Kurumsal reklam, ürün veya hizmetleri üreten işletmelere yönelik tanıtım içeriklerinin hazırlandığı ve kuruma yönelik olumlu bir imaj yaratmanın hedeflendiği reklam türüdür. Dolayısıyla amaç kurumun imaj ve kurumsal kimliğini güçlendirmektir.
Reklam kullanılacak kıstaslara göre değişik açılardan gruplanabilir; Reklamı Yapanlar Açısından Reklam Türleri Reklamı yapanlar açısından reklamlar üç ana grupta incelenebilir. Bunlar; üretici reklamı, aracı reklamı ve hizmet işletmesi reklamıdır.
İlgili 36 soru bulundu
h) Ticari reklam ve ilân: Mal, hizmet veya marka tanıtmak, hedef kitleyi oluşturanları bilgilendirmek ve ikna etmek, satışını veya kiralanmasını sağlamak ya da arttırmak amacıyla reklam veren tarafından herhangi bir mecrada yayımlanan pazarlama iletişimi niteliğindeki duyuruyu, ifade eder.
Hedef kitleye göre yapılan sınıflandırmada üç kategori vardır; Tüketiciler, dağıtım kanalları ve endüstriyel reklamlar. Reklam mal ya da hizmeti satın alması, ya da hakkında bilgi sahibi olması istenen bu üç kitleye göre şekillendirilir. Amacına göre reklamlar, mal reklamı ve kurumsal reklamlar olarak ayrılır.
Hedef pazar açısından türler; tüketici, ticari ve aracılara yönelik olanlar, endüstriyel reklamlar. Konusu açısından türler; Ürün reklamı, kurumsal reklam, yardım ve farkındalık oluşturma açısından ortaya konan reklamlar. Mesajın dayanağı yönünden türler; duygusal mesajlı ve olgusal mesajlı reklamlardır.
Kurumsal reklamı diğer reklamlardan ayıran en temel özellik reklamın, ürün ya da hizmetlerden çok kurum adına odaklanmasıdır. Bu bağlamda, kurumsal imaj, reklamcılığının temel amacı, kurumun, tüketiciler, yatırımcılar, fon yöneticileri ve diğer ilgili çevreler arasında tanınırlığını artırır.
Kurumun finansal gücünü ve sağlamlığını ifade ederek kurumun hedef kitlesi üzerinde büyük bir etki bırakmak, Piyasadaki rakip kurumlardan tercih edilebilirliğini göstermek, Kurumla ilgili gelişmelere bağlı olarak kamuoyunu bilgilendirmek, Sosyal sorumluluk alanında kurumun anlayışını göstermek.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
Reklam mal, ürün ve hizmetin tanıtılacağı tüketicilerin ya da hedef kitlesinin kolaylıkla anlayabileceği bir dille ifade edilmelidir. Tüketicileri doğrudan etkileme özelliği olmalıdır. Kısa, öz , anlaşılır ve hedef kitleye bilgi verir nitelikte olmalıdır.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Google Ads çeşitli kampanya türlerine sahip olmakla birlikte en çok kullanılan dört kampanya türü Search, Display, Shopping ve Video kampanyalardır. Kampanya türü ile hedeflediğiniz kitlenin reklamlarınızı internette nerede göreceğini belirlemiş olursunuz.
DÜNYA EKONOMİSİNDE İLK REKLAM ÖRNEKLERİ
Babylon'lu tüccarların satış yapabilmek amacıyla çığırtkanları kullanarak dükkânlarının önüne koydukları tabelaların ise reklamcılığın Dünya'daki ilk örneği olduğu düşünülmektedir (Akbulat & Balkaş, 2006:20).
Perakende satış medya ağı, perakende satış şirketlerinin üçüncü taraf markaların farklı reklamcılık amaçları doğrultusunda kullanmaları için sunduğu dijital kanallar (web siteleri, uygulamalar vb.) koleksiyonundan oluşan bir reklam altyapısıdır.
(2) Resmî reklamlar, 195 sayılı Kanunun 42 nci maddesi gereğince bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde sayılan daire ve teşekküllerle, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan sair müesseselerin veya bunların iştiraklerinin süreli yayınlara verdiği reklamlardır.
Tanıtımını yaptığı ürün hakkında bilgiler vererek reklam yapan içerikler advertorial reklam olarak adlandırılır. Görsellerle desteklenen bilgilendirici metinler, ürün özelliklerinden ve kullanım avantajlarından bahsederek tüketicilerin ilgisini çekmeye çalışır.
Tanıtım amacıyla yapılan her şey reklam faaliyetleri kapsamına girmektedir. Tanıtım amaçlı yapılan; televizyon, radyo, internet gibi araçlarda yayınlanmak üzere yapılan, reklam filmleri, cıngıllar, reklam metinleri, reklam görselleri, reklam animasyonları v.b. çalışmalar reklam faaliyetlerine girmektedir.
Günümüzde sosyal medya platformları üzerinden yapılan reklamlar doğal reklam örneğidir. Ayrıca doğal olan reklamın birçok farklı türü vardır. Ülkemizde genel olarak makale, test, özel projeler, intografik, interaktif sayfalar gibi türler kullanılmaktadır.
Reklam öğeleri, kullanıcılara yayınlanan resim, video, işitsel içerik ve diğer biçimler olabilir. Reklam öğeleri, reklam yayınlayabilmek için satır öğelerine eklenmelidir. Bunlar, daha sonra bir satır öğesiyle ilişkilendirilmek üzere reklam öğesi kitaplığına da eklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri