Siz kısa bir mola verirken Petrol Ofisi Grubu istasyonlarımızda yer alan Maxima Yağ Değişim Merkezlerimizde, aracınızın yağ değişimini Petrol Ofisi hizmet kalitesiyle yaptırabilirsiniz. 30 dakikada madeni yağ uzmanımız tarafından aracınızın motor yağı, filtre, antifriz, cam suyu, radyatör suyu, silecek lastiği, lastik ...
Değişim Merkezlerinde çok kolay! Siz Petrol Ofisi'nde nefis bir Tchibo Türkiye kahve. molası verirken aracınızın yağ değişimi yalnızca 30. dakikada tamamlanır.
Satın aldığınız Petrol Ofisi Madeni Yağlar ürününün, orijinal olduğu nasıl anlaşılır? Petrol Ofisi A.Ş'den yeni ambalajlı bir ürüne sahipseniz, ürünün arkasında yer alan hologramlı QR kodunu okutup, kod üzerinde yer alan numarayı sorgulayabilirsiniz.
Aracın gösterge paneli üzerindeki motor yağı basınç uyarı lambası yanıyorsa motor yağının değişim zamanı gelmiş olmalıdır. Bu lambanın yanması motor yağı ile ilgili bir problem olduğuna işaret eder. Bu uyarıyı mutlaka dikkate alın. Eksilmiş, kalitesi bozulmuş motor yağı kullanımı, motora büyük zarar verebilir.
Yanma tehlikesi olmamak kaydıyla değiştirilir fakat gelirgelmez değiştirmesi pek iyi değil neden: motor daha yeni durduğu için yağ yukarılardan aşağıya süzülmemiş olur ve normalinden falza eski yağ motorun içinde kalır. Yağ yeteri kadar süzüldükten sonra ama kesinlikle sıcakken yağ değişir.
İlgili 43 soru bulundu
Motor yağı seviyenizi kontrol etmek için önce arabanızı düz bir yere park edin, ardından yağı motordan kartere geri akmaya bırakmak için en az 10 dakika bekleyin.
Yağ karışınca birşey olmaz evhamlılar için olur, daha önemlisi 1 litrelik yağ alan motorda 2 litre var bunun 1 litresini boşaltmanız gerekir. Fazla yağın olumsuz etkileri var. Aynı kategorideki yağların karıştırılmasında bir sakınca yok.
Motor yağı seviyesi 1 litrenin altında ise bu aracınızın motoru için büyük sorunlara neden olmaktadır. Motor yağı 1 litreden eksik olursa motorda yatak sarması denilen problem başta olmak üzere hararet yapması ve tekrar çalışmaması gibi birçok sorun oluşmaktadır.
Arabalarda yağ çubuğunun 20-30 santim aşağısında dönüyo yağ, motosikletlerde yağ haznesi çubuğa çok daha yakın o yüzden motor çalışırken çubuğu çıkarırsan yağ da atar yağ da fışkırır çubuktan. normal. Motor çalışırken yağ çubuğunu acarsan yağ sıçratır.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Motor yağı çubuğunu, yerleştirildiği silindirden tamamen çıkana kadar kendinize doğru çekin. Ardından, bir bezle temizleyin. Ardından, çubuğu tekrar silindire yerleştirin ve tekrar dışarı çekin. Bu anda motor yağı seviyesi hem minimum hem de maksimum seviyelerin işaretlendiği yağ çubuğunun alt kısmında gösterilecektir.
Petrol Ofisi Grubu
Türkiye'nin lider akaryakıt ve madeni yağ şirketi olarak; en yüksek teknoloji ile donatılmış üretim ve dolum hatları, ülkemizin tüm ağır sanayi ve üretim tesislerine, lojistik, inşaat, madencilik ve denizcilik sektörlerine ürün ve hizmet sağlamak için durmaksızın çalışıyoruz.
Bu nedenle zaman zaman motor yağının nasıl göründüğünü kontrol etmelisiniz. Motor yağının rengi yarı saydam ya da amber renginde olmalıdır.
Motor Yağı Değiştirilmezse Ne Olur? Motor yağı eskidikçe içeriği bozulur, yoğunluğu azalır ve kirlenir. Özelliğini kaybeden motor yağı, yüzeyde yeteri kadar tutunamayacağı için motoru iyi bir şekilde yağlayamaz ve motor bloğunu aşırı derecede ısıtır. Isıya bağlı olarak oluşan fazla nem, motor ömrünü kısaltır.
Shell Türkiye on Instagram: "Ücretsiz madeni yağ değişimi ve 9 nokta araç bakımı, çizmeyen ve iz bırakmayan oto yıkama servisleriyle, Shell #Hepİleride 💛"
Motor yağı kontrolü, düz bir zeminde araç soğukken yapılmalıdır. Bu şekilde mevcuttaki yağ süzülerek daha doğru değer verecektir. Yağ kontrolü ise yağ kontrol çubuğu ile yapılır.
Motor yağı ürününün seri numarasını veya ürün kodunu üretici web sitesinden kontrol edin. Bu, ürünün gerçekliğini teyit etmenize yardımcı olabilir. Online Alışverişte Dikkatli Olun: Online alışveriş yaparken, yalnızca güvenilir ve tanıdık e-ticaret sitelerinden alışveriş yapın.
Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir? Öncelikle motor yağının ne zaman değişeceği bir araçtan diğerine ve kullanım şekline göre değişebilir. Ancak çok genel bir yaklaşımla 10 bin km'yi geçen aracın motor yağı ve motor yağ filtresi yenilenmesi önerilir.
Bir motor için normal bir değer bir başka motor için aşırı olabilir. Örneğin BMW, bazı motorlarının yaklaşık 1500 km de 1 litre yağ yakmasının normal olduğunu söylüyor. GM ise düzenli bakımları yapılan ve düzgün kullanılan bir aracın, 3000 km. de ortalama 1 litre yağ eksiltebileceğini söylüyor.
Fazla yağ, aracınızdaki yağ basıncını arttırarak pompa ve filtreye zarar verebilir. Artan yağ basıncı nedeni ile keçelerde sızdırma oluşabilir. Bu yağ sızıntıları, aracınızın motorunun sağlıklı çalışmasını engelleyerek hararete sebep olabilir.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
5W-30 yağı, hafif hizmet tipi çok dereceli bir motor yağıdır ve hafif benzinli dizel ve benzinli motorlarda kullanılabilir. Ancak yağ seçimi, aracınızın maruz kaldığı sürüş koşullarına da bağlıdır. 5w 30 yağ, daha sıcak bölgelerdeki sürücüler için idealdir.
Marka değişikliği bile yağlama performansını etkiler. Mobil ise mobil,Castrol ise Castrol devam edin, macera peşinde koşmayın kısacası. 10w40 daha kalın yağdır. Şu anda sorun olmaz ama 5-10 bin km sonra yağı filtresi ile değiştirin 5W30'a geri dönün.
Bu noktada 10 40 motor yağı dizel araçlar için olduğu gibi benzinli ve LPG'li araçlardaki kullanıma da uygundur. Dört mevsim kullanımı ve ortak yağ kullanımı sayesinde 10 40 benzinli motor yağının yanı sıra diğer seçeneklerde de güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri