Belli bir km üstündeyse ikametgah ile yurt uzaklığı çıkabiliyor. Örneğin.. Ankara Çubuk'ta yaşayan biri için Çankaya'da KYK çıkar. İkametgahını başka bir yere aldır aldırabiliyorsan.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.
il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekiyor. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
dışında kalan kısımlar içerisinde ikamet ediyorsanız, tüm öncelikli yerleşimler tamamlandıktan sonra, yurtlarda boş yer olması hâlinde bir dönemlik misafir olarak kalabilirsiniz.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren ...
İlgili 26 soru bulundu
Belli bir km üstündeyse ikametgah ile yurt uzaklığı çıkabiliyor. Örneğin.. Ankara Çubuk'ta yaşayan biri için Çankaya'da KYK çıkar. İkametgahını başka bir yere aldır aldırabiliyorsan.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
Gençlik ve Spor Bakanı şöyle dedi: "Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.
Tüm KYK yurtlarının girişlerinde ve yurt çevresini gören noktalarda 7/24 kayıtta olan kamera sistemleri bulunur.
kimlik kartı fotokopisi alınır. Konaklama ücretsizdir. Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklanabilir. Yurtlarda kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmaz.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
5. tip ve 6. tip KYK yurtlarının aylık ücreti 510 - 570 TL'dir.
Şurada Paylaş! TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
Yurdun büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte, KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yapılırken kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapılamıyor.
Annem, babam, kardeşim veya arkadaşım odamda kalabilir mi? Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2023 yılı aylık yurt ücreti 750 TL, güvence bedeli 1.620 TL'dir. Beslenme yardımı: Sabah Kahvaltısı 45 TL, Akşam Yemeği 85 TL olmak üzere toplam 130 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Kod numarası:99.
Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 140,00 TL beslenme yardımı yapılmaktadır. KKTC'de barınan öğrenciler için ise beslenme yardımı: sabah kahvaltısı için 45 TL, akşam yemeği için 85 TL olmak üzere günlük toplam 130 TL olarak uygulanmaktadır.
ı) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri