminde yaşar. Bağırsak solucanı, kolayca tedavi edilebilen enfeksiyonel bir hastalıktır. Tedavi yöntemi, tekrardan enfekte oluşmasını engeller.
Parazitik solucanlar olarak da bilinen bağırsak solucanları, ana bağırsak parazitlerinden biridir. Yaygın solucan türleri şunlardır: tenyalar, yassı solucanlar, kıl kurtları (oksiyürler), kancalı kurtlar ve Trichinosis (Trichinella) kurtlarıdır. Bağırsak solucanı olan bir kişi dizanteri yaşayabilir.
Olumlu koşullar altında, solucanlar çok çabuk çoğalırlar. Cinsel olgunluğa yaklaşık sekiz hafta içinde erişirler ve haftada bir çiftleşirler (kompost solucanlarının 4 yıl ve üzerinde yaşadıkları bilinmektedir).
Doğrudan arka bahçenizden solucan yemek istemeyebilirsiniz, ancak dünya çapında çeşitli kültürlerde diğer solucan türlerini yemek oldukça yaygındır. Daha çok Asya ve Afrika ülkelerinde solucan kültürel bir yemek olsa da son yıllarda Batı ülkelerinde de solucanlara karşı bir ilgi yaşanıyor.
Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir.
Böceklenmiş unları çöpe atmanız gerekmez. Uzmanlara göre böceklerin yediği gıdalar güvenle yenilebilir. Fakat böceğin içinden mi yoksa dışarıdan mı una karıştığı bilinmelidir. Ununuz böceklendiyse temizleyerek kullanabilirsiniz.
Kurtlar hava alan veya almayan her ortamda oluşabilir. Gıdalarda yer alan bakteriler, zamanla yumurta bırakabilir. Oluşan yumurtalar zamanla gıdaların tüketilmemesi nedeniyle, kurtlara dönüşebiliyor. Kurtların oluşmasını engellemek için, uygun olan koşullarda saklanması gerekiyor.
Solucanlar çürümüş meyve ve sebze atıkları, kahve posaları, çeşitli sebze ve bitkilerin yaprakları ile de beslenebilmektedirler. Bu hayvanların beslenmelerini yağmurun yağıp yağmaması belirlemektedir. Yağmur yağdıktan sonra toprak yüzeyine çıkarak beslenmektedirler.
Bazı solucanlar kördür. Bazılarında ise, basit pigmentli bir göz yapısı bulunur. Bu yapı içerisinde de, ışığa duyarlı olan sadece birkaç pigment bulunur. Bu şekilde de, göz sadece önündeki ışığı algılayabilir.
Solucanlar çift eşeylidirler; yani, her bir solucanın hem erkek hem de dişi organları bulunur.
Nadiren de olsa bazı durumlarda bağırsak kurdu nedeniyle bağırsak hareketleri kısıtlanabilir ve bu durum kabızlığa neden olabilir. Bazı durumlarda ise bağırsak kurdu, dizanteriye yol açabilir. Dizanteri, halk arasında kanlı ishal olarak bilinen bir enfeksiyon hastalığıdır.
Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Kilo kaybı: Enfeksiyon şiddetliyse, parazit vücut için gerekli temel besin maddelerini emerek kilo kaybına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri