Kuru üzüm ideal bir atıştırmalıktır, tüketim miktarına dikkat edildiği sürece yüksek kalori içermesine rağmen doğrudan kilo almaya sebep olmaz. Fakat aşırı tüketilirse vücuda fazladan kalori yüklemesi yapacağından ve karbonhidratın fazlası vücutta yağ olarak depolanacağından kilo almaya yol açabilir.
Üzümün kurutulmuş hali olan kuru üzüm, besin değerleri, faydaları ve aynı zamanda kalorisiyle dikkat çeken bir besindir. Genellikle diyetlerde ara öğün olarak önerilen 1 avuç kuru üzümün kalorisi yaklaşık 120 gr olarak kabul edilir. Ancak fazla tüketilirse kalorisi dikkate alındığında kilo alımına sebep olabilir.
Yerken aşırıya kaçarsanız elbette ki kuru üzüm kilo aldırır mı sorunuz olumlu yanıtlanacaktır. Kuru üzüm zayıflatır mı, sorusu içinse başlı başına verilebilecek kesin bir cevap yoktur. Çünkü kuru üzümün zayıflatma veya yağ yakma gibi bir özelliği yoktur diyebiliriz.
Kuru Üzüm Ne Kadar Yenmeli? Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral ile besleyicilik sunan çekirdeksiz kuru üzümlerden günde 5-6 adet yiyebilirsiniz. Bu miktar sindirimi düzenlemeye yardımcı oluyor. Eğer çekirdekli kuru üzüm yiyecekseniz yine 5-6 adet ile sınırlayabilirsiniz.
Diyet Yaparken Üzüm Yenir Mi Aşırı miktarda tüketilmediği sürece üzüm metabolizmayı hızlandırır, tatlı krizlerini önler ve içerdiği lif sayesinde tokluk hissi verir. Bu nedenle diyette uygun miktarlarda (bir avuç kadar) üzüm tüketilebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Kuru üzüm, kilo vermede en popüler ve etkili meyvelerden biridir ve bunları günlük beslenmenize ekleyebilirsiniz ve onları hissedin. Kuru üzüm iyot bakımından zengindir ve sizin için az tuzlu yararlı bir atıştırmalık olabilir, Her 100 gram kuru üzüm 299 kalori ve sadece 0,5 gram yağ içerir.
Sağlığınıza zarar vermeyecek miktarlarda kuru üzümleri tüketmenizde herhangi bir sakınca bulunmaz. Ancak her gıdada olduğu gibi kurum üzümün de aşırı tüketimi vücudunuza ekstra karbonhidrat girmesine ve vücudunuzun yağ depolamasına sebep olabilir. Diyette kuru üzüm tüketilmesi son derece faydalıdır.
İşte cevaplar: 21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır.
Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir.
Önerilen miktardan fazla tüketimi kan şekerini arttırıcı etkiye sahiptir. Sağlığa maksimum fayda sağlayabilmesi için kuru üzüm ne zaman yenmeli? Kuru üzümün bağırsakları çalıştırıcı ve hafızayı arttırıcı etkisinden faydalanmak için sabahları aç karnına yenmesi önerilmektedir.
Kuru üzüm doğrudan yağ yakımına neden olmaz, ancak faydalı diyet lifleri bakımından zengindir ve bu miktarda diyet lifi tüketmek, kendinizi tok hissetmenize ek olarak, tüketilen kalori miktarını azaltır ve sonunda kilo vermenizi sağlar.
Kuru üzüm asırlık bir ev reçetesi olmuştur. Bir bardak su içine bir avuç kuru üzüm atarsanız 24-48 saat sonra üzümler eski boyutlarına dönerler. Bu su sabah erken saatlerde aç karnına alınırsa, düzenli bağırsak hareketlerine yardımcı olur.
Diyet sırasında, fındık, ceviz, kuru üzüm, badem, kaju gibi kuruyemişleri tüketebilirsiniz. Önemli olan kuruyemiş miktarlarının ölçülü bir şekilde ayarlanmasıdır. Bununla birlikte diyetteyken yenebilecek en iyi kuruyemiş çeşitleri arasında kuru kayısı bulunur.
Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir. Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir. Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Siyah kuru üzümün 1 porsiyonu (125 gr) 390 kaloridir. 1 avuç (15 gr) siyah kuru üzüm 47 kalori, 1 tatlı kaşığı (5 gr ) siyah kuru üzüm 16 kaloridir.
Antioksidanlar karaciğerimizin düzgün çalışmasına ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Böylelikle bağırsak hareketini hızlandırır. Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Günde bir avuç sarı kuru üzüm tüketmek kabızlık sorununun giderilmesine ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kuru üzüm magnezyum be potasyum mineralleri içerir. Bu sayede vücudun asit dengesini sağlar. Bu sayede romatizma, gut, böbrek taşı ve çeşitli kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
8) Karaciğeri Temizler
Siyah üzümün karaciğere faydaları içindeki resveratrol isimli antioksidan ile kat kat artar. Resveratrol vücudu karaciğer kanserine karşı korur.
Demir, potasyum ve B kompleksi vitaminleri ile birlikte birçok antioksidan içerdikleri için; Kan damarlarının sertliğini azaltmaya yardımcı olur. Bu, hipertansiyonun hafifletilmesi ve azaltılmasına büyük ölçüde yardımcı olur. Ayrıca uyku bozukluklarına yardımcı olmak için yararlı bir tedavi olarak önerilmektedir.
Çekirdekli siyah kuru üzüm oldukça faydalı besin olarak tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle çekirdekleri kırılarak tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Aynı zamanda sadece siyah kuru üzüm çekirdeği öğütülmüş olarak da tüketilmektedir.
Üzümde bulunan besinleri ve şekeri konsantre ederek üretilen kuru üzümler, bu nedenden dolayı besin ve kalori açısından yoğun besinlerden biri olarak değerlendirilir. Her ne kadar yağ kazanımına neden olmasa da yüksek kalori oranı nedeni ile fazla tüketilen kuru üzüm kilo aldırabilir.
Sindirim sisteminin çalışmasına destek verebilir
Bağırsak hareketlerinin daha ideal bir hıza sahip olması için güne içerisinde siyah kuru üzüm desteği alabilir, bağırsaklarınızı destekleyebilir, parazitlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kuru üzümün içeriğindeki vitaminler ve mineraller hem sıvı kaybını dengede tutuyor hem de çabucak yorulmana engel oluyor. Aynı zamanda kuru üzüm, tatlı ihtiyacın için de en sağlıklı çözümlerden biri. Spor çantanın içerisine koyacağın bir miktar kuru üzüm, daha verimli bir antrenmanın kapılarını aralıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri