Bu cümlenin tamamıyla ilgili bir hadis rivayeti bulamadık. Bununla beraber, bu ifadeyi Allah'ı ve Resulünü övmek, dua ve niyazda bulunmak, bela ve musibetlerden korunmak niyetiyle okumak güzel olur.
Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin Fazileti
Allah'a teslimiyetle bu duayı okuyan kişi fakirlikten kurtulur. Malı ve mülkü artar. Bu duayı bilhassa cuma günü okuyan kişinin ömrü bereketli ve huzurlu olur. Cuma saatinde 200 defa bu duayı okuyan maddi sıkıntı çekmeden bolluk içinde yaşar.
"Mülk sahibi Melik, hak ve varlığı birliği apaçık Mübin olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur.
"Lâ ilâhe illallâhül melikul hakkul mubin" ifadesi, Kur'ân-ı Kerim'de birçok yerde geçmektedir.
El Mubin Ayet; “O gün (Kıyamet günü) Allah'ın hak olan dinine göre kim neyi hak etmişse ona tastamam ödenir. (O gün herkes) Allah'ın hakk ve mubîn (apaçık) olduğunu (görecek) bilecek.” Manası; Her bir esmasıyla, güzelliğiyle apaçık ortada olan, gerçek olan, bu şekilde zuhur eden.
İlgili 35 soru bulundu
Açık ve anlaşılabilir olan, gerçekleri açıklayan anlamında Kur'an terimi. Sözlükte “kapalılığı ortadan kalkıp açıklığa kavuşmak” anlamındaki beyn (beynûnet) kökünün “if'âl” kalıbından türeyen mübîn kelimesi “vuzuha kavuşan, açık seçik olan; açıklığa kavuşturan, açıklayan” mânalarına gelir (Lisânü'l-ʿArab, “byn” md.).
Mühim işlerin kolaylıkla halledilmesi için Yâsin Suresi arka arkaya dört defa okunmalıdır. Yalnız her "mübîn" ayeti okununca yedişer defa "Mubîn" Duası okunmalı. den sonra üçer-beşer veya yedişer defa bu duanın okunması gerekir. İhlasla okunduğu zaman Allah (c.c.( dua edenin dileğini yerine getirir.
Kelime-i tevhidin aslı “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibaret olup “Allah'tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir” şeklinde Türkçe'ye çevrilir. Kelime-i tevhid, inanç esaslarının ve dolayısıyla dinin özünü oluşturan iki temel üzerine kurulmuştur.
Dünya ve ahirete ait olan her türlü isteklerin kabul olması için okunmaktadır. Sıkıntı ve dertlerin gitmesi için okunmaktadır. Fazilete göre bu dua içten bir şekilde okunduğunda Allah kişinin duasını kabul eder denmiştir. Dua genellikle Yasin suresi birince okunmaktadır.
Allah'ın ilminin evrendeki her şeyi kuşattığı anlamını taşımaktadır. Geçmiş ve gelecekteki şeylerin en küçük zerresine kadar bildiğini ve her şeyi yaratan olduğunu anlatmaktadır. Türkçe anlamı olarak da ilmin be bilgisinin sınırsız olduğunu, her şeyin bilgesi ve yaratıcısının Allahu Teala olduğu anlamını taşımaktadır.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Yasin suresinin 12-17-24-47-60-69-77 ayetleri alınarak mübin duasını oluşturmuştur. Özellikle bu ayetlerin seçilmesinin de özel bir nedeni bulunmaktadır. seçilen bu ayetlerin hepsinde mübin kelimesi geçmektedir.
Mehmet Yıldız on X: "İnsanın " La ilahe illallah " derken dudağı kıpırdamaz. Çünkü insan felç olduğunda bile Kelime-i Tevhid edebilsin, Allah'ı zikretsin diyedir" / X.
La İlahe İllallah, İslam'ın temel inançlarından biridir. Arapça'da "Allah'tan başka ilah yoktur" anlamına gelir. Bu ifade, Allah'ın tek ve eşsiz olduğunu, her şeyin yaratıcısı, sahibi ve yöneticisi olduğunu kabul etmektir.
Hatmi tehlil bağışlanan kişi eğer vefat etmiş ise defnedilene kadar eş dost ve akrabalara bölüştürülerek ya da bir kişi tarafından 70000 tehlil okunur ve bağışlanırsa kabirde de rahat etmektedir.
Bihakkı Lâilâhe illallahü Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı büyük Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gökleri yarattın: Yarab senin izzetin hürmeti için Filanca'nın gönlünü ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana çevirgel, gayrilerinden gönlünü ayırgil.
Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.
Mühim işlerin halli için mubin duası okunmalıdır. Yasin-i Şerif”te yedi yerde “mübin” kelimesi vardır. Bunlar:12,17,24,47,60,69 ve 77, ayetlerdir.
Mübin kelimesinin sözlük anlamı "açık seçik olan, açıklığa kavuşturan, açıklayan, kapalılığı ortadan kalkıp açıklığa kavuşmak" şeklindedir.
Bir Kur'an tabiri olarak "dünya ve âhiret saadetinden mahrum kalıp ziyana uğramak" demektir. Türevleriyle birlikte Kur'ân-ı Kerîm'de altmış beş yerde geçen hüsran kelimesi iki yerde "el-hüsrânü'l-mübîn", bir yerde "hüsrânen mübînen" şeklinde "apaçık ziyan" mânasında kullanılır.
Güçlü bir duadır Yâsin sûresinde geçen Mübin Duası; Dileklerin kabul olması için en güçlü dualardan birisi de belki birinci olan Mübin duasıdır. Yasin-i Şerif”te yedi yerde “mübin” kelimesi vardır. Bunlar:12,17,24,47,60,69 ve 77, ayetlerdir.
(Barla Lâhikası-144) YÂSİN SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ FAYDALARI: 1- Yasin süresi bir günde veya 7 güne bölerek 41 defa okunursa okuyan kişinin haceti hayırlı ise kabul olur. 2- Yasin süresini 1 defa okumak Kur'an-ı Kerimi 10 defa okumaya denk olduğunu söyler kaynaklar.
*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri