Fasulyeyi pişirmeden önce haşlama işlemi uygularken tencerenin içerisine 1 çay kaşığı kimyon koymak, gaz yapmasının önüne geçmektedir. Aynı şekilde ve miktarda koyacağınız kekik de benzer bir etki yaparak kuru fasulyedeki gaz yapma sorununu çözecektir.
Tencereye bolca suyu koydum ve kaynattım. Kaynayan su içine dondurucudan çıkardığım fasulyeyi attım. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca, 5 dakika boyunca fasulyeyi haşladım ve süzgece koydum. Süzgeci musluğun altına tuttum ve fasulyeyi soğuttum.
Kuru fasulye yapmanın ilk püf noktası 1 gece önceden suda bekleyip, yumuşamasını sağlamaktır. Bu esnada suyuna biraz karbonat da atabilirsiniz.
Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.
Kuru fasulyenizi yapmak için bir gece önceden suda bekletmeniz yumuşamasına ve daha hızlı pişmesine yardım edecektir. Normal tencerede ıslanmamış kuru fasulyeler çok zor pişer. Bu yüzden kuru fasulyenizi bir gece önceden akşam 9-10 gibi ıslatırsanız, ertesi gün yemek yapacağınız saate kadar ıslanacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Kuru fasulyeyi haşlarken içine bir tatlı kaşığının ucuyla kimyon ekleyin. Kimyon bağırsaklardaki gaz sıkışmasını engelleyerek kuru fasulye yedikten sonra hissettiğiniz rahatsızlığın önüne geçecektir.
Fasulye soğuk su ile ıslatılır dedik ama pişerken yemeğe sıcak su eklenerek pişirilmeli.. pişecek yemeğe hem ilk anda hemde pişerken soğuk su eklenmemelidir..
Bazı yemeklerin daha iyi kıvamlı olması için un kavurup eklendiği bilinmektedir. Kuru fasulye yemeğine de un eklendiğinde daha iyi bir kıvam elde edilir. Siz de tam lezzetinde bir kuru fasulye hazırlamak istediğinizde, yaklaşık 2 kaşık unu bir miktar yağda kavurup yemeğin pişme esnasında tencereye ekleyebilirsiniz.
Kuru fasulye yapmanın ilk püf noktası 1 gece önceden suda bekleyip, yumuşamasını sağlamaktır. Bu esnada suyuna biraz karbonat da atabilirsiniz. Kuru fasulyenin şişkinlik ve gaz yapmaması için, pişirmeden önce bu suyu değiştirmeniz ve yine pişirme esnasında suyuna biraz kimyon katmanız önemlidir.
Kuru fasulye haşlama suyuna ne konur? Bu konuda ise fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek. Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir.
Ardından pişirmeden önce haşlama esnasında yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alarak gaz problemini kökünden çözebilirsiniz. Fasulye haşlanırken içerisine bir yemek kaşığı karbonat eklemek de yaygın şekilde kullanılan bir yöntemdir.
Fasulyenin haşlama suyuna eklenen karbonat, hem daha kolay haşlanmayı sağlarken gaz problemini de bitiriyor. Bir diğer nokta ise baklagillerin pişirilmesi esnasında patates kullanmak da oldukça etkili bir yöntem olarak öne çıkar.
Çok aceleniz olsa bile, kurufasulyeyi pişirmeye başlamadan önce mutlaka sıcak su dolu bir kabın içine koyup 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyin.
Mutfaktaki yanık kokusunu gidermek için ocağın üzerine küçük bir cezve ile su koyun. Su kaynarken içine bir miktar oda parfümü damlatın. Su kaynadıkça oda parfümünün kokusu etrafa yayılacak, yanık kokusu da yavaş yavaş yok olacaktır.
Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kuru fasulyenin ilk suyu dökülür mü? Kurubaklagiller öncesinde haşlanarak pişirilme yapılacaksa haşlama suları dökülmemelidir. Haşlama suyunda suda eriyen vitaminler oldukça fazladır. Düdüklü tencereler kurubaklagiller için en iyi pişirme yöntemidir.
şeker, tat vermekten ziyade fasulyenin gazını alır. daha üstün tat ve doku için, fasulyeyi süt ile ıslatın.
Kuru fasulye sütün içerisinde formunu kaybetmeden yumuşacık hale geliyor. Lezzeti daha çok ortaya çıkıyor ve kuru fasulye yediğinizde yaşadığınız sindirim problemlerinin de önüne geçmeye yardımcı oluyor.
Haşlama işlemi için tencereye aldığınız nohut veya kuru fasulyenin üzerine yine soğuk su dökün. Ardından suyun içine yarım kahve fincanı kadar sirke ekleyin ve kaynaması için bırakın.
Göz kararı sıcak su, tuz, karabiber ve 2 tatlı kaşığı kimyonu da koyduktan sonra yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatmayı unutanlar için hayat kurtaran yöntem! Sadece bir bardak buz...
Fasulyeyi yıkayın ve bir gece önceden bol suya koyun ve bekletin. Fasulyeyi kabuk atmaması için mutlaka soğuk suyla ıslayın. Ertesi gün fasulyenin suyunu dökün.
Kuru fasulyenin güzel pişmesi için bir püf nokta buldum : Eğer kuru fasulyeyi sıcak suda ıslatırsan, pişirme suyun da sıcak olmalı; eğer kuru fasulyeyi soğuk suda ıslatırsan, pişirme suyun da soğuk olmalıymış. Fasulyenin erken pişmesi için önemli bir noktaymış bu.
Eğer kuru fasulyelerinizi bir gece önceden ıslattıysanız ve etli bir şekilde pişirmek istiyorsanız, 25-30 dakikada kuru fasulyeleriniz afiyetle yenmeye hazır oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri