Açıklama: Migros Uzman Kasap kalitesi ve güvencesi ile özenle denetlenen kuzuların sırt bölgesinden elden edilen kemiksiz, yumuşak ve lezzetli bir ettir.
Kuzu böbrek yatağı kemiğinden sıyrılıp rulo şeklinde sarılmasıyla elde edilir. Kuzunun bonfile biftek kısmından yapılan Beyti hem lezzeti hem de pratikliği açısından ızgarada oldukça tercih edilir.
Bir kabın içine yağı ve baharatları koyuyoruz. Beytilein her iki tarafına da fırça yardımıyla sosu sürüyoruz. Tepsiye dizdikten sonra üzerine domatesleri diziyoruz. Hepsini toplu şekilde girin tepsisine koyup 150-175 derecede pişiriyoruz.
Fümeci SmokeHouse Kuzu beyti, kuzu sırt etinin kendi yağı ile birlikte rulo yapılarak şişlere takılmasıyla hazırlanır. Karskiden olarak da bilinen bu leziz beyti en sevilen öğünlerinizin yıldızı olacak. Kuzu beyti leziz bir öğün olarak aklınızı başınızdan alacak.
İlgili 27 soru bulundu
Yemeğin adı, İstanbul'daki popüler Beyti restoranının sahibi Beyti Güler'den geliyor. 1961'de İsviçre'yi ziyaret ettiği sırada İsviçreli kasap Möller'in et hazırlama yöntemini gördükten sonra kendi yemeğini oluşturmada ondan ilham aldı.
1 Porsiyon (Orta) Beyti Kebabı 489,37 kaloridir. Beyti Kebabı içeriğinde 27,50 Karbonhidrat(g), 24,12 Protein(g), 30,73 yağ(g), 2,00 lif(g), 673,07 Sodyum(mg), 541,34 potasyum(mg), 113,60 Kalsiyum(mg), 141,95 A Vitamini(ui), 5,08 C Vitamini(mg), 2,77 ve Demir barındırır.
Beyti genel olarak adana kebap içeriğiyle aynı olmakta birlikte, içinde fazladan maydonoz ve sarımsak bulunmaktadır.
Yarım fincan zeytinyağı koyduğunuz tavaya, tuz ve karabiberle birlikte kuşkonmazları ekleyin ve soteleyin. Kuzu beytileri de tavada kuşkonmazların yanında mühürleyerek her iki tarafını 5 dakika pişirin.
Bugün sizlere urfa yöresine ait bir lezzeti olan beyti kebabı nasıl yapılır onu araştırdık. İşte beyti kebabı yapmanın püf noktaları... Daha çok Adana ve Urfa yöresinde yapılan bu lezzet hem hamur işlerini hem de kebabı sevenlerin vazgeçemeyecekleri yemekler arasında yer alacak.
Açıklama: Migros Uzman Kasap kalitesi ve güvencesi ile özenle denetlenen kuzuların sırt bölgesinden elden edilen kemiksiz, yumuşak ve lezzetli bir ettir.
Pirzola, fırında pişirilmeden önce tavada mühürlenir. Daha sonra isteğe göre sebzelerle birlikte fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Pişirme işleminin ardından 4-5 dakika fırında bekletilir ve servis edilir.
Kuzunun sırtındaki arka bölüm, pirzolalığın devamıdır ve bu bölümde kaburga kemikleri olmadığı için fileto buradan çıkarılır. Bu bölümdeki etle kızartmalar ve rostolar yapılır. Fileto pirzoladan sonra kuzunun en değerli ve en lezzetli bölümüdür.
Yaklaşık 90 gr kuzu eti, bir kişinin günlük B12 ihtiyacının neredeyse yarısını karşılamaktadır. Aynı zamanda kuzu eti; B6 vitamini, B3 vitamini, B2 vitamini ve B5 vitamini gibi diğer temel B vitaminlerini içerisinde barındırmaktadır. Kuzu eti yemek, çinko sağlayarak bağışıklık fonksiyonunu artırmaya yardımcı olur.
Urfa yöresi ile özdeşleştirilen beyti, kuzu eti ile hazırlanır. Lavaş ekmeğinin içerisinde servis edilen bu yemek, protein ve demir bakımından oldukça zengindir. Yoğurt ve domates sosu ile servis edilir.
Beytileri fırın tepsisine altına pişirme kağıdı koyarak dizin. Etin kendi suyu ve yağıyla pişmesi için aynı tepsiye sebzeleri de ekleyin. Etlerin ve sebzelerin pişerken yanmaması için üstünü pişirme kağıdıyla kapatabilirsiniz. 1 saat kadar 180 derecede pişirin.
Dinlenmiş olan beyti şişler yağlı kağıt serilmiş fırın kabına sıralanır. Ardından sebzeler iri doğranmış olarak etlerin üzerine yerleştirilir. Üzeri yine yağlı kağıt ile kapatılır ki etlerin sebzelerin suyu ile yumuşak bir şekilde pişmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirelim.
Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım. Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
Adana kebap zırhta çekilen etten yapılmakta ve acısız olarak odun ateşinde hazırlanmaktadır. Urfa kebabı ise acısı oldukça fazla olmasıyla tanınmaktadır. Acı sevenlerin vazgeçemediği Adana kebabı da benzer şekilde hazırlanarak servise sunulmaktadır.
Bu tarifi köy yufkası ile de yapabilirsiniz. Öncelikle iç harcını hazırlayın. Kıymaya rondodan geçirdiğiniz soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin suyu da ekleyip güzelce yoğurun 3'e bölün.
Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur.
Beyti sarma, kebapçılarda meyhane pilavı ile sunulur. Siz de bu tarifiyle güzel bir pilav hazırlayabilirsiniz.
Bir lahmacun kaç kalori dediğinizde şu yanıtları verebiliriz: 80 gramlık 1 adet küçük lahmacun 118 kalori. 120 gramlık 1 adet orta lahmacun 177 kalori. 1 porsiyon – 1 adet büyük lahmacun (150 gr) ortalama 220 kalori.
Beyti kebabın 100 gramında 196 kalori bulunmaktadır. Beyti kebabın 1 porsiyonu (250 gr) 489 kalori, 1 köfte kadarı (50 gr) 98 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri