Ayrıca zencefil, soğan ve sarımsak tüketilmesi de varis tedavisinde faydalıdır.
Yüksek miktarda "rutin" içeren gıdalar
Bir bitki pigmenti ya da biyoflavanoid olan 'rutin'; elma kabuğu, karabuğday, üzüm, kiraz, yeşil çay, kuşkonmaz, soğan, incir ve narenciye meyvelerinde bulunur. Bu besinler, varis gelişmesi için yatkınlığı olan kılcal damarlarınızı güçlendirerek yararlı etkilerini gösterirler.
Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacak kaslarını güçlendirerek kan dolaşımını iyileştirir. Yürüyüş, bisiklet sürme ve yüzme gibi düşük etkili egzersizler varis sorununun çözümüne faydalı olur.
Sarımsak, vücuttaki fazla proteinleri azaltır ve bunun sonucu olarak varisli damarların görünümü de daha iyi hale gelir.
İlgili 37 soru bulundu
Bacaklarda kılcal damar çatlaması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya estetik bir endişe yaratıyorsa, lazer tedavisi veya skleroterapi gibi tedavi seçenekleri düşünülebilir.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Limon, C vitamininden zengin bir meyvedir. Evde C vitaminini sağlaması dışında varisle ilgili bir faydası yoktur.
Varis tedavisinde hacamatın hiçbir faydası yoktur. Aksine çok zararı vardır. Yaptırılmaması gerekir. Varis bacak toplardamarlarının yapısının bozulması ve damarların içinde kirli kanın birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır.
Zeytinyağı gibi gıdalar, varisin neden olduğu şişlik, yorgunluk ve ağrı gibi sorunlara karşı kullanılabilecek bitkisel çözümlerdir.
Son araştırmalar kapsaisinin özellikle prostat kanserine ve şeker hastalığına da iyi geldiğini gösteriyor. Kremi, romatizma, sırt ağrısı, varis gibi birçok hastalığı tedavi etmede kullanılıyor. Bunun dışında acı biberin sindirimi kolaylaştırdığı, soğuk algınlığına iyi geldiği de biliniyor.
Bunun yerine bitkisel yağ, badem yağı, zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırılmalıdır. Bu solüsyon uygun şekilde karıştırıldıktan sonra varisli bölgeye uygulanmalıdır.
Ayrıca idrar söktürücü soğanın, vücuttan toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine destek olduğu bilinir. Araştırmalar, soğanın koroner damarlarda genişleme sağladığı ve kalbi güçlendirdiği belirtir.
Varis, krem ile tedavi edilebilir mi? Artık varis hastalığının venöz yetmezlikten kaynaklandığını bildiğinize göre, cevap basittir: Hayır. Ne yazık ki, kremler, losyonlar ve uçucu yağlar arızalı damar valflerini düzeltmez.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Elma sirkesinin varise iyi geldiği yönündeki ifadeler bilimsellikten uzak ve tedaviyi geciktiren tavsiyelerden başka bir şey değildir.
C vitamininden zengin gıdalar tüketin. Damar duvarında bolca bulunan kollajen ve elastinin yapımı için C vitamini gereklidir. E vitamini ile birlikte alındığında etkinliği artar.
Varislerin rahatlatılmasına yardımcı olur.
Kılcal varis tedavisinde iki yöntem kullanılır. Bunlar sıvı skleroterapi ve köpük tedavisidir. Damarın yerine genişliğine bağlı olarak tedavinin hangi yöntemle yapılacağına doktor karar verecektir.
Tıkalı her damarın mutlaka açılması gerekmeyebilir. Damar tıkanıklığı sadece ameliyat ya da anjiyo tedavisiyle açılabilir. Damar tıkanıklığını açan bir ilaç ya da besin yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri