Kurutulmuş Portakal Nasıl Saklanır? Portakalları cam kavanozda veya hava geçirmeyen kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kurumuş portakalları doğrudan güneş almayan yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz.
Portakal soğuk hava ile depolanması
Fakat en emniyetli depolama sıcaklığı 6/8 °C'dir. Bağıl nem %85-90 olmalıdır. Bu koşullarda depolama süresi 5 ay kadardır. Ancak portakallar özellikle Penicillium bulaşmasına uğradığından, bir fungisitle muamele edilmelidir.
60 derecelik bir fırında, altlı üstlü yanacak biçimde portakallar kurumaya bırakılır. Ara sıra fırının kapağı yarım bir biçimde bırakılarak havanın da çıkması sağlanır. Bu şekilde 4 ile 6 saat arasında portakallar kuruyacaktır. portakal ve Kabukları Güneşte Nasıl Kurutulur?
En bilineni bitki çaylarınızda kullanabilirsiniz. Enfes bir aroma katıyor. Bir kısmını robottan geçirip toz haline getirerek kek ve kurabiyelerinize aroma vermesi için ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde toz haline getirdiğiniz kuru meyveleri soğuk veya sıcak içeceklerinize de ilave edebilirsiniz.
Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
İlgili 21 soru bulundu
Ama eviniz güneş alıyorsa ya da böyle bir imkanınız varsa, portakalları bir ızgara telinin üzerinde veya ipe dizerek güneşte 10-15 günde kurutabilirsiniz. Kuruyan portakallarınızı cam kavanozların içerisinde ya da hava almayan kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Bu şekilde uzun süre taze kalacaktır.
Sindirim sistemi ve diyabet hastalarının yanı sıra kan sulandırıcı, tansiyon, kolesterol ve parazit ilaçları kullananların özellikle portakal suyunu dikkatli tüketmesi gerekiyor. Bununla birlikte alerji riskinden dolayı bir yaş altı çocuklarda portakal ve yan ürünlerinin kullanımı önerilmiyor.
Portakal kurusu
– Vücut direncini arttırır, kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığını engeller. -Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. – Sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar.
Kurutulmuş portakallarınızı birçok alanda kullanabilirsiniz. Çayın veya soğuk içeceklerinizin yanında yemek için sağlıklı bir ara öğün olarak düşünebilirsiniz. Çikolata, pasta veya tatlılarınızın içine katarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Portakalları cam kavanozda veya hava geçirmeyen kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kurumuş portakalları doğrudan güneş almayan yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz. Kurutulmuş portakalları sade bir şekilde tüketebilir, tatlıların üzerinde kullanabilir, bitki çayı yapımında yer verebilirsiniz.
Birkaç adet portakalın kabuğunu serin, kuru bir yerde kurutun. 1 fincan sıcak suya 1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu koyun. Ağzını kapatın ve 10 dakika boyunca dinlendirin. Soğumaya bırakın ve içine biraz bal katın.
Portakal kabukları nemini tamamen yitirip kuruduğunda, elinizle küçük parçalara ayırın. Portakal kabuklarını mutfak robotundan geçirerek ince toz haline gelene kadar çektirin. Tamamen toz haline gelen kabukları, elek yardımıyla eleyin.
Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır, Çay olarak veya çay karışımları içerisinde kullanılabilir, Ilaç ve tedavi ürünü olarak sağlık sektöründe kullanılmaktadır, Büsküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir.
Portakal ağacı yaprak dökmeyen, 50-60 yıl verimi olan bir ağaçtır. İyi bakımlı olan bazı portakal ağaçları 100 yıl veya 100 yıldan daha da fazla yaşayabilir. Portakal bitkisi (Citrus x sinensis) Rutaceae familyasına aittir.
İlk öncelikle portakalı yıkıyoruz. Eğer portakalınızın kabuğu kalınsa turuncu kısmına ince soyup kabuğunun beyaz kısmını atın acı oluyor yoksa ama portakalınız ince kabuklu ise kabuğuyla beraber doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyunuz, buzluğa atın.
Portakalın içinde sitrik asit olduğu için, kurdun yaşama olasılığı yoktur. Portakalın içinde sitrik asit olduğu için, kurdun yaşama olasılığı yoktur.
Portakal kabuğu çiğ yenildiğinde acı, sert bir tada sahiptir. Bu yüzden genellikle kurutularak yenir ya da yemeklere lezzet katması amacı ile kullanılır.
Portakal asit oranı en yüksek meyvelerden biridir. Aşırı tüketildiğinde mide kramplarına ve yanmaya neden olabilir. Çok fazla portakal tüketmek mide bulantısına ve karın şişliğine yol açar. Beslenme uzmanlarına göre akşam yemeğinden hemen sonra meyve yemek sindirim sistemini olumsuz etkiler.
C vitaminin ana vatanı portakal mevsiminde, gün içinde öğün aralarında yenmeli. Sindirim sistemine faydalarının yanı sıra metabolizmayı hızlandırma görevini bu saatler içinde sağlayan portakalı eğer kalkar kalkmaz, boş mideye yerseniz alerjik reaksiyonlara ve mide rahatsızlıklarına sebep olabilir.
Kışın sağlık deposu portakal, günde bir orta boy tüketildiğinde günlük C vitamini ihtiyacımızı neredeyse karşılıyor. İçerdiği yüksek C vitaminin yanı sıra, potasyum, folik asit ve sitrat ile hücre hasarını engelliyor, bağışıklık sistemini destekleyerek mikroorganizmalara karşı vücudu koruyor.
Kurutulmuş portakal, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kuru portakal içindeki besin değerleri , vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir.
Muz mideyi sakinleştirir, kan düzeyini toparlarken kanı sulandırır... insan vücudunda doğal bir asit giderici etkisi vardır...
Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlıyor. Damar tıkanıklığını önlüyor. Vücuttaki direnci arttırıyor. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı oluyor.
Turunçgiller, özellikle portakal, mandalina gibi turuncu meyveler, asit açısından zengindir. Aç karna tüketmek ise gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri