Yarım kg kıyma. 2 adet orta boy soğan.
Soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince kıyın. Sonra az bir tuz ilavesiyle elinizle iyice yumuşatın. Pişince ağıza sert gelmesin diye bu işlemi yapmalısınız. Soğanlı harç elle yoğurulup yumuşatıldıktan sonra kıyılmış domatesi,maydanozu,salçayı ve kıymayı ilave edin.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
İlgili 32 soru bulundu
Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz. Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın. Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Pideleriniz hazır! Afiyetler olsun!
Harcı için:
2adetdomates. 1adetkapya biber. 1tatlı kaşığıdomates salçası 1tatlı kaşığıbiber salçası
Soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince doğrayın. Sonra tuz ilave edip, elinizle iyice yumuşatın. Ardından kıyılmış domatesi, maydanozu, salçayı ve kıymayı ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını kattıktan sonra iyice yoğurup malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
Malzemeler : (6 kişilik) 700 ml su, 750 gr un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kasığı şeker, 1 yemek kasığı tuz (kıymalı pide iç malzemeleri) 300 gr kıyma, 2-3 baş soğan, yeteri kadar tuz. Kıymalı Pidenin Yapılışı: Tuz, un, seker ve yaş maya su içinde eritilir. İçersine azar azar un yedirilerek yoğrulur.
Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Kuşbaşı eti ince bir şekilde minik minik doğrayalım. Domatesi, soğanı rendeleyip karıştırma kabına alalım. Üzerine ince kıyılmış biberi, baharatları, tuzu, salça ve sıvı yağı ilave edelim, karıştıralım. İçimiz hazır.
Soğan pidesi Kırklareli mutfağının bilindik hamur işlerindendir. Balkan göçmenlerinin yaşadığı köylerde rastladığımız bir sini pidesidir.
Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bunun için kıymalı pide harcında kullanacağınız soğan, biber, domates ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayın. Ardından derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine biraz salça ve sıvı yağ ile beraber doğradığınız sebzeleri koyun. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip, eliniz ile güzelce yoğurun.
Yağlı kağıt serili tepsiye pideleri yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.
Üzerini kapatıp, 15 dakika dinlendirin. Önceden 240-250°C'de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pidelerin daha yumuşak olması için, fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakabilirsiniz.
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin; 1 su bardağı ılık süt. 1 su bardağı ılık su. Yarım su bardağı sıvı yağ
Pide Tarifi Nasıl Yapılır? Maya, ılık su ve şekeri kaba alıp çırpalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ve unu ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim ve 1-2 saat mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı Pide Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt. 100 gram tereyağ (eritilmiş) 1 yumurta beyazı – sarısı kenarlarına.
Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋İsterseniz akşam dolaba koymadan hemen yapabilirsiniz.Bence dolapta beklemesi hamuru daha yumuşak fos fos yapıyor .
Hamur yoğurma ile uğraşmadan, fırından aldığınız ekmek hamuru ile enfes bir pide hazırlamak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri