Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
6 ay boyunca tüm bebekler, anne sütü ile gerekli tüm besin ihtiyaçlarını karşılar, çok sıcak havalarda bile gerekli olan tüm suyu anne sütünden edinebilir.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, bebeklere 6 aydan önce su verilmemelidir.
Suyun bebeğe hiçbir zararı bulunmuyor. Ancak, bebeğe su verilmemesinin temel sebebi, zaten çok az miktarlarla beslenen bebeğin anne sütü yerine su içmesinin önüne geçmek. Buna karşın, bebek anne sütü haricinde mama gibi ek bir gıda alıyorsa, bebeğe su vermek gerekebiliyor.
Eğer cam şişe bulunmuyorsa pet şişelerdeki suyu, son kullanım tarihine dikkat ederek tüketmek uygun olur. Bence; hazır alınan, küçük miktardaki ve şişesinde az beklemiş suları çocuğa verirken kaynatmaya gerek yok.
İlgili 19 soru bulundu
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı en iyi damacana su markalarından biri olan Buzdağı Su, ülke çapında temin edilmesi kolay olan sulardan biridir. Sakarya'da Keremali Dağları'nda çıkarılan kaynak sulardan elde edilmektedir. Buzdağı Su pH değeri 7,6 oranında ölçülmüştür. Tadımı lezzetli sulardandır.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Kalsiyum ihtiyacı yüksek olan yeni doğan bebeklere, çocuklara ve yaşlılara hazır su içirilmemesini öneriyoruz. Sürekli hazır su tüketiyorsa da çocuğunuza peynir, yumurta gibi kalsiyum mineral vermeniz, yaşlılara da eczanelerden kalsiyum tabletler almanız gerekiyor."
Başlangıçta az miktarda kullanılmalıdır, besleme başına 30 ml ile 60 ml ve 3 saatte bir kullanılabilir. 1-3 aylık bebek için 118 ml ile 178 ml ve 24 saatte 4-7 kez beslenme, 4 – 12 aylık bebekler için 178 ml ile 236 ml ve 24 saatte 5-8 kez beslenme artı olarak gerekirse ek gıda ile takviye şeklinde beslenebilir.
biberon mamasını hazırlamak için içme suyu kullanılmalı, kaynatarak bile olsa musluk suyu tercih edilmemelidir.
Kavurucu sıcaklarda bile ihtiyaç duyulan suyu tek başına karşılayabilecek güce sahip olan anne sütü, hem beslenme hem de gelişim için çok önemli bir yer taşır. Uzmanlar, ilk 6 aylık dönemde bebeklerin su içmemesi gerektiğini ve sıvı ihtiyaçlarını anne sütü ile gidermesi gerektiğini belirtir.
Bebekler 6. Ayda ek gıdaya başlarlar ve bu dönemde su verilmeye başlanmalıdır. Ama bu dönemde yine su ana besin kaynağı olmamalıdır. Bu dönemde verilen su ekstra olmalıdır, esas besleyici olan anne sütü ve yetersizliğinde formül mamanın yerini almamalıdır.
Kullanılan suyun her koşulda temiz ve sağlıklı olması, bebeğinizin gelecek seneleri için büyük referans olacaktır. Bunun dışında 4 aylık bebek ve 9 aylık bebekler için özel üretilmiş mineralli suların verilmesi önerilir. Özellikle bebeklerin ilk 6 ay boyunca böbreklerindeki fonksiyonlar tam olarak gelişemez.
Su, tüm canlıların yaşam kaynağı; her canlının suya ihtiyacı var. Fakat yeterli miktarda anne sütü ile beslenen bir bebeğin, ilk 6 ay su içmesine gerek yoktur. Çünkü bebeğin gelişimi için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerekir ve anne sütünün %80'inden fazlası sudan oluşur.
Maden suyunun her yaşta rahatlıkla kullanılabileceğine dikkat çeken Karagülle, “Bebeklerde anne sütünün yanında ek beslenmeye geçildiğinde mamalara biraz maden suyu eklenirse bebeğe iyi bir mineral desteği sağlanmış olur.
Ciltleri gibi bağışıklık sistemleri de hassas olan bebeklere su verirken dikkat etmeniz gereken ilk nokta pH değeri olmalıdır. Bebekleriniz için ideal pH değeri 7.5 ile 8.5 arasıdır. İkinci olarak dikkat etmeniz gereken nokta ise bebeğinize verdiğiniz suyun her türlü mikrop ve bakteriden arındırılmış olmasıdır.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
*6. Ayda 180 cc (1 çay fincanı ) *1 yaşında 240 cc ( 1 su bardağı )
6 aylık bebekler ortalama 5 saatte bir anne sütü emer.
Toplumun temel içme-kullanma suyu kaynağının musluktan akan su olduğunun altını çizen Doç. Dr. Çamur, "Hangisi daha sağlıklı; ambalajlı su mu, şebeke suyu mu?" diye sorduğumda şöyle konuştu: Ambalajlı sular ancak acil ve afet durumları ya da musluk suyuna erişim olmayan koşullarda ilk tercih olabilir.
Bebekler için özel üretilen suların, bebek sindirimini kolaylaştırması amacıyla pH değeri 7.0'nin üzerindedir. Bu ürünler, sahip oldukları doğal mineral içerikleri ile ve özel korumalı ambalajlarıyla bebek sağlığını korumayı amaçlar. Flor oranı litre başına 1.5 mg'dan düşük olan sular tercih edilmelidir.
Bebeklere altıncı aydan itibaren içirilebilir.
Merhaba, uzmanlar 6 ay yani ek gıdaya geçiş dönemine kadar bebeklere su verilmemesi öneriliyor.
Bebek cisimleri parmaklarını kullanarak tutabilmeye başlar, iki elini kullanarak biberondan sütünü içebilir ve nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir. 6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri