Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Kütüphaneci, üniversitelerin bilgi ve belge yönetimi bölümünden mezun olup kütüphanelerde çalışan personellerdir. "Bilgi uzmanı", "bilgi profesyoneli", "kütüphane personeli", "kütüphane uzmanı", "kütüphane öğretmeni" ve "bilgi yöneticisi" gibi unvanlarla da adlandırılır.
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
Kültür Bakanlığı personel alımı başvuru sayfası açıldı! Lise mezunu olmak yeterli.
eleman.net verilerine göre, Kütüphane Personeli 2023 yılında ortalama 16.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kütüphane Personeli , Temmuz 2023 yılında ortalama 16.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.760 TL maaş alıyordu.
İlgili 26 soru bulundu
Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Bölüm, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinde düz lise mezunları teknik personel sayılmamaktadır. Bu yüzden düz lise mezunları belediyelerde sözleşmeli memur olarak çalışamamaktadır. Fakat teknik lise mezunları teknik personel sayıldıkları için belediyelerde sözleşmeli memur olarak çalışabilmektedirler.
Kütüphaneci olarak çalışmak isteye adaylar üniversitelerin Arşiv ve Kütüphanecilik bölümlerinden mezun olduktan sonra KPSS sınavına girerek ilgili kılavuz doğrultusunda başvuru yapmaktadır. Memur olarak sayılmasından dolayı kütüphane personeli diğer tüm memurluk haklarından yararlanmaktadır.
Öncelikle, üniversite öğrencilerinin genellikle tercih ettiği bir alan olan kütüphanelerde çalışma imkanı bulunmaktadır.
Kütüphaneye yeni gelen kitapların konu, yazar adı ve kitabın adını belirtmek suretiyle ilgililere duyurur. Dergi, abone işlerini yaptırır, düzenli gelmelerini takip eder. Kitapların bakım ve onarımları ile ciltleme işlemlerini sağlayıcı tedbirleri alır. Kütüphanenin genel düzen ve temizliğini sağlar.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Metin yazarlığı ve editörlük yapabilirler. Ayrıca özel alanlarda (kütüphane, arşiv, müze vb.) araştırmacı sıfatıyla memur olabilecekleri gibi formasyonlarını tamamladıkları takdirde öğretmenlik de yapabilmektedirler.
Buna göre, 2002/2003 öğretim yılından başlayarak Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon Anabilim Dalları birleştirilerek, Kütüphanecilik Bölümü yeni bir programla "Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü" adı altında eğitim- öğretim etkinliklerine başlamıştır.
Kütüphanecilik (bilgi ve belge yönetimi) yönetim, bilgi teknolojisi, eğitim ve diğer alanların uygulamalarını, bakış açılarını ve araçlarını kütüphanelere uygulayan, bilgi kaynaklarının toplanması, düzenlenmesi, korunması ve yayılması ve bilginin siyasi ekonomisi üstüne çalışan disiplinler arası veya çok disiplinli bir ...
EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
"(21) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin kurumlara ait bölümlerinde yer alan Folklor Araştırmacısı, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Patologu ve Sosyolog unvanlı kadroların sınıfı Teknik Hizmetler Sınıfı olarak değiştirilmiştir."
Üniversitelere Lisans mezunu adaylar arasından Kütüphaneci alımı yapılıyor. Adayların genel ve özel şartları taşımaları durumunda başvuru yapabilecekler.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Lise mezunu memur olma şartları neler? Lise son sınıfta olan ya da lise mezunu olan bireyler aynı şekilde ön lisans ve lisans mezunu adaylar gibi yaşları her ne olursa olsun KPSS'ye girerek memur olabilirler. Mezun oldukları bölümle ilgili kamu kadrolarını tercih edip atanabilirler.
düz lise mezunlarının KPSS ile atama yapılan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmeleri için KPSS'den çok yüksek bir puan almaları gerekiyor. Bunun nedeni ise Düz Lise mezunları için açılan kadro sayısının oldukça kısıtlı olması.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI - Lise veya dengi okul mezunu olmak, - Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) “Kütüphanecilik” lisans programı için yeterli “Sözel (SÖZ)” puanı almak, - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda “Kütüphanecilik” lisans programı ile ilgili en az bir yükseköğretim ...
Eşit ağırlık bölümleri arasında yer alan Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, kütüphanecilik mesleğinin yanı sıra arşivcilik, dokümantasyon, enformasyon ve web tasarım gibi alanlarda da yetkinlik kazandırmaktadır.
2023 yılı itibariyle, bir bilgi yönetimi uzmanı için ortalama maaş 15.000-50.000 TL arasında olabilir. Ancak, bu rakamlar genel bir ortalama olduğundan, belirli bir şirket veya sektördeki maaşların daha yüksek veya daha düşük olabileceği unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri