Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Yüzey kısmında özellikle donmuş bir silikonu çıkarabilmek için genelde en önemli yöntem ısıdır. Yani belli bir bölgeye ısı uygulamak suretiyle silikonu çıkarmak mümkündür. Isı tabancası ile beraber kurutma makinesi kullanılabilir.
Eğer yüzeyde istemediğimiz taşan silikon varsa parmağımıza sıvı sabun damlatarak taşan fazlalıkları düzeltiyoruz. Silikonu düzelttikten sonra iş beklemeye kalıyor. Yer nemli ise 24 saat, nemli değilse 12 saat silikonun kurumasını bekliyoruz. İşte bu kadar.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
İlgili 44 soru bulundu
Ancak silikon kuruduktan sonra elastikiyetini kaybetmez. Esnek yapıya sahiptir. Böylelikle uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılmaktadır. Silikon ve mastik güneş ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir.
Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliğini kaybetmektedir. İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır.
Silikonun hiç donmamasının yanı sıra geç donması da o ürünün raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. ancak yüksek nem oranı içeren ortamlarda depolanmış bir silikonun bir yıl içinde kullanılması gerekir. Yine de , üzerinde son kullanma tarihi geçmiş bir silikonun satın alınmasını tavsiye etmiyoruz.
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Ortam ısısını artırmak fazla enerji harcayacağından, fırında 60 derecede tutmak daha ekonomik ve basit olacaktır. 60 derecelik sıcaklık reaksiyon süresini 6 saate kadar düşürecektir. Kalıp silikon da olduğu gibi sıcaklığı arttırmak kalıplanma süresini kısaltacaktır.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Boyut ve şekil tam belirlenir. Ve dokular yumuşar. Çoğunlukla da daha büyük olsun düşüncesi ortadan kalkabilir. Bu durum olmadı ise en erken 6 ay, tercihen 1. sene tekrar meme büyütme planlanabilir.
İlk başlarda damla silikonlar, yuvarlak silikonlara göre daha sert olarak algılanabilir ancak ilerleyen zamanlarda silikon memeye tam uyum sağladıkça bu fark kaybolur. Yukarıda da bahsedildiği üzere 1. yılın sonunda oldukça doğal bir kıvama gelir.
Donmuş Silikon Tabancasının Kullanımı
Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Kullanılmış olan silikonun hiç donmaması ya da beklenilen sürede daha geç bir süre içerisinde donması silikonun raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. Bunun gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için son kullanma tarihi geçmiş olan bir silikonun satın alınması tavsiye edilmemektedir.
Selsil Nötr Silikon
Pencere ve cam kenarları için uygundur. Cama, plastiğe, ahşaba ve PVC'ye iyi bir yapışma kuvvetiyle bağlanır. UV ışınları, ozon ve yüksek sıcaklıklardan etkilenmez, hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Metal, polikarbonat ve poliakrilat yüzeylere yapışabilir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar. Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Silikon malzemeyi bununla kazıyıp rahatça temizleyebilirsiniz. Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür.
Eğer fayanstaki silikon tamamen kurumuşsa silikon bir ucundan sert bir cisimle kaldırılarak fayanstan kopartılmaya çalışılmalıdır. Eğer silikon fayanstan bu şekilde sökülemiyorsa, bu kez silikon lekesi falçata, jilet veya cam kazıyıcı benzeri daha sert bir cisim kullanılarak kazınmalıdır.
Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri