Kuru fırça kullanımı, vücutta lenfatik drenaja yardımcı olur. Bacaklara bu şekilde yapılan uygulama, en önemli kuru fırçalama faydaları arasında yer alıyor. Haftada bir ya da iki kez olmak üzere yapılacak kuru fırçalamayla beraber bu sorunun büyük oranda üstesinden gelmeniz mümkün diyebiliriz.
Kuru fırçalama yöntemi vücudun için çok yararlı, bu nedenle haftada 4-5 kere yapmanda sakınca yok. Her bir kuru fırçalama seansı ortalama 10 dakika sürmeli, fazla abartmaya gerek yok.
2. Adım: Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı? Uzmanlar, kuru fırçalamanın sabahları duştan önce yapılmasını öneriyorlar. Sen de hafta içerisinde sabah saatlerinde yapacağın duş rutinine kuru fırçalamayı ekleyerek sağlıklı bir cilt için günün ilk adımını atabilirsin.
Genellikle, duş öncesi kullanımlarda at kılı fırçası faydaları daha hızlı görülecektir. Uygulamadan sonra ise duşta cildin temizlenmesi gerekir. En hızlı ve etkili sonuçların alınması için günde 2 kez uygulanması da önerilir.
Duştan önce uygulayın
Uzmanlar, ölü hücrelerden tamamen kurtulmak için kuru fırçalama yönteminin duş öncesi yapılması gerektiğini söylüyor. İşlem sonrasında da duşa girerek fırçalama sırasında çıkan ölü derilerin cildinizden akıp gitmesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
-Doğal kılları olan fırçaları kullanın. -Uçucu yağ kullanın. -Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin. -İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı diye sorarsanız duştan önce beş dakika kadar haftada birkaç defa uygulamanız yeterli! Kuru fırçalamayı saat yönünde ve dairesel hareketlerle yapmalısınız. Cildinizin ince ve hassas olduğu bölgeleri fırçalarken baskı uygulamamaya dikkat edin.
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
At kılı fırçasının kaliteli olması kullanımı için önemlidir. At kılı haricinde bir fırçanın cildinize temasından kaçınmanız gerekir. Bacak, kol ve karın bölgesinde cilt tonunu açmak için at kılı fırçasını her gün kullanabilirsiniz.
Fırçalama yönü, her bölgede kalbe doğru olacak şekilde yapılmalıdır. Hafif hareketlerle uygulana at kılı fırçası, ölü derileri uzaklaştırır. Fırçalama işleminden sonra selülit kremi veya nemlendirici yağ kullanılabilir. At kılı fırçası, akşam yerine sabah uygulanmalıdır.
Cildini ölü hücrelerden arındıracak olan bu uygulamayı duş öncesi yapmak faydalı olacaktır. Vücudunda istediğin bir bölge için uygularken aşağıdan yukarı doğru nazik hareketlerle fırçalama yaptıktan sonra ılık su ile duş alabilirsin.
Ölü hücrelerden tamamen arınmanızı sağlayan bu teknik, size canlı ve yeni bir ten veriyor. Ayrıca cildinizdeki tüm renk ve doku eşitsizliklerini gideriyor. “Hücre yenilenmesini hızlandırarak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilt görünümü sağlayan kuru fırçalama yöntemini günlük bir rutin haline getirin.”
PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLMAK İÇİN:
Aynı zamanda kuru fırçalama ile, hem batıklardan hem de selülitlerden kurtulmuş olacaksınız.
Cilt lekelerini giderir.
Cildimizde bulunana güneş lekeleri, akne lekeleri, sivilce izleri gibi problemleri düzenli fırçalama ile giderebilirsiniz. Zamanla eşit bir görünüm sunan kuru fırçalama, lekelerin görüntüsünü azaltarak daha temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Cildin daha pürüzsüz olması için deneyebileceğiniz veya olası faydalarını deneyimlemek için yapabileceğiniz kuru fırçalama sırasında, dikkat etmeniz gerekenler var. Eğer yanlış bir uygulama yaparsanız, cilt dokusunda hasara, tahrişe, çiziklere ve cilt bariyerinin bozulmasına neden olabilirsiniz.
Kuru fırçalama için pek çok sentetik ve plastik ürünler de satılıyor. Ancak bu malzemeler ciltte alerji geliştirebilir, kılcal damar görünümünü arttırabilir ve sert plastikten üretilmiş at kılı fırçaları aynı zamanda cildin tahriş olmasına neden olabilir.
Yağ ve kirden arındırmış temiz gözenekler cildine çok daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır. At kılı fırça ile fırçalama işlemi sonrasında duş almanı tavsiye ederiz; eğer vaktin var ise, en etkili sonuçlar için bu uygulamayı her duş aldığında günde 2 kez ve 4 hafta boyunca aralıksız uygulamalısın.
Sert kıllardan oluşan at kılı fırçası, vücuttaki tıkalı gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Düzenli kullanım sonucunda, vücuttaki istenmeyen geniş gözenek görüntüsüne son verir.
At kılı fırçasını iç bacak, kol, omuz ve karın gibi farklı bölgelerde kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta fırçalama hareketini kalbinize doğru yapmak. İlk etapta fırçayı bastırmamakta ve hafifçe masaj yapmakta fayda var. İlerleyen dönemlerde basıncı ve masaj süresini arttırabilirsiniz.
Bu fırçaları kuru cilde uygulamanız gerekiyor. Özellikle banyodan önce kullanılan bu fırçaların sabah ve akşam olarak günde iki kez kullanılması öneriliyor. At kılı fırçasını kullanırken ayaklarınızdan başlamalı ve kalbinize doğru hareket etmelisiniz.
AT KILI FIRÇASI NE KADAR SÜREDE ETKİ EDER? At kılı fırçasının genellikle sabah kullanımı daha çok önerilmektedir. At kılı fırçası gün içerisinde yapıldığında uygulama süresi 5-6 dk olarak uygun görülmektedir. Düzenli at kılı masajı yapmak vücutta değişimi en kısa sürede ortaya koyacaktır.
Cilde peeling yapmanın ekstra yararı, gözenekleri yağ ve kir kalıntılarından arındırmasıdır. Eğer özel veya daha hassas bir fırçanız yoksa, yüz fırçalamanız tavsiye edilmese de, kuru fırçalama vücudun geri kalan bilgelerindeki gözenekleri iyileştirmeye yardımcı olur.
Fırçanın kılları donuk, pürüzlü, pul pul dökülen cilt hücrelerini süpürür. Kuru bir fırçalama seansından sonra cildiniz daha yumuşak ve pürüzsüz olacaktır. Hızlı fırçalama dolaşımı uyarır ve böylelikle hızlanmasına yardımcı olur. Fırçadaki kıllar cildi geçici de olsa daha parlak gösterir.
Uyguladığı mekanik eksfoliasyonun yanında kuru fırçalama, vücudun fazla yağını, kirini temizliyor ve dolu gözeneklerin de derinlemesine arınmasını sağlıyor. Geriye pürüzsüz ve nefes alan bir sonuç bırakıyor. Kuru fırçalama dokunuşlarıyla hızlanan kan dolaşımının faydaları saymakla bitmez.
Koltuk altlarını fırçalarken de fırçayı saat yönünde hareket ettirmelisiniz. Karın bölgesi, sırt, yüzde uygulanan kuru fırçalama tekniği narin hareketlerle yapılmalıdır. Fırçalama işlemi sonrasında cildinizin hafif şekilde kızarması normaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri