Yaprak Kayısı Kurusu (Çir): 149,00 TL. Siyah Erik Kurusu Çekirdekli: 99,00 TL. Siyah Erik Kurusu Çekirdeksiz: 99,00 TL.
1 kg Kuru Kayısı ortalama 160-180 adet gelir.
1 kilo Toptan Kuru Kayısı ne kadar? 2023 yılı güncel Toptan Kuru Kayısı fiyatları 599,00 TL ile 599,00 TL aralığındadır.
Kayısı kurutulurken besin değerleri kaybolmadan sadece suyu alınır. Yaklaşık 5 kilo taze kayısıdan 1 kilo kuru kayısı elde edilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Yaklaşık 5 kilo taze kayısıdan 1 kilo kuru kayısı elde edilebilir. Bu nedenle diğer kurutulmuş meyvelere oranla kuru kayısıda çok daha fazla besleyici özellik bulunur.
Gün kurusu tamamen olgunlaşmış kayısılardan elde edilir ve şeker oranı yüksektir. Sarı kayısı daha az olgunlaşmış, daha sert kayısılardan üretilir. Raf ömrü ve tazeliğini koruma, sarı kuru kayısıda çok daha iyidir.
Gün kurusunun tadı sarı kuru kayısıya göre daha tatlıdır. Bunun sebebi ise gün kurusunun dalından toplanan kayısı meyvesinin tamamen olgunlaşmış halinin kurutulması işleminden dolayıdır. Bu sebeple şeker oranı gün kurusunun daha fazladır. Sarı kuru kayısının tadı ise biraz daha mayhoştur.
Ürün rekoltesinin düşük olması ve yurt dışında kuru kayısıya olan talebin artmasıysa ürünün fiyatını arttırdı. Üreticinin ihracatçıya ulaşmasında etkin rol oynayan Malatya kent merkezindeki Şire Pazarı'nda kuru kayısının kilogramı en yüksek 50 TL'ye satıldı.
Suda Çözünür Kuru Madde Miktarı (SÇKM) % 14,62'dir. Ortalama meyve ağırlığı 27,5 g ve ağaç başına ortalama verim 41 kg'dır.
40 kasa kayısının toplam kütlesi (karışımları ve kasalarını toplam kütlesi 1 tondur bir kasanın darası - Eodev.com.
Kuru Kayısı için ideal saklama koşulları tüm kuru meyvelerde olduğu gibi kuru, karanlık ve serin ortamlardır. Bu nedenle kuru kayısıyı saklamak için buzdolabını tercih etmek doğru olacaktır. Ağzı kapalı ve hava almayan bir kaba bırakılan kuru kayısılar buzdolabında güvenle muhafaza edilebilir.
"Dünya kayısı başkenti" Malatya'da geçen yıl zirai don nedeniyle kilosu 20-25 liraya kadar çıkan kuru kayısının fiyatı, verimli geçen bu sezonda 8-12 liraya kadar geriledi. Kuru kayısının fiyatı bu yıl rekolte yüksekliği dolayısıyla 8-12 liraya kadar düştü.
Lezzeti dünyaya yayılan ve 115 ülkeye ihraç edilen Malatya kayısısı bu yıl adeta altın yılını yaşıyor. Kayısı da bu yıl rekoltesinin düşük olması, yurt dışında kuru kayısıya olan talebin artması ve dolar fiyatlarındaki yükselişin de bu artışa etkisinin olduğu biliniyor.
3 Numara (121 - 140 adet / kg.) 4 Numara (141 - 160 adet / kg.) 5 Numara (161 - 180 adet / kg.) 6 Numara (181 - 200 adet / kg.)
2023 yılı güncel Kuru Meyve fiyatları 9,90 TL ile 399,00 TL aralığındadır.
Malatya Sebze Meyve Pazarında hediyelik birinci kalite taze kayısının kilosu 15 ile 17 TL arasında satılıyor.
Kuru kayısı sizi direkt olarak zayıflatmaz fakat zayıflama sürecinizi hızlandırır. Diyetinize sadık kalmaz, günlük aldığınız ve harcadığınız kalori miktarına dikkat etmez, diyetinizi küçük de olsa bir takım egzersizlerle desteklemezseniz sadece kuru kayısı tüketerek zayıflamanız elbette ki mümkün değildir.
Malatya Valiliği, kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerin gündelik ücretlerinin 2021 yılı için asgari ücretin 1/30 brütü olan 119,25 lira olduğunu ve bu ücretin altında işçi çalıştıran işverenin tespiti halinde yasal işlem uygulanacağını açıkladı.
* 174,74 TL den başlayan taksitlerle!! Lot No: Geriye dönük izlenebilirlik açısından, tüm hammaddelerin ve ambalaj malzemelerinin lot numaraları kayıtları tutulmaktadır.
Kayısı meyvesi bir yaz meyvesi olduğu için, Haziran ayından itibaren marketlerde satışa sunuluyor. Taze olarak kayısı satın almak isteyenler yaz aylarında marketlere giderek taze kayısı ürünlerine ulaşabiliyor. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kayısı marketlerde yerini alıyor.
100 gr kayısı yaklaşık 3 adet kayısı içermektedir. Bir adet taze kayısının yaklaşık 18 kalorisi bulunmaktadır. 100 gr miktarı ise yaklaşık 55 kilo kalori olmaktadır.
1 kayısı kaç kalori sorunuza 10 kalori yanıtını verebiliriz. 1 adet orta boy kayısı ise 14 kalori olacaktır. 50 gram ağırlığındaki kayısı 24 kalori içerir.
Malatya'da üretilen kayısı çeşitlerinin başında Hacıhaliloğlu çeşidi gelir. Malatya'da üretilen kayısının % 90'ına yakını bu çeşitten yapılmaktadır. Son yıllarda Kabaaşı, Soğancı çeşitlerinin de yaygınlaştığı görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri