kuru fasulye, kuru incir, kuru soğan, kuru üzüm vb. UYARI: Çiçek dışında anlamlar taşıyan baklaçiçeği (renk), narçiçeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışında anlamlar taşıyan ağızotu (barut), sıçanotu (arsenik); ses düşmesine uğramış olan çöreotu ve yazımı gelenekleşmiş olan semizotu, dereotu bitişik yazılır.
“Kuru soğan” ayrı, “yeşilsoğan” bitişik yazılır. Dilimizi bilmek, hepimizin hakkı. Not: Renk adlarıyla kurulan bitki, hayvan veya hastalık adları bitişik yazılır.
Bu kelime genellikle Sovan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Soğan şeklinde olmalıdır.
Kuru soğan, taze soğan kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen Kuru üründür.Taze soğan kurutulmadan önce yaklaşık %91 civarında su oranına sahiptir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir.
Bu kelime genellikle yeşil soğan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı yeşilsoğan şeklinde olmalıdır. Türk Dil Kurumuna göre “yeşilsoğan” kelimesinin anlamı: yeşilsoğan: {isim, (yeşi'lsoğan)} Taze soğan.
İlgili 29 soru bulundu
Yani; Türk Dil Kurumu'nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır. TDK'nin Nasıl Yazılır? En çok yapılan hatalardan bir tanesi de TDK kısaltmasının te de ka şeklinde telaffuz edilmesi ve buna göre ek almasıdır. Oysa doğru olan te de ke şeklinde okumak ve TDK'nin diye kısaltmak gerekmektedir.
Taze soğan anlamına gelir. Bu kelime genellikle yeşil soğan şeklinde yanlış yazılmaktadır.
(ﻋﺠﺒﺎ) zf. (Ar. 'aceb “şaşma, hayret”in tenvinli şekli 'aceben > 'acebā) Merak, şüphe ve tereddüt bildiren soru zarfı: Acaba kışın şehirde yağmur ve çamurda mesut olmayı bilecekler mi? (Ahmet Hâşim). Acaba sizin öyle bir kardeşiniz var mı? (Refik H.
kuru fasulye, kuru incir, kuru soğan, kuru üzüm vb.
Eşek arısı ya da Vespa, Vespidae familyasına ait yaban arısı cinsi. Türkiye'deki yaygın türü "sarıca" olarak bilinen Avrupa eşek arısıdır (vespa crabro).
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kurusoğan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kuru soğan şeklinde olmalıdır.
Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
onion i. onion (allium cepa) i.
İşte Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan kuru soğan sorusu. Hangisi doğru yazılmış ve sözlükte tanımı olan bir kelimedir? Gazetememur.com: TDK'ya göre kuru soğan ayrı yazılmaktadır.
YEŞİLFASULYE KELİMESİNİN ANLAMI
Taze fasulye anlamına gelir. Bu kelime genellikle yeşil fasulye şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Siyah zeytin zeytin meyvesinin tam olgunlaşmış halidir. Siyah, zeytin kelimesini tanımladığı için sıfat görevi görür. Bu yüzden ayrı yazılır. Bu kelime genellikle siyahzeytin şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Kuru soğan ayrı, yeşilsoğan birleşik yazılıyor. Yazılıda sorulsa öğrencileri ters köşe yapar bunlar. Renk adlarıyla kurulan bitki, hayvan veya hastalık adları bitişik yazılıyor (Karadut, yeşilbiber, karabiber, alabalık, beyazsinek) ama diğer sıfatlarla kurulanlar ayrı (kuru soğan, sivri biber...)
Zeytinyağı, zeytin ağacının (Olea europaea) meyvesinden elde edilen yeşilimsi-sarımtırak renkte sıvı bir yağdır.
9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb. 10.
Balıksırtı teriminin doğru yazım şekli balıksırtı şeklinde bitişik olarak yazılmasıdır. Balık sırtı olarak ayrı yazıldığında ise yanlış yazım olarak değerlendirilir. Bu yüzden cümle içinde balıksırtı olarak kullanılmalıdır.
Yer, millet ve kişi adlarıyla kurulan birleşik kelimelerde sadece özel adlar büyük harfle başlar: Antep fıstığı, Brüksel lahanası, Frenk gömleği, Hindistan cevizi, İngiliz anahtarı, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi vb.
Başöğretmen, başsavcı, başhekim ve başbakan gibi baş kelimesiyle oluşturulan sıfat tamlamaları bitişik yazılmaktadır.
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Iskonto şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İskonto şeklinde olmalıdır.
"Var mı?" sorusu -mı eki ayrılarak yazılır: - Var mı? Çünkü soru anlamı veren "mi"nin her yerde ayrı yazılması kuraldır. Mi'den sonra gelen ekler ise mi'ye bitişik yazılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri