Kızılderililer ya da Amerika Yerlileri, Sibirya kökenli Eskimo - Aleut halkları dışında kalan bütün Amerika yerlileri için kullanılan ortak birleştirici ad.
Başakları kılçıklı, kardeşlenmesi çok iyidir. Taneleri kırmızı, sert olup 1000 dane ağırılığı 40-43 gr'dır. Orta erkenci ve çok yüksek verimli bir ekmeklik buğday çeşidi olup gelişme tabiatı alternatiftir. Soğuğa ve kuraklığa orta dayanıklıdır.
Davetlilerin damağını şenlendirmiş pilavlar şunlardı: Etli dane pirinç (etli pilav), dane pirinç (sade pilav), dane-i nardeng (nar pekmezli pilav), erişteli dane pirinç (erişteli pilav), dane-i saru (sarı pilav), dane-i yeşil (yeşil pilav), dane-i kızıl (kırmızı pilav).
Dane-i Sarı, Osmanlı döneminden bu günlere kadar gelen safranlı, nohutlu bir pilavdır. Dane-i sarı yapımında yasemin pirinci ve haşlanmış nohut kullanılır. Aroma katmak için gül suyu ilave edilir.
Pirinçi yıkayıp tencereye boşaltılır ,iyice kavurup taneleri sertleşiyor hemen zerdeçal serpilir ve suyunu üzerine boşaltılır . Tuz tadına bakılır ,kaynamaya başlar bir kaş fokurdamadan sonra altı kısılır ,yavaş yavaş suyunu çeker arayla bakılır ,suyu çekilmişse yeterli. Dinlendikten sonra servis edilir.
İlgili 15 soru bulundu
Pembe pilav yapımında pancar suyu ve şalgam suyu kullanılabilir. Bu malzemeler pilava ayrı bir aroma katmaktadır. Pembe pilav yapımında kullanılan malzemeler, diğer pilavda kullanılan malzemeler ile aynı olmaktadır. Farkı sadece rengindedir.
Farsça bir sözcük olan "dane"(tane), Osmanlı mutfağında 15.-17. yüzyıllar arasında pilav anlamında kullanılmış.
Bunlar: Acem pilavı, Acem pilavının diğer nevi, fırında pilav, domatesli pilav, Özbek pilavı, bulgur pilavı, yufka pilavı, pilavlı tas kebabı, süzme pilav, adî pilav, yumurtalı pilav, Türkistan pilavı, Kâşgar pilavı, enginarlı pilav, patlıcanlı pilav, kaburgalı pilav, düğün pilavı, diğer nevi bulgur pilavıdır.
Pilavın beyaz olmasını sağlamak için, pirinçleri yağı yakmadan kısık ateşte kavurmak gerekir. Rengi hafif saydamlaşınca suyu eklenir, fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.
Bunların arasında, çorbalar, mezeler, pilavlar, et yemekleri, sebze yemekleri, tatlılar ve içecekler bulunmaktadır. Osmanlı mutfağının en meşhur yemekleri arasında ise kebap, döner, baklava, börek, pilav, dolma ve köfte gibi yemekler yer almaktadır.
Osmanlılar yemeği elle yer, asla çatal-bıçak kullanmazlardı. Ekmek ya da pide elle koparılırdı. Etler küçük parçalar halinde sofraya geldiğinden, tavuklar da yumuşacık pişirildiği için elle kolayca yenilir, pilav ise genellikle üç parmakla alınıp ağza götürülürdü. Sofrada kullanılan tek araç kaşıktı.
Kızıl hastalığı, strep boğaz enfeksiyonu olan hastalarda gelişebilen ve sıklıkla çocukları etkileyen bir enfeksiyon hastalığıdır. Genellikle yüksek ateş ve boğaz ağrısının eşlik ettiği, parlak kırmızı bir döküntü ile karakterizedir.
Melek pilavı, etle ve sebzelerle harmanlanan lezzetli ve oldukça da doyurucu bir pilav tarifidir. Aynı zamanda içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve besleyicidir.
Özellikle pilav yapımında kullanılan baldo pirinç, su çekme konusunda diğer türlere göre daha fazla su ister. Pilav yaparken suyu az mı koydum çok mu ekledim stresi oluşturan bu pirinç, püf noktaları ile pişirildiğinde tam tadında bir pilav sunar.
Pıt pıt pilavı, sempatik ismiyle Orta Anadolu yöresine ait bir tariftir. Sadece 6 malzeme ile hazırlanan pıt pıt tarifi de oldukça kolay. Sadece yarma buğday bulmakta belki zorlanabilirsiniz ama ona da her markette ulaşmak mümkün.
Maklube ( Etli Sebzeli Pilav)
Adana ya özgü olarak bildiğim dövme pilavi eskiden düğün yemeklerinin vazgeçilmezi ve bayramlarda da anneannemin kuru fasulye yani baş yemeklerinden olurdu. Eskiden anneannem kemikli et ile gazlı ocaklarda yapardı.
argoda "anal seks yapmak" anlamına gelen fevkalade riskli bir kelime grubudur.
Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu işlem tereyağının pirince vereceği hafif sarı rengi yok edecek ve pilavınıza parlaklık katacaktır. Ancak limon suyunu abartırsanız pilavınız ekşi olur, buna dikkat edin.
Pirinci gerektiği şekilde ısıtsanız bile bu bakteriler ölür ama toksinler zarar vermeye devam eder ve gıda zehirlenmesi baş gösterir.
Kırmızı pirince gelince, antosiyanin sayesinde besin açısından süper zengin ve sağlığa çok yararlıdır. Birçok hastalığın iyileştirilmesine ve önlenmesine yardımcı olan antioksidanlar ve magnezyum ile çeşitli enfeksiyonlara karşı savaşmaya yardımcı olan selenyum içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir.
Balıkesir Gönen'de Yabani kendiliğinden yetişen orta taneli Natural pirinçtir. Kırmızı çizgili, pembeli, kırmızı pirinç Türkiye'nin çeltik yetiştirilen bir kaç bölgesinde yetişen lezzetli bir pirinç türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri