Normalda fasulye suyla ıslatılır. Bu tarifte ise 2 bardak suya 2 su bardağı süt koyacaksınız ve fasulyeyi bu sütte yatıracaksınız. Bir gece bekleyecek olan fasulyeleriniz sütün içinde şişecek ve pişirmeye hazır hale gelecek. Süt fasulyenizin dağılmasını ve kabuklanmasını önleyeceği gibi lezzetini de tavana çıkaracak.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fasulye Kabuklanmasın diye ne yapılır? Kuru Fasulyenin kabuklanmaması için bir kaynara çıkan fasulyeler süzgeçle alınır ve yağ soğanın içerisine konur. Fasulyeler alındıktan sonra suyu atılır.
2) Fasulye Islatılmalı
Bu konuda ise fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek. Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir.
Yıkanmış kuru fasulyeleri derin kabınıza koyun ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su , 1-2 bardak soğuk süt ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Fasulyeyi bu suyun içinde şişene kadar bekletin ( En az 12 saat)Ben geceden ıslatıyorum ertesi güne güzelce şişmiş oluyorlar.
3) Pişirirken soğuk değil, SICAK SU kullanın. 4) Suyu az olmasın, pişerken suyunu çekmemesine dikkat edin. 5) Asla kaynar suda pişirmeyin, KISIK ATEŞTE YAVAŞ pişirin.
İlgili 31 soru bulundu
Kuru fasulyeye karbonat eklemek de çok sık kullanılan bir yöntem. Karbonat fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve dolayısıyla yemeğinizin daha hızlı pişmesini sağlarken fasulyenin saldığı gazı da yok edebiliyor.
Lokanta usulü mükemmel kuru fasulye yapmanın püf noktaları
Lezzet farkı genelde buna bağlı. Ama tabii bununla da sınırlı değil. Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmuyorlar ve tuzun tamamen içine işlediğinden emin oluyorlar.
FASULYENİN GAZ YAPMASI NASIL ÖNLENİR? * Kuru fasulye yemeğini pişirirken tencereye bir tutam karbonat veya kimyon ekleyin. Böylelikle yemeğin gazını önceden almış olacaksınız. * Aynı şekilde ve miktarda koyacağınız kekik de benzer bir etki yaparak gaz yapma sorununu çözecektir.
Kuru fasulyenizi yapmak için bir gece önceden suda bekletmeniz yumuşamasına ve daha hızlı pişmesine yardım edecektir. Normal tencerede ıslanmamış kuru fasulyeler çok zor pişer. Bu yüzden kuru fasulyenizi bir gece önceden akşam 9-10 gibi ıslatırsanız, ertesi gün yemek yapacağınız saate kadar ıslanacaktır.
Fasulyelerin yumuşaması ve daha çabuk pişirilmesi için, mutlaka bir gece önceden ıslatın. Islatma işlemini su ile ya da süt ile yapabilirsiniz. Ardından dökerek pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Islatma esnasında suyun içerisine bir kaşık tuz ekleyin.
Kuru fasulye yapmanın ilk püf noktası 1 gece önceden suda bekleyip, yumuşamasını sağlamaktır. Bu esnada suyuna biraz karbonat da atabilirsiniz.
Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.
şeker, tat vermekten ziyade fasulyenin gazını alır. daha üstün tat ve doku için, fasulyeyi süt ile ıslatın.
Minimum bir gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri süzüp bol su ile güzelce yıkayın. Yıkanan ve süzülen fasulyeleri geniş ve derin bir tencerenin içerisine alıp üzerini üç dört parmak geçecek şekilde su ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşe alıp beş dakika kaynatın.
Kaynayan suyun içine buzlu halde koyup, ocağın altını kısın. Fasulye tamamen çözüldüğünde tuz ekleyip, pişirmeye devam edin.
Fasulyeler ilk meyve vermeye kadar hassas bir bünyeye sahiptir. Fazla su bitkilerde hemen sararma ve büyümede duraklama yaratır. Bu devrelerde hava şartlarının etkisi ile mutlaka su vermek gerektiği takdirde fazla olmamak koşuluyla bir iki defa sulama yapmak gerekir.
Kurubaklagiller öncesinde haşlanarak pişirilme yapılacaksa haşlama suları dökülmemelidir. Haşlama suyunda suda eriyen vitaminler oldukça fazladır. Düdüklü tencereler kurubaklagiller için en iyi pişirme yöntemidir. Ağzı kapalı 45- 60 dakika pişirme yeterlidir.
Bir gece önceden ıslatmak kuru fasulyenin daha kolay pişmesini sağlıyor.
40-45 dakika kadar bekletin.
Normalda fasulye suyla ıslatılır. Bu tarifte ise 2 bardak suya 2 su bardağı süt koyacaksınız ve fasulyeyi bu sütte yatıracaksınız. Bir gece bekleyecek olan fasulyeleriniz sütün içinde şişecek ve pişirmeye hazır hale gelecek. Süt fasulyenizin dağılmasını ve kabuklanmasını önleyeceği gibi lezzetini de tavana çıkaracak.
Kuru fasulyenin gaz yapmamasını istiyorsanız onu bir gece önceden ıslatmayı unutmamalısınız. Ardından haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri sürekli alıp atmalısınız. Çok fazla birikmeden almanız ise en doğrusu. Kısacası tencereyi sık sık kontrol etmeye hazır olun.
mesela 2 bardak fasulye koyduysanız 8 bardak su koyun. bu arada söyleyim. 1 su bardağı fasulyeden 4 porsiyon çıkar. içerisine biraz tuz koyun. bir iki damla da limon damlatın. eğer ısladığınızda ertesi gün aşırı dağılma var ise o fasulye eski dipten toplama fasulyedir.
Kuru fasulye yapmanın ilk püf noktası 1 gece önceden suda bekleyip, yumuşamasını sağlamaktır. Bu esnada suyuna biraz karbonat da atabilirsiniz. Kuru fasulyenin şişkinlik ve gaz yapmaması için, pişirmeden önce bu suyu değiştirmeniz ve yine pişirme esnasında suyuna biraz kimyon katmanız önemlidir.
Islatma: İlk önce ayıklanır, yıkanır, sonra oda ısısındaki suda 8-10 saat bekletilir. Islatmada sıcak su kullanılırsa bu süre 3-4 saat kadardır. Bu ıslatmadan sonra daha kolay pişmektedir. Bir ölçü kuru fasulye veya nohut iki ölçü su çekerek pişer.
Kuru fasulyenin güzel pişmesi için bir püf nokta buldum : Eğer kuru fasulyeyi sıcak suda ıslatırsan, pişirme suyun da sıcak olmalı; eğer kuru fasulyeyi soğuk suda ıslatırsan, pişirme suyun da soğuk olmalıymış. Fasulyenin erken pişmesi için önemli bir noktaymış bu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri