Limon kurusu ile aromatik tatlı, soğuk ve sıcak çay, tatlı, kek, kurabiyelerde kullanılır. Aynı zamanda limon kurusu ya da limon kabuğu kurusu aroma, renk, tat vermesi açısından sıklıkla kullanılan ürünlerin başında gelir.
Kurutulmuş limon kurusunu günlük meyve ihtiyacınızı karşılamak üzere ara öğünlerinizde sağlıklı atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. İçeriğindeki yüksek enerji ve besin öğeleri nedeniyle çocuğunuza da gönül rahatlığıyla tükettirebilirsiniz. Çay ve bunun gibi içecek ürünlerinde tüketilebilir.
Kuru misket limonu ekşitme olarak bilinen bir süreç yoluyla, yemeklere ekşi bir tat katmak için kullanılır. İran mutfağında güveç ve çorbaları tatlandırmak için kullanılır. Körfez ülkelerinde genellikle balıkla pişirilirken, Irak'ta hemen hemen tüm yemeklere ve dolmalara eklenir.
Limonlar güzelce yıkanır. Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Misket Limonu Faydaları Nelerdir? Misket limonu, hazmı kolaylaştıran yapısı ile sindirim sisteminin rahat çalışmasına destek olur. İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun, grip, nezle ya da soğuk algınlığı benzeri rahatsızlıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
İlgili 37 soru bulundu
Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
Limon kurusu ile aromatik tatlı, soğuk ve sıcak çay, tatlı, kek, kurabiyelerde kullanılır. Aynı zamanda limon kurusu ya da limon kabuğu kurusu aroma, renk, tat vermesi açısından sıklıkla kullanılan ürünlerin başında gelir. Tedavi sürecinde kullanılan bitki çaylarının içerisinde limon kurusu bulunur.
Limon Kurusu 1 kg Fiyatı 372,40 TL.
Kurutulmuş limon, taze limonun kurutulmuş şeklidir. Limon yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 8 kg limonten 1 kg kuru limon kalmaktadır.
Limon kabuklarını kurutup saklayarak da limon çayı hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir su bardağı kaynamış suya, küçük parçalara bölerek kuruttuğunuz limon kabuklarından bir yemek kaşığı kadar ilave edip 15 dakika demlenmeye bırakabilirsiniz.
Bunun için tek yapmanız gereken çelik bir tencerenin içerisine su koyarak kaynatmak. Daha sonra içine kuruyan limonları atarak 5-10 dakika bekletin. Kaynayan limonlar soğuduktan sonra eski haline geri dönmüş olacaktır.
Limon kabuğu çayı nasıl demlenir? Limon kabukları kaynamış olan suya eklenerek demlenir. Diğer birçok bitki çayının hazırlanışından biraz daha farklıdır çünkü kaynamış olan su içinde bekletilerek demlendikten sonra en fazla 20 dakika boyunca su ile birlikte de kaynatılır.
Düzenli limon tüketimi de oksidatif stresi önlemeye yardımcıdır. Limonda bulunan flavonoidler (hesperidin ve d-limonen) serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. Alerjik astım gibi hastalıklara neden olan iltihap oluşumlarını engeller.
Limonlu su vücuttaki toksinleri atma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo verme konusunda destek olur. Sabahları aç karna içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, şu an itibarıyla dünyanın en ağır limonu 5.265 kilogram ağırlığında. İsrailli çiftçi Aharon Şemoel tarafından yetiştirilen limon, 8 Ocak 2003 tarihinde kayıtlara geçmişti.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Limonlu su ne kadar içmeli? Yapılan araştırmalar, en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde faydalı olacağını söylemektedir.
Haşlanmış limon kürünün faydaları
Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği vardır. Kan şekerinizi dengeleyerek aniden bastıran açlık krizlerinizin ve şeker isteğinizin önüne geçer. Bağırsaklardaki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Bağırsaklarınızın daha düzenli bir şekilde çalışmasını destekler.
Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Meyvenin en belirgin özelliği, meme başının yana yatık olmasıdır. Meyve kabuğu, düzgün, açık yeşil renkli ve parlaktır. Çekirdek sayısı az olan meyvenin eti, yeşilimsi sarı renktedir. Erkenci bir tür olduğu için depolamaya elverişli değildir.
Limon Turunçgil limon öncelikle Kuzeydoğu Hindistan, Güney Asya' ya özgü çiçekli bitki Rutaceae ailesinden küçük yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür.
Limonun iyisi nasıl seçilir? limon kabuğu, çöküntüler, kırışıklıklar veya soluk alanlar olmadan da olmalıdır; limon kokusu ciltte hissedilmeli ve bu narenciye türünün özelliği olmalıdır; elinizdeki limonu hafifçe sıkarsanız, kabuğu elastik olmalıdır (çok sert limon olgunlaşmamış olacaktır);
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri