Lezzeti bir kenara, vücuda birçok faydası olan kayısı meyvesinin kuru hali olan bu yiyecek, içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde sindirimi kolay olan, kuru meyve türlerinin başında geliyor.
1 adet kuru kayısıda 5.05 gram karbonhidrat bulunur. 1 adet kuru kayısı 0.06 gram yağ içerir. 1 adet kuru kayısıda 1.12 gram lif bulunur.
İşte 100 gram kayısı besin değeri incelemesi; Karbonhidrat: 11,12 g. Protein: 1,4 g.
d) Sebze-meyve grubu: Her türlü taze sebze ve meyve bu grup altında toplanıyor. Bu gruptaki besinler, özellikle C vitamini başta olmak üzere pek çok vitamin, mineral ve lif yönünden zengindir. Ayrıca, sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi önerilir.
Kuru üzüm, diyet lifi bakımından zengin bir gıdadır.
İlgili 27 soru bulundu
Karbonhidratlı yiyecekler nelerdir ? Mısır gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa, yulaf, makarna, kayısı, hurma, muz, incir, üzüm, portakal, armut, ananas, karpuz ve kuruüzüm yüksek karbonhidrat içermektedir. Baklagil türlerinden; nohut, kurufasulye, börülce, bakla yüksek kompleks karbonhidrat taşırlar.
Dutgiller familyasına dahil olan incir, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde binlerce yıldır sofralarda ayrıcalıklı bir yer edinmiş, çok lezzetli bir meyve.
Bir adet taze kayısı içerisinde 0,15 gr yağ, 3,9 karbonhidrat ve 0,5 gr protein bulunmaktadır.
Kuru kayısının atıştırmalık olarak ideal tüketim adedi yetişkin bireylerde günde 8 adet olmak üzere bu miktarın ikişer – üçer adet şeklinde ara öğünlerde alınması önerilmektedir. Bu miktarlar vücudumuzun gereksinim duyduğu A, E ve C vitaminlerinin gerekli ve yeterli miktarda karşılanmasına yardımcı olacaktır.
Kuru kayısı glisemik indeksi düşük bir atıştırmalık olduğu için diyetiniz için uygun bir seçimdir. Kuru kayısı zayıflatır mı sorusu diyet sürecinde kuru kayısıyı tercih edenlerin merak ettikleri sorulardan biridir. Kuru kayısı sizi direkt olarak zayıflatmaz fakat zayıflama sürecinizi hızlandırır.
Özellikle kuru kayısı fazla yenirse bir takım yan etkiler doğabilir. Kuru kayısı bağırsaklar üzerinde çok etilidir ve kabızlık gibi sorunlarda çok olumlu etkiler sağlar. Ancak aşırı tüketimi de ishal gibi sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir.
Şişkinliği önleyen kuru kayısı kabızlık sorununa iyi gelir. Önemli bir potasyum kaynağı olduğu için kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aritmi hastalığına iyi gelen besin, kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür ve içeriğindeki potasyum ile kas gelişimine faydalıdır.
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.
1 tane kuru incir kaç kalori? 1 Adet Kuru İncir 49,80 kaloridir. Kuru İncir içeriğinde 12,77 Karbonhidrat(g), 0,66 Protein(g), 0,19 yağ(g), 1,96 lif(g), 2,00 Sodyum(mg), 136,00 potasyum(mg), 32,40 Kalsiyum(mg), 2,00 A Vitamini(ui), 0,24 C Vitamini(mg), 0,41 ve Demir barındırır. Kuru İncir kalorisi ve besin değerleri…
1 porsiyon tahıl grubu : 1 ince dilim ekmek (25 gram), 1 küçük kase çorba, 2 yemek kaşığı pilav/makarna, 2-3 bisküvi, 1 avuç leblebi, 3 kestane, ¼ simit, 1 küçük boy patatestir. Bu besin grubu karbonhidrattan ve B grubu vitaminlerden zengindir. Günlük enerjimizin büyük bir kısmını oluşturur.
Sağlıklı karbonhidratlar; herhangi bir işlemden geçirilmemiş, rafine olmayan karbonhidratlardır. Brokoli ve havuç gibi sebzeler, fasulye, bezelye, mercimek gibi baklagiller, yulaf ve kinoa gibi tahıllar, patates gibi kök bitkiler, tüm meyveler ve kuruyemişler; sağlıklı karbonhidratlara örnek olarak verilebilir.
Yaklaşık 432 muzu tek oturuşta yemek sizi öldürür.
7) Yağ Grubu: Her türlü hayvansal ve bitkisel yağlar, zeytin ve kuruyemişler(yağlı tohumlar) bu gruba dahil edilmişlerdir.
Besin piramidinin en üstünde yer alan yağ ve şeker grubu, en az tüketmemiz gereken besinlerden oluşmaktadır. Yağ ve şeker grubundaki besinler önemli bir besin kaynağı olmanın yanında hem düşük besin içerir hem de aşırı tüketimi pek çok hastalığa neden olmaktadır.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır. Tahıllar insan beslenmesinde özellikle ülkemizde önemli yer tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri