Renkleri : Kuvarsın rengi beyaz (süt kuvars), mor(ametist), pembe kuvars, duman renkli, füme gibi çeşitli renklerde olabilir.
Kuvars renkleri rose, pembe, mavi, turuncu, kahverengi, siyah, yeşil ve sarı gibi renkler olabilir. Farklı türler zaman zaman renklerine göre zaman zaman ise içeriğinde bulunanlara göre adlandırılır.
Kuvars her ne kadar doğada bolca bulunup, vitrin ve tablaları süslese de bunun sahtesi yapılabiliyor. Kuvars taşları genellikle işlenip, öyle satıldığından cam yüzeye sürterek deneyebilirsiniz. Gerçek kuvars iyi işlenmişse camı çizecektir. Ayrıca ısıya hafifçe tutup, boya olup olmadığını da anlayabilirsiniz.
Kuvars çeşitleri iri kristalli (süt kuvars, ametist, mavi kuvars, pembe kuvars v.s.) ve kriptokristalen kuvars (kalsedon, agat, oniks, akik, çökmetaşı, sard tripoli v.s.) olmak üzere iki ayrı gruba ayrılır.
Kalite kristal kuvars taşıdır. Ağırlığına göre satılmaktadır, kilogram fiyatı kampanyalar dışında 250tl'dir.
İlgili 45 soru bulundu
Kuvars ve Turkuaz da İkizler burcu taşları arasındadır. Mükemmeliyetçi bir kişilik yapısı bulunan İkizler burcuna uygun diğer taşlar şu şekildedir: “Ametrin, Akik, Aventurin, Anyolit, Diaspor, Ay Taşı, Zümrüt, Güneştaşı, Diopsit, Kaplan Gözü, Pembe kuvars, Kyanit, Rutil Kuvars, Yeşim, Sitrin.”
Koruyucu ve iyileştirici güçleri bulunduğuna inanılan bu taş, ismini 'Quarz' kelimesinden alır. İçerisinde donmuş bir su damlası barındıran bu taşın, kırıldığı zaman tekrar suya dönüştüğü söylenir. Kuvars grubuna mensup olan bu doğal taş, helezonik spiralli kristal formundan dolayı enerjisi en yüksek taşlardandır.
Bununla birlikte Çin, Hindistan ve Türkiye'de de yoğun olarak bulunur. Kuvars kristali Türkiye'de daha çok Antalya'da olmak üzere; Zonguldak, Kastamonu, Yozgat ve Denizli de de çıkarılmaktadır.
Başlıca tüketim alanı; cam, seramik, boya, deterjan, dolgu malzemesi, hafif gaz-beton yapı elemanları, silika tuğla ve ferro silisyum üretim sanayileridir. Ayrıca, alüminyum ve kimya sanayiler için metalurjik kalitede silisyum metali üretiminde kullanılmaktadır.
Pembe kuvars taşı işlenmiş şekilde aldıysa; yüzük ve kolye formu gibi şekillendirilmiştir. Taşın sahip olduğu camın çizilmesinin denenmesi ile taşın gerçekliği anlaşılabilir. Satın aldığınız taş, gerçek kuvars taşı ise, cam çizilecektir. Pembe kuvars taşı mum ya da çakmak yardımı ile de test edilebilir.
Ametist de kuvars grubuna ait bir doğal taş olup ısı ile renk değiştirebilmektedir.
Peki, pembe kuvars suya girer mi? Farklı yöntemlerle enerjileri temizlenebilen bu taşlar arasında su ile temizlenebilenler oldukça az sayıdadır. Kuvars grubu taşları ise akan su veya tuzlu suda nötrlenebilmektedir. Pembe kuvars taşları sert yapısı sebebiyle suda yıkanmaya uygundur.
Eğer satın aldığınız pembe kuvars zamanla beyazladıysa çok fazla güneş ışığına veya ısıya maruz kalmış olabilir.
Bir dağ kristali (necef taşı) türü olan dumanlı kuvars koyu duman renginde ve yarı şeffaftır. Çok koyu kahverengiden opak siyah renge kadar olan bir çeşidine morion denir. Kimyasal formülü SiO2'dir. Özgül ağırlığı 2.65, kırılma katsayısı (indeksi) 1.54-1.55, sertliği ise 7'dir.
Dumanlı Kuvars, SiO2 kimyasal formüle sahip, 7 sertliğinde değerli bir taştır.
Beyaz kuvars taşı, mineralojik olarak silisyum dioksit kristallerinden oluşan ve renksiz veya beyaz renkli bir taştır. Bazı özellikleri şunlardır: Beyaz kuvars taşı, Mohs sertlik ölçeğine göre 7 sertliğiyle oldukça sert bir taştır. Neredeyse tamamen şeffaf veya saydam bir yapıya sahiptir.
Özellikle bireylerde olan iletişim bozukluğu, geçmiş kaygısı, negatif enerjinin birikmesi, gerginlik ve stres, panik atak gibi durumlarda kuvars taşı kullanılmalıdır. Aynı zamanda radyasyona karşı koruyucu özelliğe sahip olan kuvars taşı kemoterapi aşamasında olan kişilere iyi gelmektedir.
Eğer kuvars taşına elektrik akımı verirseniz mükemmel frekansta titreme özelliğine sahiptir. Bu sayede her saniye her seferinde hep aynı sayıda titrer. Kuvars saatin içindeki pil kuvars kristaline elektrik iletir.
Kuvars, silisyum ve oksijen atomlarından oluşan, yer kabuğunda oldukça sık görülen sert ve kristal yapılı mineraldir. Mohs scalesinde sertlik derecesi 7 olan Kuvars, ticari sektörde mermer grubunun içerisinde yer alan doğal taşlardan biri olarak bilinmektedir.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Pembe kuvars, kalp çakrasının taşıdır ve taşıyan kişiyi duygusal anlamda şifalandırır. Bulundurulduğu ortama sevgi, aşk, mutluluk ve huzur getirir. Olumsuz düşünceleri temizler, koşulsuz aşka yer açarak güçlenmesini sağlar. Romantik bağı teşvik eder.
Özellikle kuvars taşını elektronik cihazların yanına yerleştirerek ortamdaki enerjiyi temizlemek için kullanabilirsin. Ametist taşı gibi kuvars taşı da eşyaların kaplamasında, tezgâh ve lavabolarda kullanılmaktadır, içerisinde kuvars bulunan eşyalarla da evinde doğal taşlara yer verebilirsin.
Yüksek konsantrasyonlarda kuvars kumu tozuna maruz kalınması, burnu ve boğazı tahriş edebilir. Kuvars kumunun doldurma, boşaltma ve taşımacılık işini yapanlar silikozis gibi ölümcül akciğer hastalıklarına maruz (sunuk) kalabilirler. Hatta solumaları durumunda kanser olabilirler.
Her ikisi de ısıya oldukça dayanıklıdır, ancak granit çok daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Kuvars yaklaşık 300 Fahrenheit dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilirken, granit inanılmaz 1.200 Fahrenheit dereceye kadar dayanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri