Vatandaşlar T.C Kimlik numarasını öğrenebilmesi için www.nvi.gov.tr sitesini ziyaret edebilir ya da ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapabilir.
1-T.C. Kimlik Numaramı nasıl öğrenebilirim? T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Nüfus müdürlüğunden vukuatlı nüfüs kayıt örnegi cıkararak öğrenebilirsin.
Öncelikle e-Devlet https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama sistemine giriş yapıp kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünde nüfus ve vatandaşlık işleri, Nüfus Kayıt Örneği sorgulama sekmesine tıklayınız.
Vukuatlı aile nüfus kayıt örneğini il / ilçe nüfus müdürlüklerinden / kaymakamlıklardan alınabilir. Aile nüfus kayıt örneği e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti ile internet üzerinden de temin edebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilirler.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ya da diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmeti üzerinden alt-üst soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
ad soyad yazarak vergi kimlik numarasını öğrenebiliyoruz. vergi kimlik nosu varsa buradan baba adı ve doğum tarihini öğrenebiliriz. bu şahsın ssk nosu varsa ssk interaktif uygulamalardan tescil tespitini yaptığımızda tc nosu görülür.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
E-nabız - 18 yaşına kadar olan çocuklarınızın sağlık verilerini, profilinizdeki “Çocuklarım” sekmesinden takip edebilirsiniz. | Facebook.
İsim soy isim olmadan sadece telefon numaranız ile T.C kimlik numaranı, vesikanı, adresini, e-okul numaranı, hangi aşıları hangi hastanede olduğun ve o doktorların bilgilerini, plakanı, üstünüzde olan tapuları ve bütün sülalenizi bulabilirler.
Sorgu.live adlı internet sitesi üzerinden, Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın kişisel verilerinin herkese açık biçimde yayımlamaya başladığı ortaya çıktı. Siteye ücretsiz üye olan kişiler, burada istedikleri kişilerin aile, akraba, GSM bilgilerine ulaşabiliyor.
18 yaşından küçüklerin nüfus cüzdanı ana, baba ya da vasileri ile çocuğu aile kütüklerine tescil ettirmek için bildirimde bulunma yetkisi olan kişiye verilir. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması halinde; ergin olmayan çocuğa ait nüfus cüzdanı velayete haiz olan ana veya babaya verilir.
Kimler Şifre Alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
Nüfus kayıt örneği kişinin kendine ve ailesine ait kimlik bilgilerini içeren resmi bir belgedir. Genel kullanım amacı, kurumların talebi üzerine olmakla birlikte, en çok kullanılan alan vize başvurularında olmaktadır.
Kimlik Kartı fotoğraflı olarak düzenlenir. 15 yaşını tamamlamamış çocukların veli, vasi veya vekâletname ibraz edenler tarafından T.C. Kimlik Kartı başvurusu yapılır.
Vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan, velisi veya vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocuklarının kimlik kartı başvurusunu e-Devlet üzerinden yapabilecek.
Evlilik dışı çocuğun nüfus kaydı yapılırken annenin nüfus cüzdanı ve hastane doğum belgesi başvuruda bulunan annenin yanında bulunmalıdır. Şayet baba çocuğu noter vasıtasıyla tanımış ise bu durumda tanıma senedinin aslı da nüfusa götürülmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir. Bugüne kadar sadece Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar üzerinden alınabilen bu belge, şimdi internet üzerinden kolayca alınabilmekte.
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Kısaca tanımlamak gerekirse içeriğinde kişinin anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarının yani kısaca aile bireylerinin doğum yerini, doğum tarihini liste halinde açık ve net bir şekilde eksiksiz olarak bildiren resmi bir belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri