18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır. 13. Bireysel ses ve görüntü kabinleri ile grup çalışma odalarının kullanımı için kütüphane üyeliği gerekmektedir.
*Kütüphanemiz herkesin kullanımına açık olup; 6 yaş ve üzeri kullanıcılar, kütüphane kurallarını kabul etme ve kurallara uyma şartıyla üye olabilirler. Üye olan kullanıcılara bir sefer kütüphane üyelik kartı verilmektedir.
Çocuk Kütüphanesi 25.000 adet kitaptan oluşan koleksiyonu ile 5-10 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermektedir.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.
İlgili 31 soru bulundu
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kütüphane içinde sigara içilmez. Kütüphane içinde, yiyecek tüketilemez. Kütüphane içinde cep telefonu kullanılamaz.
Üyelikler ücretli midir? Üyelikler ve girişler ücretsizdir. Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphaneye üyelik e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
Kütüphanede ortak çalışma alanlarının, korunması, koku, gürültü ve kirlilik oluşumunun önlenmesi, temiz ve bakımlı çalışma alanlarının sürekliliğinin sağlanması adına; kütüphanelere, yiyecek ve içecekle (şişe su hariç) girmek, tütün mamullerinin kullanılması kesinlikle yasaktır.
Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.
Topkapı Kütüphanesi'nden 17 yaş üstü öğrenciler, hafta içi ve cumartesi günleri 08.30 ila 24.00 saatleri arasında faydalanabilecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hizmete giren kütüphanede 78 öğrenci ağırlanabiliyor.
Çocuk kütüphaneleri, okul öncesi çocuklara hizmet vererek okuma bilmeyen ve dünyayı yeni tanımaya başlayan çocuklara kitapları sevdirir, masal dinletileri ve yaş grubuna uygun aktiviteler ile çocukları gelecek yaşama donanımlı olarak hazırlar.
Bebek ve Çocuk kütüphanelerinin temel amacı okuma kültürü ve alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılmasıdır zira yapılan araştırmalar, konuşmanın, şarkı söylemenin, bebeklere ve çocuklara kitap okumanın, onların konuşma ve dil becerilerine oldukça olumlu etkisi olduğunu göstermiştir.
(2) İl halk kütüphanesi müdürü, il merkezindeki halk kütüphaneleri ile bunlara bağlı şube halk kütüphaneleri, çocuk kütüphaneleri, ihtisas kütüphaneleri ile gezici kütüphanelerin çalışmalarını teknik olarak denetler ve çalışma raporları hazırlar.
T.C. vatandaşı olan kullanıcılarımız T.C. kimlik numarasını gösterir bir belgeyle üyelik oluşturarak ödünç verme ve kütüphane hizmetinden yararlanabilir. Yabancı uyruklu vatandaşlar ise en az 6 ay oturma izin belgesi ve kimlik kartıyla üyelik gerçekleştirebilir.
Milli Kütüphane koleksiyonunda bulunan yazma eserler kullanıcılara verilmez, fotokopisi çekilemez. Eserlerin dijital kopyalarından İbni Sina Salonunda bulunan bilgisayarlardan yararlanılabilir. Görüntülerin dijital çıktılarına Mikrofilm ve Basımevi Şubesinden poz başına ücret karşılığında ulaşılabilir.
Sessiz ve konsantre bir ortam: Kütüphaneler sessiz bir ortam sunarlar, bu da öğrenme sürecinizi destekler ve dikkatinizi dağıtacak faktörleri minimize eder.
Kütüphane personeli nasıl olunur sorusuna ilgili lisans programlarında eğitim alınması gerektiği söylenerek cevap verilebilir. Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
3- Kütüphaneye girişte ve ödünç verme işlemleri sırasında kimlik kartı gösterilmesi zorunludur. 4- Kütüphaneye, su haricinde yiyecek ve içecek sokulması, tütün mamüllerinin içilmesi kesinlikle yasaktır.
Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları, Öğrenim durumuna bakılmaksızın görme engelli kullanıcılar ve. Yabancı uyruklu araştırmacılar Milli Kütüphane'ye üye olabilirler.
İnsanlar bilgiye erişmede yardıma ve doğru yol göstericiliğe (rehberliğe) gereksinim duydukları için kütüphaneye giderler. İnsan, yaratıcılığını teşvik ettiği/desteklediği için kütüphaneye gider. Yaşamın/yaşam biçiminin bir parçası olduğu için insanlar kütüphaneye giderler.
Kütüphanede Çalışmak Sınav Başarısını Artırabilir
Yani, eğer kişi dikkati dağılmayan bir ortamda (kütüphane gibi) çalışırsa, daha fazla bilgi alır ve sınavlarında daha başarılı olur. Yine de ders çalışma mekanı sadece kütüphane olmak zorunda değil. Sessiz ve sükunetli her yer ders çalışmayı kolaylaştırır.
Kütüphane içerisinde sigara içilmez. Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalıdır.
Her kütüphane toplumsal bilgi ihtiyacını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Her türlü kayıtlı bilgi kaynaklarını bünyesinde barındırır. Bu kayıtlı bilgi kaynakları ile bilgiye ihtiyaç duyan her kişiye etkin bir şekilde sunarak gereksinimi ortadan kaldırır. Böylece kütüphaneler bağlantı işlevini de sağlamış bulunmaktadır.
Kitaplar, süreli yayınlar, elektronik veritabanları, patentler, raporlar, DVD ve BluRay yayınlar, standartlar, elektronik veritabanları, danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük, yıllık, almanak vb.), haritalar, istatistikler, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları vb. birçok tür ve biçimde yayınlar kütüphane koleksiyonlarında ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri