Kuzu Kestanesi kelimesi Türkçe'de "Yabani ağaçlardan elde edilen, küçük, lezzetli bir tür kestane." anlamına gelir.
Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi ''kuzu kestanesi'' yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak ''tuzlama'', bütün olarak fırında kavrulmasıyla ''kavşak'', çizilerek ateşte pişirilmesiyle kebap (kömme) biçiminde değerlendirilr veya kurutularak saklanır.
yabani ağaçlardan elde edilen, küçük, leziz bir kestane türü. normal kestaneye göre çok daha lezzetlidir. pişmişi gibi belli süre sonra insanın içini baymaz. tek kötü yanı heryerde bulunmaması ve normal kestaneye göre fiyatının daha pahalı olması.
Ege bölgesindeki Bozdağın eteklerinde yetişen meşhur Şekerci Kestanesi olarak bilinen kestane türüdür. İnce Kabukludur. Fırında ya da haşlayarak yiyebilirsiniz.
Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir. Çok kıvrımlı ve iç kabuğu acı olan kestaneler satın alınmamalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Marrone çeşidi iri taneli ve en yüksek kaliteye sahiptir. Hacıömer ve Hacıibiş yayvan gelişme gösteren iyi kalitedeki diğer kestane türleridir. Mahmutmolla ve Sarıaşılama taze tüketime ve hamur yapımına uygundur. Osmanoğlu ise kestane şekeri imalatına en uygun çeşitler arasındadır.
Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir.
Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.
At kestanesi, Sapindaceae familyasından Aesculus cinsinden ağaç ya da çalı formundaki kışın yapraklarını döken türlerin ortak adı. L., Sp. Pl.: 344 (1753). Vikitür'de Aesculus ile ilgili ayrıntılı taksonomik bilgiler bulunur.
At kestanesi, Sapindaceae ailesine ait çiçekli bir bitki türüdür. At kestanesi ağacında genellikle her bir salkımda sadece 1–5 meyve gelişir; meyve at kestanesi olarak adlandırılan bir somun benzeri tohum içeren yeşil, dikenli kapsüllerdir. Bitki ayrıca kestaneye benzerliğinden dolayı at kestanesi adını almıştır.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. Suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin.
Anadolu kestanesi (Castanea sativa), kayıngiller (Fagaceae) familyasında anavatanı güney Avrupa ve Asya olan, 20–35 m boy, 2 m çap yapabilen bir kestane türü.
At kestanesi adının kökeni eski dönemlere dayanır. Eskiden bu ağacın meyvelerinin atların nefes almalarına yardımcı olduğu düşünülmekteydi. Bitki ayrıca kestaneye benzerliğinden dolayı bu ismi almıştır.
At kestanesi yenilebilen bir besin olmadığı için yağ ya da krem olarak kullanılır. Cilt tedavilerinde kullanılır. Saç derisine masaj yapılarak saçların güçlenmesi için kullanılır. Krem hali ile basur ve varis tedavilerinde kullanılır.
Sırt, boyun, eklem ağrısı ve incinme durumlarında rahatlıkla kullanılabilir. Günümüzde botoks etkisi veren pek çok kremde at kestanesi bulunmaktadır. Varislerdeki etkisi varis çoraplarından daha büyüktür. Hemoroid tedavisinde kullanılır.
Yoğunlaştırılmış At Kestanesi Masaj Jeli İle Daha Etkili Rahatlama Ve Yumuşama Hissini Siz De Farkedeceksiniz… Düzenli Masaj Yaparak Uygulandığında Kendine Has Ferah Kokusu Eşliğinde Serinletir, Sakinleştirir Ve Rahatlatır. Yorgun Bölgelere Az Miktarda Sürülür Ve Hafifçe Masaj Yapılır. Sabah Ve Akşam Kullanılabilir.
Kestane, kayıngiller familyasından gelen, dayanıklı yapıya sahip, sonbaharda tüketime hazır hale gelen verimli bir çeşittir. Bilimsel adı castanea sativa olan kestanenin, dünya üzerinde 13 türü bulunmaktadır.
At kestanesi (Aesculus hippocastanum), ana vatanı Balkan yarımadası olan bir ağaç türüdür. Bitkisel ve halk tıbbında, at kestanesi tohumu, yaprakları, ağaç kabuğu ve çiçekleri, şişlik ve iltihaplanma gibi semptomları hafifletmek ve kan damarı duvarlarını güçlendirmek için uzun süredir kullanılmaktadır.
Kestane ılıman iklimi seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle de en verimli topraklar Ege Bölgesi'ndedir. Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir.
Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir.
Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden kestanenin, Lidyalılardan bugüne uzanan hikâyesi... Anadolu, kestanenin anayurdudur. Kestane ilk kez ortaya Lidya uygarlığında çıkmış, antik çağlarda uzun süre Lidya elması adıyla anılmıştı.
Vücuttaki ödemi atmak için de at kestanesi çayı içebilirsiniz. Bu çay aynı zamanda uyku problemlerine iyi gelir, bağırsak sağlığını korur ve kan şekerini düzenler.
At kestanesinin de iltihap azaltıcı ve idrar söktürücü özellikleri vardır. Varisli damarların oluşmasına neden olan dolaşım sorunları için tedavi olarak kullanılır.
At kestanesinin (aesculus hippocatanum) tohumları, çiçekleri ve yaprakları ilaç yapımında kullanılıyor ama aslında eskulin denen zehirleyici bir madde içeriyor ki çiğ yendiği takdirde ölüme bile neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri