Ihlamur, salep, ballı limonlu su ve tuzlu su gargarası bu kuruluğa oldukça iyi gelmektedir. Ihlamur ve salep gibi sıcak içecekler, boğaza istediği sıcaklık ve nemi verdiği için hissedilen kuruluğun azalmasını sağlamaktadır. Evde bulunan meyve çayları da bunlarla aynı işlevi görmektedir.
Boğazın yumuşaması için öncelikle ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı bal koyarak içebilirsiniz. Boğazdaki yutkunma zorluğuna ve boğaz ağrısına ballı su fayda sağlamaktadır. Bunun dışında tuzlu veya karbonatlı su kullanarak gargara yapabilirsiniz.
Ara sıra ağız ve boğaz kuruluğu yaşıyorsanız, su yudumlamak, şekersiz sakız çiğnemek, şekersiz draje emmek ve evi nemlendirmek gibi doğal tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Boğaz ağrısının geçmesi için boğaz bölgesinin sıcak tutulması gerektiği biliniyor. Ballı süt hem boğazınızı sıcak tutuyor hem de iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı oluyor.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Viral bir enfeksiyon veya bakterilerin neden olduğu bademcik iltihabı boğaz kuruluğu nedenleri arasında sayılabilir. Geçmeyen öksürük sonucunda da kuruluk görülebilir. Baharatlı gıdalar, kuru hava, susuz kalmak gibi fiziksel uyaranlara maruz kalmak da boğaz kuruluğuna neden olabilir.
Her sabah düzenli olarak ılık su tüketip boğazdaki kuruluğu giderebilirsiniz. Kaynar olmayacak sıcaklıkta ıhlamur çayı içebilirsiniz. Eğer boğaz kuruluğunun sebebi grip ve soğuk algınlığı gibi mikroorganizma kaynaklı hastalıklar ise bol miktarda C vitamini içeren besinler tüketin. Tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz.
Ağız açık uyuma
Burun tıkanıklığı ve buna bağlı uykuda ağızdan nefes alınması sabah uyanıldığında boğaz kuruluğuna neden olabilir. Ağız açık uyuma aynı zamanda horlamaya, kötü ağız kokusuna, diş ve dişeti sorunlarına da yol açabilir. Ağız açık uyumanın en sık nedenleri şunlardır: septum deviasyonu.
-Bal ve limon kullanın. Bal ve limonu karıştırarak çok sıcak bir bardak suyun içine ekleyin. Bal boğazınızı kaplar ve yumuşatır, limon da balgamın azaltılmasına yardım eder.
Boğaz kuruluğuna nane çayı
Nane çayının içeriğinde bulunan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle günde 1-2 fincan içebilirsiniz. Fakat reflü probleminiz varsa uzak durmalısınız.
BOĞAZ KURULUĞUNA NANE ÇAYI
Nane çayının içeriğinde bulunan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle günde 1-2 fincan içebilirsiniz. Fakat reflü probleminiz varsa uzak durmalısınız.
Covid-19'un en belirgin semptomları ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, yorgunluk, Xerostomia (Ağız kuruluğu), hyposmia (Koku duyusunun azalması) veya dysosmia (Koku duyusunun kaybı), hypogeusia (Tat alma duyusunun azalması) veya dysgeusia (Tat alma duyusunun kaybı), diarrhoea, dyspnea (Nefes darlığı) ve ...
Parol ayrıca grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, sinüzit ve diğer akut ateşli durumlar için ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılabilir.
Yutkunma Zorluğuna Ne Sebep Olur? Yutkunma zorluğuna genellikle inme, kafa travması, multipl skleroz ya da demans (bunama) gibi nörolojik bir durum neden olur. Bu hastalıklar boğaz kaslarını zayıflatabilir; bu nedenle yutulmaya başlanan yiyeceklerin ağızdan boğaza ve akabinde yemek borusuna taşınması zorlaşabilir.
Öncelikle ılık suyla boğaz kuruluğunu geçirebilirsiniz. Düzenli içilen ılık su ve bitki çayları boğaz kuruluğunu giderir. Boğaz kuruluğu gribal enfeksiyonlar yüzünden ya da enfeksiyon yüzünden oluyorsa C vitamini ve tuzlu su gargarası iyi gelecektir.
IHLAMUR-SALEP VE LİMONLU ÇAY
Sinan Akkurt, kronik hale gelmemiş hafif şikayetlerin boğazın dinlendirilmesi, ortamın nemlendirilmesi, su tüketiminin dengelenmesi, ıhlamur, salep, limonlu çay ve çorba gibi sıcak içeceklerle boğazın yumuşatılması yoluyla giderilebileceğini önerdi.
boğazı sarıp sarmalamak lazım. adaçayı da iyi gelir deniyor mikrobu temizler imiş boğazdaki. adaçayıyla gargara yapınca da etkili oluyor.balla birlikte tüketilirse boğazı yumuşatıcaktır. evde bal yok. ben de pop kekle tüketiyorum.
Boğaz kuruluğu insanları çok fazla rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Ayrıca insanların sürekli olarak boğazında gıcıklanmaya yol açar. Bazen boğazın kuru olması insanların kriz girecek şekilde öksürmesine yol açabilir. Bu durumda insanların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkiler.
Farenjit belirtileri arasında şüphesiz en önemlileri, boğazda batma ve yanma hissi, yutkunmada güçlük, geniz akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, boğazda kuruluk, kaşıntı ve yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunların dışnda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı gibi genel belirtiler de görülür.
Ağız kuruluğu için öncelikle bir diş hekimine gidilerek tedaviye başlanabilir. Uzun süre ağız kuruluğu yaşayan kişilerin ise hastalık tanı ve tedavisi için Dahiliye (İç Hastalıkları) uzmanına başvurmak gerekir.
Gıcık öksürüğe ne iyi gelir konusunda sıcak duş almak da iyi bir seçimdir. Hava buharı öksürüğün geçmesine yardımcı olur. Alerjik öksürüğe ne iyi gelir konusunda ise limon suyu ve balı karıştırarak doğal bir kür yapabilirsiniz.
Evet, bu zamana kadar doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından öksürüğü yatıştırmak için yüzlerce kez pekmez önerilmiştir. Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri