Sual: Un, irmik, mercimek, fasulye, nohut gibi gıdalar kurtlanınca yemek caiz midir? Kurtlanmış gıdalar yenmez. Un gibi olanlar elenince, fasulye gibi olanlar da temizlenince, yenmesi caiz olur. Sual: Elmanın kurtlu yerini atıp diğer yerlerini yemek caiz mi?
Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir.
Değerli kardeşimiz, Meyve kurtlarını çıkarıp tek başına yemek caiz olmaz. Ancak çıkarılmadan meyveyle beraber yenilmesinin bir sakıncası yoktur.
git doktora tedavi ol. kurtlar zarar verebilirler. Malesef onlardan kurtuluş yok. Yukarda arkadaşın dediği gibi mide sindirmeye çalıştıkça bölünür çoğalırlar. En sonunda şanslıysan hepsini kusarsın ama büyük ihtimalle bazıları kalır ve kurtlar tüm sindirim sistemini kaplayacak ve ameliyatla alınması gerekecek.
Kimyasal madde içeren meyvede kurt yaşayamaz. Örneğin kirazı kurduyla yiyin. Bu meyve iç kurtları en temiz protein kaynakları olabilir. Kirazın içinde bulunan kurdun protein bakımın zengin olduğu düşünülürse yemekte hiçbir sakınca yoktur" dedi.
İlgili 24 soru bulundu
O meyvede böcek beslenip ölmediğine göre insanda da hiçbir zararlı etkisi söz konusu değildir. Meyvenin içinde kurt hala yaşamayı başarmışsa demek ki meyvede zararlı madde kalmamıştır. Dolayısıyla kurtlu bir meyvenin üzerinde kimyasal madde taşımadığından emin olabilir ve daha rahat tüketebiliriz.
Hayır değiller. Çünkü midede asidik su sebebiyle parçalanıp işlevsiz hale geliyorlar.Hastalık taşıdıklarıyla alakalı bir bulgu bulunmamaktadır.
Gıdalar hazırlanma sürecinde farklı bakteriler üretebiliyor. Gözle görülmese de, her gıdanın içerisinde bakteri bulunuyor. Bakteriler hava ortamlarına ve saklanma durumlarına göre çoğalabiliyor. Bakterilerin yumurta bırakmaya başlaması durumunda, kurtlanma gözlemlenebiliyor.
Zamanı geçen ve yemeklerin iyi şekilde saklanmaması sonucunda, kurtlanma görülebiliyor. Yiyeceklerin en iyi şekilde saklanması gerekiyor. Ağzı açık ve dışarıda olan yemekler, kısa süre içinde havayla temasa geçerek bakteri üretecektir. Kurtlanma durumuna önlem almak için yemeklerin iyi saklanması gerekir.
Parazit hastalıklarının etin çiğ olmasından kaynaklandığını ve yeteri kadar pişmiş ette bir risk olmadığını ifade eden Prof. Dr.
- Bu konu Fetvayı Hindiye'de de aynen işlenmiş ve konu şöyle seslendirilmiştir: “Bir çorbaya bir et kurdu girse, çorba necis olmaz. Ancak kurt yenmediği gibi, parçalandığı takdirde çorba da yenmez.” (Fetava-i Hindiye, 43/275). - Meyve kurtlarının -meyvelerden ayrı- bağımsız bulunmaları durumunda yemek caiz değildir.
O meyvede böcek beslenip ölmediğine göre insanda da hiçbir zararlı etkisi söz konusu değildir. Meyvenin içinde kurt hala yaşamayı başarmışsa demek ki meyvede zararlı madde kalmamıştır. Dolayısıyla kurtlu bir meyvenin üzerinde kimyasal madde taşımadığından emin olabilir ve daha rahat tüketebiliriz.
Köpek, kurt gibi azı dişleriyle parçalayan hayvanların yenmesinin de Peygamber'in sünneti olduğunu bildiren üye, solucan, çekirge, bit, sinek gibi börtü böcek ile yılan, kurbağa, salyangoz, ıstakoz, midye, istiridye gibi hayvanların yenmemesi ile ilgili kesin bir yasağın bulunmadığını ifade etti.
Unun bozuk olup olmadığını anlamak için en iyi yol koklamaktır. Taze un nötr bir kokuya sahiptir. Ancak un bozulmaya başladıkça kötü kokar. Hatta ekşi, küf ve bayat kokabilir.
Ununuzun güvenli olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu onu koklamaktır. Taze un nötr bir kokuya sahip olsa da bozulmak üzere olan un kötü kokar. Hatta bayat, küf veya ekşi kokabilir. Aynı zamanda renksiz görünebilir.
Öncelikle güvenin neden oluştuğunu öğrenmeli, güvelenen tüm tahıllarınızı ve kuru bakliyatlarınızı ne yazık ki çöpe atmalısınız.
Nemli ortamlar küf oluşumunun en önemli sebebidir. Bu besinler tüketildiğinde sindirim sisteminde birikir ve uzun vadede toksin etkisi yapabilir. Küflü taneler atılsa bile, diğer pirinçlere bulaşmış olma ihtimali yüksektir. Bu yüzden böcek, kurt ve küf görülen pirinçlerin tüketilmesi önerilmez.
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Bir buzdolabının kurtlanması için daha önce hiç temizlik ve dezenfeksiyonun yapılmamış olması gerekir yada ani elektrik kesintisi sonrası bozulan gıdalardan akan suyun dolaba bulaşması ile meydana gelir. Öncelikle belirtmeliyiz ki kurtlanmış buzdolabı temizliği çok zor ve spesifik bir işlemdir.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.
Normalde bir kurdun doğada ortalama yaşam süresi altı ila sekiz yıl. 14 yıla kadar yaşayan kurtlar var. Fakat Kars'ta takip ettiğimiz kurtların çoğu insanlar tarafından öldürüldüğünden, ortalama yaşam süreleri maalesef bir ila iki yıl.
Kurtlanmış gıdalar yenmez. Un gibi olanlar elenince, fasulye gibi olanlar da temizlenince, yenmesi caiz olur.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş. Bakliyatı su dolu bir kaba koyduğunuzda üste çıkan hafif taneleri ayırıp atarsanız, geriye kalanları afiyetle yiyebilirsiniz.
Beslenme. Kurtlar en çok otobur memeliler ile beslenir, ama daha iyi bir şey bulamayınca kemirgenler ve kuşlar gibi küçük hayvanları da avlarlar. Gıdanın kıt olduğu zamanlarda leş bile yiyebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri