Genç Kızılay Yönetim Kurulu Üyeleri maaş alırlar mı? Genç Kızılay, Kızılay Kadın ve Engelsiz Kızılay, gönüllülük esasına dayalı organizasyonlardır. Bu organizasyonların yönetim kurulları hiçbir ücret almazlar. Bu kişiler karar alma mekanizmalarına gönüllü destek vermekte ve gönüllülere liderlik yapmaktadırlar.
Örneğin, kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına destek olabilir, yardıma muhtaç birine yardım götürebilir, çocuklarla etkinliklerimizde bize destek sağlayabilir, engelliler için kitap okuyabilir, huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret ederek yüzlerini güldürebilirsin.
Gönüllü olmak isteyenler gonulluol.org sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kayıt olarak Kızılay gönüllüsü olabiliyor. gonulluol.org, çevrimiçi gönüllülük platformu özelliği taşıyor.
Türk Kızılayın hayata geçirdiği "gonulluol.org" platformuna üye olan 135 bin 300 gönüllü, farklı alanlarda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarken aldığı puanlarla hem sembolik hediyeler kazanıyor hem de uluslararası görevlerde yer alma imkanı buluyor.
Genç Kızılay, Kızılay Kadın, Kızılay Engelsiz, İl Merkezleri, İlçe Şubeleri, Temsilcilikler ve Genel Müdürlüğe bağlı yapıların verilerinin aylık sıralamasının yapıldığı raporun Haziran sayısı yayımlandı. Raporda toplam gönüllü sayısının 315.360'a, görev sayısının da 49.008'a ulaştığı belirtiliyor.
İlgili 16 soru bulundu
Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.
Onaylanan teşkilatların ataması yapılarak gönüllü olarak faaliyetlerini o ilde sürdürmekte, raporlarını kullanıcı adı ve şifreleriyle web sitemiz üzerinden girmektedir. Genç Kızılay Teşkilatları kaç kişi ve kimlerden oluşur? 18-30 yaş arası en az 8 kişiden oluşur.
Türk Kızılay gönüllüsü olmak için www.gonulluol.org adresinden kayıt olabilirsiniz.
Kayıt sonrası iletilen onay mesajı ve gönderilen link (http://gonullu.afad.gov.tr/) üzerinden uzaktan eğitimler alınmaya başlanmaktadır. Eğitimleri tamamlayan gönüllülere sertifika verilmektedir. Sistemdeki eğitimlerin %100' ünü tamamlayan gönüllüler 8 günlük yüz yüze (saha) eğitimlere davet edilmektedir.
Kızılay'ın gelirinin yüzde 70'den fazlası “şartlı bağış”
Buna göre Kızılay ve bağlı ortaklıklarının 2021 yılında geliri 8 milyar 34 milyon oldu. Bunun 5 milyar 645 milyonu ise şartlı bağışlardan oluşuyor. 2020 yılındaki 6,96 milyar lira gelirin 5,16 milyar lirası da şartlı bağışlardan geliyor.
TOPLUMDAKİ HERKES TÜRK KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİR
Türkiye Kızılay Derneği'nin “İnsanlık – Ayrım Gözetmemek – Tarafsızlık – Bağımsızlık – Gönüllü Hizmet – Birlik – Evrensellik” başlıklarından oluşan 7 temel ilkesi ile birlikte ortaya koyduğu değerler; adalet, açık iletişim, dayanışma, güven ve Kızılaycılık onurudur.
Türk Kızılay sosyal yardım programlarından, belirlenen kriterlere uygun olmaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri halinde; temel ihtiyaçlarını karşılayamayan dezavantajlı/zarar görebilir kişiler/gruplar yararlanabilir (Yaşlılar, kadınlar, engelliler, kronik hastalar, yoksullar, işsizler, mülteciler/sığınmacılar, ...
“Halkımız Kızılay'a güveniyor”
Halkın yüzde 87,8'inin “Kızılay'ın en güvenilir yardım kuruluşu” olduğunu ifade ettiğini belirten Akar, “Türkiye'de birtakım yardım kuruluşlarıyla alakalı spekülasyonların olduğu bir dönemde, Türk Kızılayı'nın yüzde 87,8 gibi güvenilirlik oranına ulaşması çok önemli bir göstergedir.
“Kan satışı” iddialarıyla gündeme gelen Kızılay, kanın kendisi için değil yapılan işlemler ve lojistik maliyeti adına ücret alındığını belirtti.
Dernek statüsünde olan ve İçişleri Bakanlığı'nın denetimine bağlı olan Kızılay şu anda en az 11 şirket, 11 Genel Müdür ve bir CEO ile holdingleşmiş durumda.
Gönüllü çalışmalar ve üyelikleriniz CV'de genellikle ayrı bir başlık altında listelenir ve CV'nin alt kısmında yer alır. Kişisel bilgiler, cv özeti, iş deneyimi, eğitim ve beceriler bölümlerinden sonra üye olduğunuz kurum ve kuruluşları veya gönüllülük çalışmalarınızı yazabilirsiniz.
Gönüllülük; toplumda insanlar arasındaki sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan, toplumsal yaşantıyı kolaylaştırıcı bir değerdir. Toplum içinde bu değerin yaygınlaşması; ortaya çıkan kimi sosyal sorunlara çözüm üretilebilmesine, insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygularının pekişmesine yardımcı olur.
Gönüllüler bir sivil toplum kuruluşuna düşünce ve emek gücü, parasal kaynak bulma, kamuoyu oluşturma, üst düzey ilişki kurma, sözcülük yapma, iletişim kanalı olma, yeni üyeler kazandırma gibi faaliyetlerle katkıda bulunabilirler. Gönüllü yönetiminin başarılı olması, etkin bir koordinasyona bağlıdır.
Türk Kızılay, bünyesindeki İlk Yardım Merkezileri'nde düzenlediği eğitim programları ile toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Türk Kızılay, insanların acil durumlar karşısında doğru bilgi ve beceriyle gereken ilk yardım müdahalesini yapabilmelerini hedefler.
-Kamplara başvurular 15 Mayıs - 16 Haziran 2023 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır.
Gönüllü faaliyetlerine katılmak zorunlu mu? Katılım zorunlu değildir. Portalda açılan gönüllü faaliyetlerden, kendi zaman planınıza uygun olanlara başvuru yapabilirsiniz. Ancak başvuru yaptığınız faaliyete katılımınız önem arz etmektedir.
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.
Her bir öğrenciye 2000 TL tutarında nakdi yardım yapılacaktır. Ödemeler, Genel Merkez burs sonuç ilan süreçlerine bağlı olarak Aralık ayı içerisinde yapılacaktır.
Kızılay Akademi Başkanlığı, bireylere bilişsel, duyuşsal ve psikomotor öğrenmeler sürecinde gerekecek nitelikli eğitim programları geliştirir; sürekli öğrenmeye dayalı, kolaylaştırılmış ve oyunlaştırılmış içerikler hazırlar; bu doğrultuda uygulamalar yapar ve sonuçları analiz ederek iyileştirme çalışmalarını yürütür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri