Tart hamuru, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğrulmalıdır. Bu tart hamuru, tatlı veya tuzlu tüm tariflerde kullanılabilir.
Hamuru, elinize alıp sıktığınızda birbirini tutmalı. Bu kıvamı soğuk suyla ayarlayabilirsiniz. Kum kıvamındaki hamuru mümkünse ellemeden, bir spatula yardımı ile tezgaha yaydığınız streç filmin üzerine alın, streç film yardımıyla bastırarak daire haline getirin ve iyice sarın. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
Un, pudra şekeri, yumurta sarısı ve tereyağı ile hazırlanan tart hamurunu, çikolatalı tart gibi popüler tariflerde kullanabilirsiniz. Tart hamurunun dışı çıtır, içinin ise yumuşak olmasını istiyorsanız, mutlaka yağlanmış tart kalıbı kullanın.
Eğer hamurunuz açılamayacak kadar sert ise, 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından açmaya başlamadan önce merdaneyle üzerine vurarak biraz daha düz hale getirin. Vurmanın amacı da minimum temas ederek yine tereyağının erimesine engel olmak. 2-3 santim kalınlığa ulaştıktan sonra hamuru açmaya başlayabilirsiniz.
7.Adım: Tart hamurunu önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. Fırından alın, üzerindeki hububatları alın.
İlgili 25 soru bulundu
Tart & kiş hamurunu pişirirken fırınınızın tarifte belirtilen süreye gelmiş olmasına dikkat edin. Yeterli sıcaklığa gelmemiş ısı tartınızın pişmeden yağ bırakmasına ve çekmesine neden olabilir.
Hamuru tezgahın üzerinde merdaneyle açın. Ardından tart kalıbını tereyağıyla yağlayın ve açtığınız hamuru kalıba yerleştirin. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları kesip üzerine uygun ölçülerde kesilmiş pişirme kağıdını ve nohutları yerleştirin.
Tart, içi dolguyla doldurulan bir pasta çeşididir ve üzeri tamamen açıktır. İsteğe göre meyve dilimleri eklenebilir. Tartın dolgu malzemesinde genelde pürüzsüz ve kremsi tada sahip olan kremalar tercih edilir. Tart ve turtanın en önemli farkı, tartın üzerinin açık, turtanın ise kapalı olmasıdır.
Üzerine buzluğa kaldırdığınız tart hamurunu rendeleyin ya da elinizle ufalayarak yayın. Fırın 180 derecede ısıtın ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika kadar tartı pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.
Kabaran hamur kolay kırılır ve üzerine istediğiniz gibi süsleme yapamazsınız. Bunun için hamuru döşedikten sonra bir çatal yardımıyla hamurda delikler açın. Bu sayede tart hamurunun üzerini çatal ile delerek şeklinin bozulmasını engelleyebilirsiniz.
& Hamuru bir arada tutması için yoğurt veya süt yerine soğuk su ve tercihen yumurta sarısı kullanılabilir.
Bu hamurları bekletirken üzerlerinin sıkıca kapanmış olduklarından emin olun. Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Bisküvili tartı dolaptan alın ve üzerine çikolatayı dökün. Ben buzdolabında 1 gece beklettim. 4-5 saat de yeterli oluyor. Afiyet olsun!.
Kör pişirme, tart hamurunun kıtır kıtır olması için uygulanan bir yöntemdir. Kör pişirme yönteminde, hazırlanan tart hamuru ön pişirmeden geçer. Hamur, iç harç ile doldurulmadan önce fırında 15 dakika kadar pişirilir. Bu sayede hem daha çıtır, hem de lezzetli bir hamur elde edilir.
Hollanda'da elmalı turtanın tarihi Orta Çağ'a kadar gider. İlk kez 1514 yılında bir Hollanda yemek kitabında tarifi verildiği belgelenmiştir.
Çap uzunluğuna göre boyutu belirlenir. Tart kalıbı 20 cm, 28 cm arasında seçenekler sunulur. Farklı boyutlardakilere sahip olarak o anki ihtiyacınıza uygun miktarda kek pişirebilirsiniz.
Borcamda Tart Kek tarifi için önce yumurta ve şeker çırpılıp köpürtülür. Ardından diğer malzemeler eklenip çırpılır. Yuvarlak borcama yağlı kağıt koyulur, malzeme dökülür. 180°de yaklaşık 35-40 dakika kontrollü pişirilir.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
Aşağıdaki ölçüler, 30cm'lik tart kalıbı için (büyük boy tart kalıbı yani. 12-18 dilim çıkabilir) yeterli.
Kek ya da tart yapmak için küçük bir kalıbınız yoksa büyük kalıplarınızı alüminyum folyoyla istediğiniz boyuta getirin.
Bir kabın içine su, tuz ve karbonat konularak eriyinceye kadar karıştırılır. Sonrasında un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Tavaya sıvı yağ konulup ısıtıldıktan sonra bir kaşık yardımı ile hazırladığımız hamur istediğimiz şekilde akıtılır.
Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun Hazırlanması:
Bir kasenin içinde 1 yumurtayı kırın ve çatalla kabaca çırpın. İçine 1 yemek kaşığı suyu koyup bir iki kere daha karıştırdıktan sonra hamura ilave edin ve makineyi hamur toplanana kadar "kısa aralıklarla" (pulse modunda) çalıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri