Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım. Kullanacağımız zaman bir kaç saat önceden çıkaralım ve buzu çözüldükten sonra kullanıma hazır.
Kuru dolmaları saklamak, özellikle nemli havası olan şehirlerde çok zor. Bu yüzden dolmaları haşlayıp buzdolabı poşeti içinde, buzlukta saklamak gerekir. Hem güvenli hem de pratik oluyor, buzlukta hazır dolmalar sizi bekliyor.
Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Dolabınızın kapak kısmındaki en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz. Kurutulan patlıcanlar ve biberler kaynayan suda az haşlanarak buzdolabı poşetlerine pay edilip buzluğa koyulabilir.
Patlıcanları yıkayıp uygun şekillerde kestikten sonra tuzlu su dolu bir kap içinde bir saat kadar bekletmeniz sebzenizin kararmadan kurumasını sağlar. Ayrıca patlıcanı gölgede kuruttuğunuzda elde ettiğiniz kuru patlıcanlarınızın daha beyaz kaldığını, kararmadığını göreceksiniz.
İlgili 26 soru bulundu
"Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada özenle kuruttuğunuz sebzeleri; ipe dizili şekilde buzdolabının derin dondurucu bölümünde, konserve yapılarak ya da ufalanıp kavanozlara doldurularak güvenle saklanabilir.
İpe takılan patlıcanları suya batırıp, çıkartınız. Kalan tohumlar suda temizlenecektir. Daha sonra terasta güneş alan bir ortama çamaşır ipine asınız. 3 günde kuruyacaktır. Kuruyan patlıcanlarımızı kışın yapacağınız zaman önce kaynar suya koyunuz.
Son olarak ta patlıcan kabukları ile pirinç harcınızı buluşturma vakti. Patlıcanlarınızı çok aşırı doldurmayın. unutmayın pirinçleriniz pişerken şişecek.1 aya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Özellikle nemli olmaması gerekmektedir. Öte yandan kendi bağından çıkarmayarak asılı bir şekilde olduğu gibi saklamak uygundur. Bu şekilde haftalarsa durabilen kuru patlıcanlar istenilirse buzdolabında muhafaza edilebilir -ki eğer çok sıcak bir ortam varsa buzdolabında saklanması önerilmektedir.
Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım. Kullanacağımız zaman bir kaç saat önceden çıkaralım ve buzu çözüldükten sonra kullanıma hazır.
Ben kuru dolma yapacaksam iç harcını 1 gece önceden hazırlayıp gece boyunca buzdolabında dinlendiriyorum. Bu sayede yağını ve baharatların çekerek daha da lezzetli bir hale geliyor. Kemikli et kullanımı tamamen size kalmış, eğer et kullanmayacaksanız et suyu kullanabilirsiniz.
Sonra tuzlu suda patlıcanı biraz bekletin sonra hepsini doldurun. Saklama kaplarına yada poşetlere doldurun istediğiniz zaman ocağa koymadan 1 saat önce çıkarın ve pişirin, ben buzluğa koyduğum için çok yaptım siz malzeme sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hazırladığınız iç harcı dilerseniz kilitli buzdolabı poşetlerine yaya yaya aktarabilirsiniz. Bu şekilde buzluğa atıp dilediğiniz zaman, öncesinde oda sıcaklığında bir miktar çözdürdükten sonra kullanabilirsiniz. Dilerseniz iç harcı dolmalarınıza doldurarak da saklayabilirsiniz.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Kuru patlıcan bozulduğu nasıl anlaşılır? Kötü kokuyorsa hemen atın. Patlıcanınızdaki çoğu küf, özellikle bitki yumuşak ve dokunulduğunda yumuşak ise eskimiştir, atılmalıdır.
Böceklenmiş kuru patlıcan yenir mi? Bu minik oluşumlar, ürünün ilaçsız, yerli ve doğal olduğunu gösterir. Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
"Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada özenle kuruttuğunuz sebzeleri; ipe dizili şekilde buzdolabının derin dondurucu bölümünde, konserve yapılarak ya da ufalanıp kavanozlara doldurularak güvenle saklanabilir.
Patlıcanlarınızı kuruttuğunuza kararmalarını önlemek istiyorsanız, kurutmaya başlamadan önce tıpkı patlıcanlı yemekleri pişirmeden önce yaptığınız gibi 1 saat kadar tuzlu suda bekletip siyah sularının çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Patlıcan buzdolabında nasıl saklanır? Bütün patlıcanları yıkamadan, kuru bir şekilde bir parça kağıt havluya sarın. Koroplast Büyük Boy Buzdolabı Poşetine yerleştirin ve ağzını kapatın. Buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştirin.
Kuru patlıcanın kendine has müthiş lezzeti, özenle seçtiğimiz baharatlar sayesinde tadı damağınızda kalacak, sizi bu lezzete aşık edecek. Denemeden bilemezsiniz, denedikten sonra da vazgeçebileceğinizi sanmıyoruz. Raf ömrü: 3 yıl. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz ve 3 gün içerisinde tüketiniz.
Genişçe bir tepsinin içine elinizi yakmayacak kıvamda soğumuş olan patlıcanları ters bir şekilde diziyoruz iyice soğumaya bırakıyoruz. Soğuduklarından emin olduktan sonra resimde gördüğünüz gibi poşetleme işlemine başlayabiliriz. Bu şekilde birbirine sıkıp birleştirdiğimizde daha az yer kaplar.
Ancak patlıcanları ipe dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin. Aksi takdirde birbirine temas eden kısımlar nemli kalabilir, bu da çürümelerine yol açabilir. Patlıcan güneşte hava sıcaklığına ve ortam koşullarına göre 2-3 hafta gibi bir sürede kurur.
Yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı temmuz ve ağustos ayları, taze patlıcanların bolca ve ucuz olduğu dönemlerdir. Aynı zamanda bu aylarda patlıcanları rahatça kurutmanızı sağlayacak, ihtiyacınız olan güneşi rahatça bulmanız mümkündür. Patlıcan kuruturken rüzgârın da en az güneş kadar etkili olduğunu unutmayın.
Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin. Ardından suyunu süzdürerek soğuk suya alın.
Kuru patlıcanları bol suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Isırdığınızda kopacak duruma gelsin:) Yeteri kadar haşlanınca süzün. Yumurta, mısır unu ve tuzu bir kapta karıştırıp içine patlıcanları dökün ve sosla karıştırın. Soslanmış patlıcanları bol kızgın yağda kızartın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri