Kütüphaneye üyelik e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet üyeliği olmayan ziyaretçiler T.C. Kimlik Kartı veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik numarasına sahip kimlikleriyle (yabancı uyruklu kişiler) ana kapıda üye yapılarak kütüphaneye giriş yapabilirler.
4- Kütüphanelerden yararlanmak için üye olmak gerekli mi? Kütüphanede araştırma yapmak, salonlarda çalışmak, gazete ve dergi okumak için üye olmanız gerekmemektedir. Ödünç kitap almak isterseniz kütüphaneye üye olmanız gerekmektedir.
Kütüphane personeli nasıl olunur sorusuna ilgili lisans programlarında eğitim alınması gerektiği söylenerek cevap verilebilir. Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Kütüphaneye üyelik e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet üyeliği olmayan ziyaretçiler T.C. Kimlik Kartı veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik numarasına sahip kimlikleriyle (yabancı uyruklu kişiler) ana kapıda üye yapılarak kütüphaneye giriş yapabilirler.
Kütüphaneden faydalanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, girişte bulunan turnikelere kimlik kartlarını okutarak giriş yapabilecek. Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar ise kütüphane girişindeki bankolardan giriş kartı alarak kütüphaneden yararlanabilecek.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
Kültür Bakanlığı personel alımı başvuru sayfası açıldı! Lise mezunu olmak yeterli.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Kütüphaneci puanı nedir? - 1000Kitap. Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın. Gece modu karanlık çöktüğünde otomatik olarak açılır.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kütüphane kartı numaranızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Kütüphane kartınız geçersiz olduğu sürece ödünç alamaz, ödünç alma süresini uzatamaz ya da Bibliotek.se sayfasına giriş yapamazsınız. Kartınızı geri aldığınız taktirde, bize kütüphaneye başvurarak geçersiz hükmünü kaldırtabilirsiniz.
Kütüphane materyali ve eşyalarına zarar verenler hakkında tutanak tutulur ve gerekli işlemler yürütülür. Kütüphane içinde sigara içilmez. Kütüphane içinde, yiyecek tüketilemez.
Kütüphanede ortak çalışma alanlarının, korunması, koku, gürültü ve kirlilik oluşumunun önlenmesi, temiz ve bakımlı çalışma alanlarının sürekliliğinin sağlanması adına; kütüphanelere, yiyecek ve içecekle (şişe su hariç) girmek, tütün mamullerinin kullanılması kesinlikle yasaktır.
Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Milli Kütüphane üye kartlarının kullanımı 27 Mart 2023 Pazartesi günü itibariyle sona erecek olup, bu tarihten itibaren sistemlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarıyla kullanılabilecektir.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
d) Kullanıcılara üç kitap, üç kitap dışı materyal olmak üzere en fazla altı materyal ödünç verilir. Ödünç verme süresi kitaplar için on beş, kitap dışı materyaller için yedi gündür. Bu sayı ve süreler kullanıcıların başvurusu üzerine kütüphane idaresince artırılabilir ancak azaltılamaz.
Kütüphaneci, üniversitelerin bilgi ve belge yönetimi bölümünden mezun olup kütüphanelerde çalışan personellerdir. "Bilgi uzmanı", "bilgi profesyoneli", "kütüphane personeli", "kütüphane uzmanı", "kütüphane öğretmeni" ve "bilgi yöneticisi" gibi unvanlarla da adlandırılır.
Bölüm, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Çalışma saatleri ise 24 saat açık kütüphanelerde vardiyalı olmak üzere değişmektedir. Fakat devlet memuru sayıldıklarından dolayı 09.00 ile 17.00 arası mesai yapmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri