Kuru baklava bildiğimiz fıstıklı ve cevizli baklavaya benzer bir görünüme sahiptir. Kuru baklava ile klasik baklava arasındaki en büyük fark daha az şerbet ve dolayısıyla daha az şeker içermesidir. Şerbeti daha kıvamlı olan içine kaymak konulmayan kuru baklava her mevsim afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet.
Kuru baklava, Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Baklava, çoklu ince hamur katmanlarından oluşan ve içerisine ceviz veya Antep fıstığı eklenerek pişirilen şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Kuru baklava ise şerbetsiz yapılmaktadır. Özelliği kuru ve kıtır olmasıdır.
Baklava denince akla ilk önce Gaziantep gelir. Orijinal Gaziantep Baklavası ustadan çırağa öğretilerek, üretim şekli ve lezzeti ile diğer baklavalardan farklılaşmıştır.
Oda sıcaklığında 5 güne kadar bozulmadan muhafaza edilebilen baklavayı kuru ve güneşten uzak bir alanda saklamanız dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Bu sayede tazeliğini ve çıtır dokusunu kaybetmez, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Herhangi bir tatlıcıdan satın alabileceğiniz klasik kuru baklava kalori değerleri şu şekildedir: 2 dilim içeren 1 porsiyon kuru baklava 240 kcal. 1 dilim kuru baklava da yaklaşık olarak 120 kcal.
İlgili 20 soru bulundu
Diyetteyken soğuk ve ev baklavası tüketmek kilo aldırır. Fakat diyetisyeninizin belirlediği miktarda belirlediği zamanlarda soğuk ve ev baklavası tüketebilirsiniz.
İçinde kullanılan malzemeden şerbetinde kullanılan şekere dek kalorisini değiştirecek birçok değişken olsa da 1 dilim baklavanın yaklaşık 250 kalori olduğu söyleniyor. Eğer canınız baklava ister de 2 dilim baklavayı afiyetle yerseniz bunun spor olarak size dönüşü de 1,5 saatlik tempolu yürüyüş oluyor.
Öneri: Kışın alınan baklavayı yemeden önce hafif ısıtınız. Saklama Koşulları: Serin ve rutubetsiz ortamda muhafaza ediniz.
1 Tepsi Baklava Kaç Kilo? 1 kilo baklava kaç dilim sorusunu soranlar 1 tepsi baklavanın kaç kilo olduğunu da merak eder. 1 tepsi baklavanın kilosu değişir. Ortalama olarak 1 kilo olsa da 3-4 kiloluk büyük tepsiler de vardır.
Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Yaklaşık 220 çeşit baklava vardır.
Fıstığın cevize nazaran çok daha az bölgede yetişiyor olmasından kaynaklı maliyetlerinin de yüksek olması, bu anlamda fıstıklı baklavayı daha değerli kılıyor.
Ocak orta ateşte açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır. Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır sorusunun cevabında son dokunuş limon suyuyla yapılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
400,00 TL (1 KG)
Bu muhteşem tatlıyı mucidinden satın alın! Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermez.
Tatlının şerbetini çekmesi için, oda sıcaklığında üstü açık bir şekilde bekletin. Tatlı bekledikçe, şerbeti çekebilir. Beklemenize rağmen çekmiyorsa, tatlınızı 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin. Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin.
Tepsideki baklavayı kestikten sonra kalan ılık sade yağı üstüne gezdirin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırına bekletmeden verin. Yaklaşık 37 dakika fırının kapağını açmadan kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavaya şerbeti dökün ve soğuk servis edin.
Fıstıklı Baklava (1 kg.)
23 - 25 dilim.
Baklavanın kilosu 180 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkabiliyor. 4 tane bulunan bir porsiyonun fiyatı ise 40 TL''den başlıyor ve tanesi 10 liraya denk geliyor. Yüksek fiyatlar yüzünden vatandaşın sofrasından uzaklaşmaya bağlayan baklavanın yerini ise tulumba, halka ve şam tatlısı almaya başladı.
110 derece civarında kaynatılan şekerle, şerbeti eklenir. Dilim sayısı: 1 Kg için ortalama 26 - 28 Adet İçerik: Toz şeker, içme suyu, buğday unu, sade yağ, antep fıstık içi, buğday nişastası, yumurta, sofra tuzu Raf ömrü, serin ve kuru yerde saklamak koşulu ile 15 gündür.
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Baklava neden ters çevrilip yenir? Baklava elle yenir. Ters çevrilerek ısırılınca da lezzet kalitesi anlaşılır. Isırırken çıkan ses önemli.
Tavsiyem, günde iki veya üç dilim tüketmeniz.
Sporcular, poğaça, börek, kurabiye, baklava gibi tatlılar başta olmak üzere yoğun miktarda un ve şeker barındıran hamur işi, unlu mamül ve şerbetli tatlılardan uzak durmalıdır.
Baklava kaç derecede kaç dakikada pişer? Baklavanın pişirilmesi adına, evdeki fırını önceden 160 derecede ısıtmak gerekir. Ardından baklava 40 ile 45 dakika arasında pişirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde çıtır ve lezzetli baklavanın elde edilmesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri